Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 550 000,- for kr 2 550 000,-

Velkommen til Rødsåsen 53

Rødsåsen 53

Stor tomt

Beliggende på en høyde

Hage/Fasade

Terrasse ved aneks

Terrasse

Utsikt fra tomten

Tomten

Aneks

Aneks

Utsikt

Tomten

Entrè

Stue

Stue

Stue

Ovn

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom

Bad

Bad

Plantegning

ASKER/ HEGGEDAL

Rødsåsen 53

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 490 000,-

ASKER/ HEGGEDAL: Svært koselig fritidsbolig på populært boligfelt * Solrik beliggenhet *Stort potensial *Usjenert *Flott utsikt

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 490 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
54 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boområde i Heggedal. Hytta har god intern beliggenhet på feltet, stille og tilbaketrukket eiendom. Hytta har meget gode solforhold med sol stort sett hele dagen. Nabolaget består av nye moderne leiligheter, boligeiendommer, fritidsboliger og ubebygde tomteparseller. Heggedal sentrum er under utvikling, og Asker kommune har store planer for videre utvikling av sentrumskjernen i Heggedal med bl.a. flere småbutikker, servicetilbud, kafeèr med mer. Tandberg Eiendom er nå i full gang med sentrumstomten rundt Kistefossdammen og planer for området finner du på Asker kommune sine hjemmesider.

Nærområde er meget barnevennlig og byr på flere aktivitetsmuligheter og naturskjønne omgivelser. Flotte badeforhold i Gjellumvannet med opparbeidet strand og volleyballbane. I Heggedal sentrum ligger også nye Trans'matorn sykkelpark som er en del av FutureBuilt-prosjektet. Sykkelparken er et genialt bidrag til nærmiljøet og byr på flotte sykkelaktiviter om sommeren, og hoppbakke, snowboard rails, muligheter for langrennsrunde og aking om vinteren. I tillegg er Kjekstadmarka med fine turmuligheter sommer som vinter like i nærheten.

Eiendommen ligger ca. 1,6 km fra Heggedal sentrum. I Heggedal finner man nærbutikk med posttjenester, barnehager, barneskole og ungdomsskole, idrettsanlegg, skiløyper med mer. Nærmeste barnehage ligger ca. 700 meter fra boligen. Innenfor ca. 10 minutters kjøring når man Asker sentrum med alle fasiliteter og tilbud, badestrender og småbåthavner ved Oslofjorden, flere golfbaner med mer.

Det er svært gode togforbindelse i retning Asker og Oslo, samt Spikkestad. Reisetiden fra Heggedal stasjon til Nationaltheatret er ifølge tidstabell ca. 40 minutter.

Barnehager og skoler

Barnehager: Kistefossdammen barnehage, Vikingjordet barnehage, Heggedalsskogen barnehage og Lotteliten Familiebarnehage for å nevne noen.

Skoler: Boligen sogner til nye Heggedal barneskole og Hovedgården ungdomsskole.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 490 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1955

Soverom

2

Primærrom

54m2

Bruksareal

54m2

Tomt

1115m2

KR-kode

15.18165

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rødsåsen 53, 1389 Heggedal

Gnr. 96, bnr. 51 i Asker kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.115 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset biloppstillingsplass, beplantet med diverse blomster og buskvekster. Deler av tomten er naturtomt.

Parkering

Parkering på egen gårdsplass. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 65 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 54 kvm

Bruksareal:

Aneks 12 kvm.

Hytte 42 kvm.

Primærrom:

Aneks:

1. etasje 12 kvm: Soverom/stue og kjøkken.

