Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Velkommen til idylliske Utstranda 542!

Koselig stue med bibliotek

Koselig stue med bibliotek

Stor og romslig stue med ildsted

Stor og romslig stue med ildsted

Stor og romslig stue med ildsted

Fantastisk utsikt fra stue!

Hyggelig kjøkken

Hyggelig kjøkken

Master soverom vest 2. etasje

Master soverom vest 2. etasje

Master soverom vest 2. etasje

Soverom syd 2. etasje

Soverom syd 2. etasje

Soverom nord 2. etasje

Peisinnsats på soverom nord 2. etasje

Fantastisk utsikt fra 2 etasje

Lyst og funksjonabelt bad

Toalett med servant i 1. etasje

Anneks

Anneks

Fantastisk utsikt!

Hyggelige turmuligheter i området

Spennende tomt med særpreg

Rom i muren

Oversiktsbilde av tomten

Bastionen

Oversiktsbilde av eiendommen

Bastionen

Oversiktsbilde av eiendommen

Plantegning underetasje

Plantegning underetasje

Plantegning underetasje

Plantegning 1. etasje

Plantegning 2. etasje

Plantegning av alle etasjene

UNIK FRITIDSBOLIG VED TYRIFJORDEN I HOLE: *Praktfull eiendom *Utsikt *Stor og spennende tomt 3,6 mål *Må sees!

Utstranda 542

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 300 000,-

UNIK FRITIDSBOLIG VED TYRIFJORDEN I HOLE: *Praktfull eiendom *Utsikt *Stor og spennende tomt 3,6 mål *Må sees!: UNIK FRITIDSBOLIG VED TYRIFJORDEN I HOLE: *Praktfull eiendom *Utsikt *Stor og spennende tomt 3,6 mål *Må sees!

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 300 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
138 / 161 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytteeiendommen har en vestvendt beliggenhet ved Utstranda i Hole. Panoramautsikt utover Tyrifjorden og meget gode solforhold med sol til langt på kveld. Kort vei til fjorden med bade, båt, fiskemuligheter og Storøya golfbane. Det er kort vei til sentrale strøk med ca. 18,5 km til Hønefoss, ca. 25 km til Sandvika, ca. 42 km til Drammen og ca. 39 km til Oslos sentralbanestasjon.

Barnehager og skoler

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Adkomst

Fra Oslo passerer man Sollihøgda, og fortsetter på Holeveien. Ta av til høyre fra E16 før Nestunnellen og følg skilt mot Nes i Hole og Hole Artsenter. Følg denne veien ca. 3 km og Utstranda 542 ligger da på høyre side. Fra Hønefoss passerer man Sundvollen mot Oslo, følg skilting mot Nes i Hole og Storøya golfbane. Ta til venstre i vegkryss og følg veien videre. Eiendommen ligger da på høyre side. Det kjøres forbi tømmerhuset på venstre hånd, og videre forbi det røde huset på høyre hånd og frem dit veien ender på denne eiendommen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 300 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1899

Soverom

3

Primærrom

138m2

Bruksareal

161m2

Tomt

3653m2

KR-kode

1017104

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Utstranda 542, 3531 Krokkleiva

Gnr. 236, bnr. 197 i Hole kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 147 kvm

Totalt bruksareal: 161 kvm

Totalt primærrom: 138 kvm

Bruksareal:

1. etasje 82 kvm

2. etasje 53 kvm

Laftet anneks 9 kvm

Redskapsbod 12 kvm

Uthus/anneks 5 kvm

Primærrom:

Fritidsbolig:

1. etasje: 76 kvm: Spisestue m/dør ut til veranda, kjøkken

2. etasje 53 kvm: Trapperom/gang, bad, 3 soverom, hovedsoverom.

Laftet anneks:

1. etasje 9 kvm:

Sekundærrom:

Fritidsbolig:

1. etasje 6 kvm: Bod/gang m/dør ut, utvendig bod

Redskapsbod:

1. etasje 12 kvm: 2 boder

Uthus/anneks:

1. etasje 5 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport fra 18.09.2017 utført av Rune Kristoffersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Tomten

Eiet tomt på 3.653,9 kvm.

