Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 750 000,- for kr 750 000,-

Angrevegen 254

Fasade mot vest

Vestveggen og inngangspartiet 8. juli

Fasade sørvegg

Hytta foran mot sørvest

Nordvestveggen

Nedenfor hytta mot vest 8. juli

Fasade sør- og østvegg

Vedhus/redskapsbu og utedo

Trappa

Badeplass i Rindebekken i tomtegrensa

Fossen i Rindebekken

Solplass

Stue med salong og spiseplass

Stuekroken. Krognesmøbler

Peis og ovn gir varm og god hytte.

Langbord og spiseplass til 8

Stue mot peis

Detaljer dørlister

Inngangsdøra

Kjøkkenkrok m/kokeapparat gass (3 bluss)

Kjøkkenkroken. Oppvaskbenk med utslagsvask

Inneredører med omramming dekorert med utskjæringer

Koselig avlukke for vask. Vaskefat og vannmugge

Soverom 1

Soverom 2

Kart 1. Hytta på kote 818 moh.

Kart 2

Kart 3

Kart 4

Kommuneplanens arealdel [pil på hytta] Seljord kopi

Utsnitt kart kommuneplanen "Solheimsheia"

Åmotsdal/Angre

Angrevegen 254

Vis på kart

Prisantydning

Kr 590 000,-

Åmotsdal/Angre: Trivelig ''hytte-hytte'' i tømmer. 819 moh. Naturskjønt v/badebekk. Helt usjenert v/vei.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 590 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
40 / 40 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger i et område mellom Åmotsdal og Angre som heter Jaranstaul. Hyttas bruksnavn er Sverrestova.

Fint turområde nord for Åmotsdal i dalføret som leder mot Angre og snaufjellsområdene ovenfor. Rolig og grisgrendt hytteområde med turmuligheter i alle retninger, nærliggende skiløyper og anledning til turer i et fjellstrøk der man stort sett er for seg selv når man ferdes ute på tur.

Hytta ligger lett tigjengelig, men usynlig fra veien og bare 70 meter langs sti fra parkeringsplassen. Selve hytta ligger sørvestvendt, idyllisk med bekk og lite fossefall som danner tomtas grense mot vest. Tomta ligger nøyaktig på kote 818 m.o.h. omgitt av vakkert skogsterreng.

Jaranstølen er et godt utgangspunkt for turer hele året. På sommerdager er det mulighet for en svømmetur i “Rindetjønn” som ligger 10-15 minutters gangavstand fra hytta. Rett nedenfor hytta i tomtegrensa klukker Rindebekken som frister med et forfriskende bad når man varm og svett kommer tilbake til hytta etter en tur. Seljordsvannet ligger ikke mer enn en 1/2-times kjøring fra hytta, og er i seg selv et flott turområde med fine strender og badeplasser.

I områdene rundt hytta er det mange topper som gir godt utsyn til Sudbø og Angre eller hvis man går noen meter høyere og opp på snaufjellet så åpner utsikten seg helt nordover til Møsvatn og inngangen til Hardangervidda.

Den som liker å fiske kan oppleve fjellørreten som spretter i vannene, og det er jaktområder ved hytta. Etter hvert som man gjør seg kjent i disse traktene vil man etter hvert finne plassene der man fyller sine spann med multer og tyttebær.

I de spennende terrenget rund hytta ligger det mange nedlagte setrer der man fredelig kan slå seg ned, spise matpakka, nyte sola og tenke på den gang buskap og budeier skapte liv på setervollene.

Vinterstid kjører det lokale idrettslaget opp skiløyper, som gir mulighet for rundturer fra hytta og om Angrevann. Det er også gode forhold for topptur hvis man kjører 5 km til veis ende øverst i Angrevegen. Setter man kursen videre nordover fra Angre og over toppene mot Silkedalen, så ender man i Rauland med sitt omfangsrike løypenett. For slalåm og brettentusiaster, kjører man til Rauland på 35 minutter. Men for de yngste som fortsatt skal lære å gå på ski og sette ut for bakker, er det flotte forhold til dette rett rundt hytta.