Hytte:

1. etasje 42 kvm: Entré, stue, mellomgang, bad, kjøkken og 2 soverom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 22.11.2018 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse og byggemåte

Bygningen er antatt oppført i 1955 og er en fritidsbolig. Boligen fremstår som noe mangelfult vedlikeholdt, da spesielt på utvendige fasader. Planløsningen er tradisjonell for bygg fra denne perioden og anses å være arealeffektiv og brukervennlig. Tilstanden på boligen er mye ensbetydende med alder, men noe avvik er videre registrert med varierende konsekvensgrad. Det må påregnes utskiftninger/vedlikehold av enkelte bygningsdeler da de er aldrene. Helhetsinntrykket er at eiendommen anes å ha et stort potensiale for videre utvikling.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med:

- Grunnmur av stablet og murt stein. Pålimt isoporplater på grunnmur mot nord.

- Det er ingen synlig drenering rundt boligen.

- Yttervegger av bindingsverk kledd med stående treklending.

- Saltakkonstruksjon i tre fra byggeår med bærende taktro (undertak) av bord. Vindskier og isbord av tre.

- Etasjeskille av trebjelkelag antatt isolert med stubbloftsfyll/leire.

Etasjeskiller

- Etasjeskille av trebjelkelag antatt isolert med stubbloftsfyll/leire. Ingen unormale skjevheter registrert (+- 10 mm). Mindre knirk anses som normale.

Kontroll av retningsavvik ble foretatt i stue og kjøkken utført med laser.

Grunnmur

- Grunnmur av stablet og murt stein. Pålimt isoporplater på grunnmur mot nord. Det kunne ved befaring ikke påvises noen negative symptomer på den synlige delen av konstruksjonen. Kontrollmulighetene var begrenset. Tilstandsvurderingen legger derfor vekt på forventet tilstand med hensyn til alder.

Drenering

- Det er ingen synlig drenering rundt boligen. Boligen har ingen utvendig fuktsikring og er iht. datidens byggeskikk. Det registreres noe fuktinnsig i kryppkjelleren. Tg2 settes ut fra alder.

Tak

- Saltakkonstruksjon i tre fra byggeår med bærende taktro (undertak) av bord. Vindskier og isbord av tre. Det er manglende lufting på loft og stedvis råde i undertak registreres. Noe skjevheter i takkonstruksjonen er synlig fra bakkenivå og har i følge eier, ikke

utviklet seg på 5 år. Takbjelkene er noe underdimensjonert. Vindskier og isbord bør vedlikeholdes.

Tg2 settes ut fra alder og bemerkninger.

- Tekket med shingel. ukjent alder. Taktekket var dekket av noe snø på befaringsdagen. Tg settes derfor ikke.

- Takkrenner, nedløpsrør og beslag av plastbelagt stål mot øst. Takrener av plast mot vest. Heldekket pipebeslag og takrennesystemet mot øst fremstår som fra nyere dato. Plasttakrennene fremstår som aldrene. Lekkasjer/drypp er derfor påregnelig. Tg settes ut fra alder. TG: 2 Takrenner, nedløp og beslag i stål fremstår som i normalt god stand. Fallretning er ikke sjekket eller vurdert. TG: 1.

Terrasse og utvendige trapper

- Terrasse i trekonstruksjon ved inngangsparti, utenfor stuen og delvis rundt annekset. Rekkverk av tre med stående bord.

- Utenfor stuen og østre halvdel rundt annekset: Terrassene er ikke fagmessig utført og er underdimensjonert. Manglende rekkverk på terrassen nede ved annekset. TG: 3.

- Ved Inngangsparti: Konstruksjonen er understøttet med trepilarer direkte mot terreng, noe som ikke er en varig løsning. TG: 2.

- Vestlige halvdel rundt annekset: Det er ikke forskriftsmessig rekkverk, samt stedvis råte i enkelte rekkverksbord registreres. Terrassegulvet var dekket med snø på befaringsdagen og er derfor ikke vurdert. TG: 2

Vinduer og dører

- Vinduer av tre i hvit utførelse med koblede og doble ruter fra byggeår. Enkelte vinduer, samt terrassedør er utskiftet i senere tid og har 2-lags isoler glass.