Tomten er en eiet, skrånende, sydvestvendt samt med utsikt ut mot Tyrifjorden. Bygninger er opparbeidet med plantet område med natursteinmurer og oppfylling. På tomten er det også opparbeidet terrasserte områder bestående av natursteinmurer og hellebelagte områder. Under del av terrasserte områder er det rom på ca 21 kvm og ett mindre rom. Begge med natursteinvegger, fjell og støpte himlinger/dekke.

Deler av tomten er opparbeidet med gressbakke og div. beplantning. Støttemurer og rom under terrasserte områder etc. bærer preg av forfall og det må påregnes behov for utbedringer. Jern i underkant av støpte dekker er betydelig rustet og i største rom er det satt opp bæresøyle i tre, som understøtting.

Vei, vann og avløp

Tilknytning vann:

Vannet inne kommer fra egen brønn i et pumpehus på eiendommen og er felles med 2 naboeiendommer. Borebrønn med brønnhus og trykktank, plassert på tomt.

Tilknytning avløp:

Takstmann har ikke undersøkt eller kjennskap til utførelse for gråvannsavløp, men antar at det er ført til terreng eller grøft i grunn.

Bebyggelse

Hovedbygningen er opprinnelig bygget ca. 1899, oppført i laft og stavlaft. Stabburet er satt opp i ca. 1996 med ett oppholdsrom (gjestehytte). Stabburet er oppført i bindingsverk med panelte yttervegger. Redskapsbod oppført med 1" lafteplank. Videre er det liten bygning oppført sydøst på tomt, som benyttes/tilhører felles vannopplegg med 2 naboeiendommer. Det er også bygget et eldre dukkehus og en dobbeltbod hovedsakelig til ved og redskap.

Grunn:

Byggegrunn er ikke undersøkt, men antas å være fjell og stedlige masser. Bygning oppført på stablet mur med lokal stein/skifer med murpuss utvendig. Antatt kryprom under deler av bygning og noe gulv antas å ligge helt ned mot grunn. Det ble ikke funnet noe adkomst til kryprom/krypkjeller og fundamentering utover utvendig mur er ikke undersøkt.

Generelt er muren i god stand, men stedvis har det skallet av noe murpuss. Det må påregnes at det kan være noe bevegelser i mur og noe høydeavvik, som er naturlig for denne typen fundamentering. Tilstandsgrad har tatt hensyn til at det kan være noe behov for utbedring.

Yttervegger:

Utvendig overflater bærer preg av slitasje og elde på overflater. Stedvis på nedre laftestokker og for panelt yttervegg med bæresøyler, som ligger ned mot grunnmur, er det

stedvis observert råteskader. Generelt er det slitasje på utvendige overflater og laftvegger har en del sprekker. Det er ikke foretatt fysiske undersøkelser av yttervegger, utover besiktigelse av overflater. Generelt må det påregnes behov for utbedring og vedlikehold av yttervegger. Første etasje ble beiset for 10-12 år siden, mens det er noe lengre siden for annen etasje.

Tak:

Generelt er det ingen indikasjoner på svikt for takkonstruksjon, vurdert fra loft, innvendig i rom og fra bakkenivå utvendig. I randsoner av tak og da spesielt for gesimser nederst ved vindskier og på enden av takbjelker, er det observert fukt og råteskader. Generelt må det påregnes behov for utbedring av tak i randsoner. Det er lagt nytt dekke på taket i 2008- 09.

Yttertak er tekket med asfalt takshingel. For bygning i 1. etasje er det tretakrenner og for 2. etasje er det ståltakrenner mot syd. Mot nord er det ikke takrenner.

Vinduer:

Vinduer og balkongdør har naturlig slitasje og elde, og det generelt behov for utbedring av vinduer med kitting, maling. I noen vinduer er det sprekker i glass. Takstmann har

foretatt en generell vurdering ved undersøkelse av vinduer.

Terrasse:

Bæresøyler for tak og bjelker mot grunnmur har stedvis noe råteskader. Generelt er det behov for noe utbedringer og generelt vedlikehold for veranda. Trapp har skader i murverk/ støp.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Hovedbygning har standard med overflater og innredninger fra byggeår. Det er både innlagt strøm og vann. Bad 2. etasje med servantinnredning og dusjkabinett. Oppvarming peis i spisestue og stue, samt vedovner i kjøkken, stue og soverom. Laftet anneks er det strømopplegg med lys, kontakter og oppvarming med panelovn.