Adkomst

Østfra Drammen/Kongsberg/Notodden kommer man kjørende E134 mot Seljord, og tar av mot Rauland i Nutheim ved gjestgiveriet som ligger høyt oppe i lia midt i nedstigningen til Flatdal. Kommer man fra Grenlandsområdet vil man kjøre til Seljord og derfra følge E134 østover, retning Notodden til Flatdal og Nutheim. De som kommr vestfra kjører E134 til Høydalsmo, og tar der av nordover mot Øyfjell og Rauland. Etter Øyfjell svinger man av mot Åmotsdal når man kommer til Straumekrysset og Langhuset. Fra Straumekrysset er det 12 km ned Åmotsdalsvegen før man tar av til venstre inn Sudbøvegen.

Fra Nutheim er det ca 15 km opp Åmotsdalsvegen til man i Grovenkrysset tar til høyre inn Sudbøvegen. Ved Grovenkrysset ligger den tidliger Groven Landhandel på ene siden av veien, og på den andre siden renovasjonskonteinerne der hyttefolket kan levere søppel. Fra Grovenkrysset kjørere man 2,9 km opp til neste kryss der man holder til venstre inn Angrevegen. Dette er en bomvei. Fra dette krysset/bommen er det 2,6 km til parkeringsplassen ved hytta på venstre side av veien. Fra hytta er det ca 5 km langs vinterbrøytet vei opp til veis ende ovenfor Angrevatn.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 590 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1973

Soverom

2

Primærrom

40m2

Bruksareal

40m2

Tomt

1863m2

KR-kode

2717124

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Angrevegen 254, 3844 Åmotsdal

Gnr. 133, bnr. 29 i Seljord kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 46 m²

Totalt bruksareal: 40 m²

Totalt primærrom: 40 m²

Primærrom:

Stue. Kjøkkenkrok. Vaskealkove. 2 soverom.

I tillegg en utedo og et uthus på ca 5 m².

De oppgitte arealer er stipulert av megler og kan være litt unøyaktig.

Overtagelse

Dato for overtakelse avtales med megler på tidspunkt for aksept bud. Eiendommen overleveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjjøring. Selger tar med seg innbo og løsøre iht. egne ønsker.

Tomten

Eiet tomt på 1 863 m².

Tomten som ble oppgått og fradelt i 1973 er er ikke oppmålt med koordinater, men foreligger med grensebeskrivelse og kartillustrajson i skylddelinsgforretning (skyldskifte) som før i tiden var måten man registrerte eiendommens grenser. Man kan få kommunen til å måle opp tomten iht. skyldskifte, men det har neppe noe for seg. det er ikke planlagt noen fortetning med andre hytter nært denne eiendommen. I tinglyst avtale fra 1973 framgår det at selger har forpliktet seg til ikke å selge eller avhende flere tomter i tilknytning til den kollen hytta ligger på. Deleforbud gjelder eiendommen vest, sør og øst for hytta. Hytta grenser i nord mot en annen grunneier som ikke er berørt av deleforbudet. Grensa mellom grunneierne deler kollen der hytta ligger i to med retning nordvest-sørøst.

Med andre ord vil denne hytta for alltid ligge som en usjenert og fredelig plett ved Angrevegen.

Vei, vann og avløp

Sudbøveien og Angreveien brøytes og vedlikeholdes mot årlig avgift ca kr 3000 som betales av den enkelte bruker. Vann hentes fra Rindebekken ved hytta. God, gammeldags utedo 25 meter fra hytta.

Bebyggelse

Laftet hytte oppført på natursteinsmur. Saltak tekket med plater.