Eldre inngangsdør av tre med trolig fra byggeår. De eldste vinduene er i generelt slitte og har behov for overflatebehandling. Resterende vinduer fremstår som i normalt god stand med hensyn til alder. Noe råte i terksel registreres på inngangsdør.

Rom under terreng

- Krypkjeller med tilkomst via utvendig luke/dør. Krypkjeller er å betrakte som en risikokonstruksjon ifb. kondensrelaterte skader. Kjelleren er noe fuktig og med risiko for kondensering på treverk/bjelkelag om vinteren. Eldre råteskader kan derfor forekomme.

Ventilasjon og sanitær

- Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Varmtvannsbereder fra 201 på ca. 198 liter, vannmåler og innvendig hovedstoppekran er plassert i krypkjeller. Rørene er trolig ikke sikret mot frost. Dette bør undersøkes av autorisert rørlegger. Forøvrig har ikke undertegnede vurdert tilstanden til anlegget, av den grunn at dette krever spesielt utstyr og kompetanse. Videre bemerkes det at bunnledninger av den årsak følgelig heller ikke er kontrollert. Nevnte betraktninger i denne rapporten må derfor sees på som generelle, og av den grunn settes ikke tilstandsgrad.

Elektriske anlegg

Åpent/skjult el-anlegg. Sikringskap med automatsikringer og automatisk strømmåler plassert i entré. På generelt grunnlag anbefales kontroll av el-anlegg.

Aneks

Anneks i trekonstruksjon fundamentert på ringmur av upusset lettbetong. Yttervegger av lett bindingsverk kledd med stående trekledning. Saltakkonstruksjon tekket med asfalt takshingel. Takrenner og nedløp i stål. Kjøkkeninnredning uten innlagt vann og avløp. Bygget oppført i 1969 og er vesentlig oppgradert i 2006 (ref. tidligere Boligsalgsrapport). Loftet og krypkjelleren er utilgjengelig og derfor ikke besiktiget. På byningens østvegg registreres det hull inn til loftet, noe som anses som uheldig for bakenforliggende konstruksjon. Ingen skader er påvist på synlige konstruksjoner i hullet. Vindskier og isbord bør overflatebehandles og det er noe manglende takrenne mot nord. Vannbrett under vunduene har ingen beslag, noe som medfører økt vedlikehold av beslag og vindu.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Eiendom med stort potensial. Eiendommen ligger fint til på en høyde med fin utsikt og gode solforhold. Eiendommen er i dag definert som hytte. Eiendommen ligger i et område som er regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Ved tiltak kan dette gjøres om til en Helårsbolig.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning i glatt og hvit utførelse med laminert benkeplate. Rommet er utstyrt med stålvask m/oppvaskbenk, fliser mellom bekeplate og overskap,

opplegg for komfyr og oppvaskmaskin. Ventilator med utblåsning. Ukjent alder. Kjøkkeninnredning med normal bruksslitasje. Noe "heng" på enkelte dører/skuffer. Ved fuktsøk ble det ikke indikert unormale fuktverdier på utsatte områder.

Stue

Stue med utgang til en koselig terrasse.

Bad

Flislagt baderom utstyrt med servantskap, vegghengt skap, gulvstående toalett, opplegg for vaskemaskin og dusjkabinett. Varmekabler i gulv og mekanisk

avtrekk med tilluft under dør. Ukjent alder, men fremstår som noe aldrene grunnet flisene. Rommet fremstår som i normalt god stand med hensyn til alder. Noe kosmetiske skader er påregnelig. Med dette menes "bom" (hullrom under) i fliser med intakte flisfuger og stedvis riss/sprekk i silikon langs gulv bak toalett. Fallforholdet er noe lite, men anses som uproblematisk da lekkasjevann vil havne i sluk grunnet høy dørterskel. I sluk er det indikasjoner på membran under klemring. 2 stk knuste fliser ved yttervegg registreres og er en mekanisk skade. Ingen symptomer eller unormale utslag ved fuktsøk er registrert fra tilliggende rom. Tg2 settes ut fra alder.