Kjøkken:

Nyere malte benkeskap med heltre benkeplate med heltre benkeplate, stål oppvaskkum med tappearmatur. Eldre malte overskap med glass i dører. Eldre ventilator over komfyr. Bak kjøkkenet er det en smal gang med en kjøkkeninngang på baksiden av huset. I enden av rommet henger varmtvannsbeholderen på veggen, og trappen til annen etasje utgjør deler av taket i rommet. Gulvet i dette smale rommer/bislaget er dårlig flere steder og må byttes.

Sanitærinstallasjoner:

Det er installert bad med dusj i annen etasje de siste årene, og en bio-do/molldo i første etasje. Bio-do har ikke fungert helt som forventet, men ikke undersøkt om det er bagateller. Det har vært vurdert om kanskje også en elektrisk forbrenningsdo kunne vært en praktisk løsning. Toalett bør muligens byttes.

Vegger:

Malte paneler, brystningsplater/innredning og tapet.

Gulv:

Bad er det vinylbelegg med oppbrett på vegg. Malte heltregulv. Gulvene ellers innendørs ser bra og solide ut, og det er også gjort noe arbeide med noen av gulvene for en del år siden.

Himling:

Panelte himlinger. Himlinger 1.etasje er det synlige gulvbjelker og røstet tak er det mønestokk og synlige takbjelker.

Stuen:

I stuen er det meget høyt under taket og det har blitt holdt mange hyggelige selskaper her fra gammelt av. Med et langbord i stuen er det plass til mange gode venner. En gedigen, stor klebersteinspeis og ovn varmet opp hele stuen selv på kalde dager. På kjøkkenet ved siden av stuen er det montert en solid 60 cm vedovn. Og i det lille biblioteket, som ligger foran kjøkkenet, er det både en murpeis og en klebersteinsovn. Så selv før strømmen kom gikk det an å holde varmen!

Soverom:

Det ble også satt opp høye klebersteinsovner i alle 3 soverommene i annen etasje og store skiferplater har blitt benyttet som brannsikring mot veggen. I det største soverommet, som består av to fløyer, er det også plass til et lite bord foran den store verandadøren. Derifra og ute på verandaen kan utsikten til store deler av Tyrifjorden og omegn nytes.

Loft:

Der trappen ender opp til annen etasje er det en luke opp til kryploftet. Ifølge tilstandsrapporten er det tørt og fint der oppe og det er en del plass der som da ikke er utnyttet

Laftet anneks:

Generelt er bygning i god stand innvendig med lite slitasje på overflater. Utvendig er det slitasje på overflater og behov for ordinært vedlikehold. Torvtak var delvis dekket med snø, og er ikke undersøkt utover visuelt fra bakkenivå. I bakkant av bygning ligger nedre laftestokk ned på terreng, noe som gjør bygningsdel utsatt for fuktskader. Terreng bør senkes ved vegg, slik at tømmervegg får luft og ikke utsettes for fukt. Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering av tilstand.

Redskapsbod:

Generelt er det behov for utvendig overflatebehandling, men generelt er bygning i god stand. Terreng ligger opp mot yttervegg i bakkant av bygning, og vegetasjon som ligger inn mot yttervegg bør fjernes. Konstruksjon er ikke dimensjonert for større snølaster og ved større snømengder bør tak måkes. Taktekking var dekket med snø og is, og tilstand for tekking er ikke undersøkt.

Uthus/anneks:

Bygningen er eldre med betydelig slitasje utvendig. Yttervegger ligger helt ned på terreng og det er synlig noe fukt/råteskader i nedre del av ytterpanel. Bygning ble benyttet for lagring og overflater innvendig er ikke undersøkt.

Oppvarming

* Det er godt med skog på deler av eiendommen, så det er veldig god tilgang til egen ved til husets sine 2 peiser og 6 vedovner. Med så gode fyringsmuligheter bør man kunne spare noe på strømmen ved oppvarming hvis man ønsker det. Det er trukket en god del nye ledninger/strømuttak samt satt opp nye sikringsskap for en del år siden.