Hytta er laftet opp av grunneier Ivar Høydal. Tømmeret er hugget i grunneierens egen skog i dette området. Hytta består av rundtømmer både ut- og innvendig, og framstår slik som en skikkelig trivelig "lodge"

Hytta er innvendig behandlet med lakk for å holde seg lys. De første årene hadde hytta torvtak, men for å være sikker på å unngå lekkasjer, ble torven fjernet og erstattet med stålplater. Det har aldri vært lekkasje i hytta, og den er musefri.

Hele hytta ble sist beiset for 8 år siden. Vinduene trenger vedlikehold, og det er en skjevhet i gulvet ved kjøkkenet.

Standard

Hytta er lett å holde varm med den varmeeffektive Jøtulovnen som står i hytta. Den gode peisen gir også varme i tillegg til stemning og kos.

Hyttas to soverom her hhv. dobbeltseng på det ene og tre sengeplasser på det andre. Den ene sengeplassen er litt kort og egner seg best til barn.

Kjøkkenkroken har kokemulighet på tre bluss, propandrevet kjøleskap og oppvaskbenk med utslagsvask.

Stua er innredet med sofakrok og langbord med plass til 8. Krognesmøblene kan følge med hytta.

Mellom kjøkkenet og stua er det et lite avlukke med vaskeservant. Solcellepanelet sørger for elektisitet til lys.

Utenfor inngangsdøren i trappeplattingen er det nedsenket et støpt "kjølerom", og tilsvarende en støpt brønn/rom for oppbevaring av propantanken.

Vannet man henter i bekken rett nedenfor hytta er godt drikkevann, og det er også i samme bekken man om vinteren bruker isbor for å få vann.

Sommerstid er det deilig å ta morgenvasken i en av kulpene i bekken.

Hytta har et koselig utedo, og i uthuset er det plass til å oppbevare ved, grill, ski og redskap.

Oppvarming

Hytta varmes opp med vedfyring i vedovn og peis.

Parkering

God plass for biloppstilling rett ved brøytet vei. Plassen kan brøytes etter avtale med grunneier.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på hytta. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Hytta er byggesøkt og oppført iht. til kommunale tillatelser.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras helt fri for pengeheftelser.

Regulering

Det foreligger en disposisjonsplan for hytteutbygging i området. Den er fra begynnelsen av 70-tallet. Kommunen har ikke detaljbestemmelser (føresegner) til planen. For øvrig er kommuneplanens bestemmelser overorndet. Det er ikke planlagt ytterligere fortetting i nærområdet så vidt selger/megler kjenner til.Kommunen bekrefter at det ikke foreligger reguleringsplaner under arbeid.

1.2 Solheimheia Disp.plan 24.01.1975

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumentasjon:

Eiendommens grunnboksutskrift

Selgers egenerklæring

Skydskifte (grenser) tinglyst 22/3-73

Overenskomst (kjøpsavtale tomt) tinglyst 9/1-73

Seljord kommune:

Gjeldande plansituasjon

Dispoosisjonsplan Solheimheia vedtatt 10/8-70, sist rettet 6/11-74

Samlet rapport for matrikkelenhet

Status registrert bygningsdata

Status ferdigattest

Status vann og avløp

Status vei (privat)

All dokumentasjon er tilgjengelig spm pdf oversendt per epost.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Set er kke store utgiftene som årlig går med for å ha en hytte som dette. Man må betaler kr 3195,- (1200,- + 1995,-) for bruk og brøyting av vei. De kommunale avgiftene begrenser seg til 1480,- som er renovasjonsvgift, og forsikring kan dreie seg om et par tusen kroner i året avhengig av avtale.

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 606.000,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Seljord
Grunnkrets Skori

Steder i nærheten

Skorigrendi 6.7 km
Øyfjell 25.6 km
Langlim 19 km

Transport

Bussholdeplass Aarbakk leet 4.4 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Dagligvare Nærbutikken Åmotsdal 8.2 km
Dagligvare Spar Flatdal 22.8 km
Kiosk/video Åmotsdal Gatekjøkken 9.7 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?