Soverom

Det er 2 soverom i hytta og 1 soverom i aneks.

Innvendige overflater

Gulv - Fliser, parkett og linoleum og teppe. Parketten er noe slitt. TG: 2.

Vegger - Malte overflater og malt panel.

Himling - Ruteplater (Tak-Ess).

Overflatene fremstår som fine med kun normal bruksslitasje.

Oppvarming

Teglsteinspipe fra byggeår. Tilkoblet eldre vedovn i stue. Elektriske panelovner. Vedfyring. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1955.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

02.03.1955 00:00:00 - Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelse om veg

Bestemmelse om vann/kloakkledning

25.02.1955 00:00:00 - Registrering av grunn

Denne matrikkelenhet opprettet fra:

Knr:0220 Gnr:96 Bnr:1

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse (formål)i henhold til reguleringsplan 194A datert 30.11.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Eiendommen ligger i område for "boligområder med utfyllende bestemmelser", type B - Boligområder med spesielle kvaliteter, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Det gjøres oppmerksomt på at det ligger vedlagt et skriv fra Røyken kommune datert 29.11.1983 som omhandler bruken av hytta. Se vedlegg i salgsoppgave.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 3.819,- renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen har vannmåler. utgiftene vil varigjere etter faktisk bruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år. / 9.000 kwh. pr. år.

Eiendommen er tilknyttet Riks TV som leverandør av TV-antenne og har avgift på

kr 530,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Eiendommen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på 403,- pr. mnd.

Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster kr 5.000,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.553.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Asker
Grunnkrets Rødsåsen
Kirkesogn Heggedal

Steder i nærheten

Heggedal kirke 1.6 km
Gui 3.5 km
Rustad 3.6 km
Eid 4.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 80.7 km
Jernbanestasjon Heggedal 1.4 km
Bussholdeplass Rødsåsen 0.1 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Heggedalshallen 1.7 km
Idrettsanlegg Gjellum idrettsanlegg 3.5 km
Treningssenter Asker tr.senter - Slemmestad 6.2 km
Treningssenter Aktiv Fysioterapi og Trening 6.2 km

Steder av interesse

Skoler

Heggedal skole (1-7 kl.) 2.7 km
Solberg skole (1-7 kl.) 5.3 km
Hovedgården ungdomsskole (8-10 kl.) 1.5 km
Asker videregående skole 7.9 km
Bleiker videregående skole 8.1 km

Barnehager

Vikingjordet barnehage (1-5 år) 0.8 km
Kistefossdammen barnehage (0-6 år) 1 km
Heggedalsskogen barnehage (1-5 år) 2.7 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Rortunet Senter 6.2 km
Kjøpesenter Røyken Sentrum 6.8 km
Postkontor Kiwi Heggedal 1.6 km
Postkontor Bunnpris Blakstad 6.4 km
Apotek Heggedal Apotek 1.5 km
Vinmonopol Slemmestad Vinmonopol 6.2 km
Vinmonopol Asker Vinmonopol 8.6 km
Dagligvare Kiwi Heggedal 1.6 km
Dagligvare Coop Extra Heggedal 2.7 km
Kiosk/video Narvesen Slemmestad sentrum 6.2 km
Kiosk/video På Hjørnet Kafe og Krambod 6.8 km
Bensin Shellsenter Heggedal 2.9 km
Bensin Circle K Slemmestad 5.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 52,7 %
Andel kvinner 47,3 %
Gj.snittalder menn 33,7 år
Gj.snittalder kvinner 31,6 år
Husholdninger med barn 41,5 %
Husholdninger uten barn 58,5 %
Gj.snitt byggeår 1983
Gj.snitt tomtestørrelse 605
Område Personer Husholdninger
Kommune: Asker 60781 25205
Grunnkrets: Rødsåsen 275 118

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon:1,8 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Grunnhonorar: kr 15.000,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.900,-

Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Energiattest
 
Ola Skarra Arnesen
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?