* Flere panelovner i boligen og en i annekset.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

* Det antas at strømforsyning kommer fra skap med bimåler, plassert i bod på hjørne av hovedbygning.

Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Forkjøpsrett:

Det er avtalt forkjøpsrett til takst for avdøde sine to søstre og deres barn.

Ved salg til takst 2,3 mill eller høyere løper fristen for forkjøpsrett ut 28.10.2017

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:

Dagboknr 2204, tinglyst 22.05.2000, type heftelse: Bestemmelse om vannrett

RETTIGHETSHAVER: KNR: 0612 GNR: 236 BNR: 11

RETTIGHETSHAVER: KNR: 0612 GNR: 236 BNR: 198

- Rett for naboeiendom til vann fra pumpehuset. Vedlikeholdskostnader skal deles.

Servituttene vil følge eiendommen.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til Landbruk Natur og Friluftsområdet i henhold til kommuneplanens arealdel datert 02.02.2009.

I områder som blir lagt ut til LNF-område i kommuneplanen, er det ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har direkte tilknytning til landbruk eller stedbunden næring (tradisjonell landbruksvirksomhet). Blant annet vil det ikke være tillatt å oppføre hytter her, noe som også gjelder hytter med sikte på å skaffe gårdsbruk inntekter ved utleie.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Historien til Utstranda 542:

Landstedet Appendix ble bygget ca 1899. Navnet Appendix fikk det av eier Kristian Jervell som den gang var en av Norges aller beste kirurger, også omtalt som en kunstner i faget. Han jobbet mye, hjalp veldig mange pasienter og var kjent for også å være sosial. Han tjente til kjøp av eiendommen bl.a ved å fjerne blindtarmer, som heter Appendix på latin. Kirurger er ofte svært nøye og kan sitt håndverk. Dette forklarer kanskje hvorfor det ble så mange flotte detaljer og godt utført håndverk også på bygget.

Under krigen ble stedet også benyttet til motstands-arbeide, og daværende eiere, brødrene Frans og Henrik Aubert, malte sammen med en venn teksten "Vi Vil Vinne" tvers over asfalten et stykke bortenfor i retning Sundvollen. Dette var temmelig vågalt i 1941. Det ble faktisk smuglet et bilde til London av teksten som deretter ble til et frimerke som ble trykket i 22 millioner eksemplarer og sendt i retur til Norge. Teksten på asfalten der det ble malt er i dag et minnesmerke og teksten ble malt opp igjen av Hole kommune.

Selger har også gitt megler opplysninger som kjøper må være oppmerksom på, herunder:

* En sprukket rute i annen etasje ved trapp opp. Enkeltrute.

* En sprekk i en liten rute (ytter-rute) i dobbeltvindu kjøkken og en tilsvarende i stuen mot syd.

* Klebersteinsovnen på biblioteket har en sprekk. Den ble forsøkt reparert for ca 20 år siden, men har sprukket opp igjen.

* Pipene, spesielt innendørs bør nok sjekkes før bruk av alle ovner. Ovnene i annen etasje har vært lite brukt senere år.

* Dårlig gulv i det lille rommet bak kjøkkenet med noen råtne gulvplanker. Gulvet må nok skiftes der.

* Bio-do virker ikke helt som forventet, men det er ikke undersøkt om det bare kan være en bagatell.

* Skader utvendig er beskrevet i taksten; litt råte ved ene stolpe ved inngang, et sted bak huset i bjelke over grunnmur, et par steder ved oppunder taket i annen etasje. Det er observert at det drysser litt i en sprekk under elggeviret i stuen, men det kan bare være isolasjon fra etasje-skillet.

* En liten del av den lange muren nedenfor huset er rast ut og må bygges opp igjen. Ikke synlig fra huset i dag.

Eiendommen inngår i dødsbo under offentlig skifte hvor boet er selger. Selger har således ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Det er foretatt sluttvask, men gulver og evnt fulle bokhyller dras over før overlevering.

Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst pantedokument med sperre eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Økonomi

Eiendommens utgifter

* Eiendomsskattr er kr 3.960,- for inneværende år.

* Stipulerte andel av driftskostnader for felles borevann kr 1000,- pr. år.

* Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.500,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.358.749,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Mats Lund
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?