Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 900 000,- for kr 1 900 000,-

Håtovegen 155. Helt øverst i feltet. Helt usjenert

Utsikten mot vest. Lognvikvatn og Tansvatn nærmest, og Totak til midt i bildet helt til høyre

Synsretning rett øst

Synsretning vest

Synsretning nord-nordvest

Synsretning vest

Synsretning øst

Synsretning nordøst

Nordveggen

Sørveggen

Østveggen

synsretning vest-nordvest

Synsretning nordvest

Synsretning nordvest

Inngangspartiet i hjørnet med svalgang

Bom nr 2 i enden av den store parkeringplassen på Håto. Ca 650 m fra bekken opp til sommerparkering.

Stua

Stua

Stua

Stua

Stua

Varmekraftig Ulefoss vedovn i stua

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Raulandsstoler 8 stk til spisebordet

Soverom 1 av 3

Soverom 1 av 3

Soverom 2 av 3

Soverom 2 av 3

Komfyr medfølger

Soverom 3 av 3

Dusjbad

Dusjbad

Dusjbad

Soverom 3 av 3

Doen

Spiskammers/bod

Bod

Plantegning

Kartet viser sti fam til hytta ca 450 m fra øvre p-plass

Bomforklaring bom 2 ovenfor den store parkeringsplassen på Håto

Kommuneplanen sin arealdel 2011 - 2013

Punkt 4.2.2 i kommuneplanen sin arealdel

Rauland

Håtovegen 155

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 670 000,-

Rauland: Lognvik. Tømmerhytte. Høyt, usjenert og fritt. 3 mål tomt. Enestående utsikt. 950 moh.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 670 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
72 / 77 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hyttas beliggenhet er et deilig sted. Hytta ligger opp mot tregrensa og snaufjellet. Bak hytta går oppkjørt skiløype, og innover på fjellet er det et utmerket tur- og fisketerreng. Utsikten er enestående. Det er spredte hyttenaboer i nærheten, men uten innsyn til denne hytta. Langt nedenfor hytta blinker idylliske Lognvikvatn, Totak og horisonten med Langfjella i det fjerne.

Hytta ligger godt tilgjengelig for den gangføre. Fra sommerparkeringen på omtrent samme høydekote som hytta er det 400-500 m på sti fram til hytta. Man kan også sette bilen på den store parkeringsplassen på Håto og gå ca 800 meter opp den kjørbare hytteveien som går opp lia mot hytta og til slutt ender opp som en sti siste stykket fram. Her kan man vinterstid gå delvis på skuterspor. Snøskutertransport opp til hytta, kan avtales med Olav Fundlid som bor i nærheten. Tlf. 908 95 946.

Nedenfor hytta er det spredt hyttebebyggelse med god avstand mellom hyttene. Hyttefeltet består hovedsakelig av hytter oppført på 70- og 80-tallet. Området er rolig og tilbaketrukket. Fra hytta går man direkte ut i turterrenget. Traktorveier og stier fører til fjells. Det organiseres oppkjøring av skispor over fjellet mot Vierli, samt rundløyper over mot Angre. Selv om hytta ligger skjermet og usjenert, er beliggenheten sentral. Fra parkeringsplassen er det kun 10-12 minutter kjøreavstand (7,8 km) til Austbø. Der tar man vestover til Rauland sentrum(Krossen) og Raulandsfjell Alpinsenter, eventuelt østover til høyre mot Rauland Skisenter, Rauland Høgfjellshotell og lengst nordøst Vierli.

Nede ved Lognvikvatn ligger grunneierens (Torstein D. Kongshem) flotte, tømmergård "Søndre Lognvik" med sine flere hundre år gamle laftebygg. Gårdsnavnet Lognvik kommer av "Den lugne viken". Se gårdens hjemmeside: www.kongshem.com/lognvik med informasjon om jakt & fiske, nyheter og hytteforeningen.

Våren er kort på fjellet, forsommeren kommer normalt midt i juni med spennende fiskemuligheter i nærliggende vann. Det nærmeste vannet ligger en halvtimes gange fra hytta. Fiskeinteresserte forteller om fine fangster. De heldige har trukket kilosørret i Grostaultjønn. Folk med hytte i området forteller om minnerike turer, og opplevelsen av sprelsk ørret i enden av snøret. Ca 20 minutters gange fra Grostaultjønn ligger Aurbakktjønn, også en fiskemulighet under Lognvik gård. Oppe i fjellet er det Store og Vesle Kjokkmeitjønn som frister med flott, feit fjellørret. I august er dette steder man plukker årets første molter. Terrenget er åpent for rypejakt dersom grunneier samtykker.

Det er 12-15 min bilkjøring til Rauland Skisenter. Løypenettet er omfattende (15 mil). Vierli Terrengpark(flere år kåret til Norges beste), samt Rauland Alpinsenter ligger et kvarters biltur fra hytta. Vest for Alpinsenteret har de mer erfarne frikjørerne muligheten for "offpistkjøring".

Adkomst

Veiforklaring Fra Rauland:

Kjør av RV 37 i Austbøkrysset mellom Krossen og Skisenteret i retning Øyfjell. Følg veien (FV 801) 5,8 km fra Austbøkrysset til Lognvik gård (stort tømmertun). Der tar Fjellveien opp til venstre, skiltet mot Kvambekk. Følg veien 700 m. til grønn renovasjonscontainer på høyre side. Her svinger man inn til venstre. Man må umiddelbart gjennom en låst bom. Bommen blir høsten 2017 byttet til en moderne løsning med telefonåpning.

Fra bommen er det ca 1,5 km opp til den store parkeringsplassen (Håto). Her er vinterparkeringen. I enden av parkeringsplassen fortsetter veien gjennom en ny bom (nøkkellås) og opp til sommerparkeringen som bl.a. denne hytta kan disponere. Herfra er det sti fram til hytta. Stien merkes med plastbånd ifm. visning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 670 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1975

Soverom

3

Primærrom

72m2

Bruksareal

77m2

Tomt

3000m2

KR-kode

2717110

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Håtovegen 155, 3864 Rauland

Gnr. 154, bnr. 51 i Vinje kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 m²

Totalt bruksareal: 77 m²

Totalt primærrom: 72 m²

Primærrom:

Entré. Stue. Kjøkken. 3 soverom. Vaskerom.

Sekundærrom 5 m²:

Utebod. Innebod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.06.2017 utført av Takstforum Telemark AS v/Jan Tore Eriksrød tlf. 91 10 38 66.

Overtagelse

Eiendommen overleveres på dato som avtales med megler på tidspunkt for budaksept. Eiendommen overleveres uten videre slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring. For selger er det ønskelig med en avtale der kjøper overtar det inventar og løsøre som gjenstår i hytta.

Tomten

Eiet tomt på ca 3000 m².

Usedvanlig romslig hyttetomt. Den store tomta gir god anledning til vedhogst.

Vei, vann og avløp

Veiadkomst til hovedparkeringen på Håto driftes av hytteforeningen. Sommervei fra Håto er for noen få tillatt brukt mot betaling. Det er avtalt visse forbehold knyttet til bl.a. veiens kvalitet.

Helårsvann fra borebrønn i samarbeid med en hyttenabo som betaler kr 1000,- per år. Vannledning med varmekabel. I tillegg fortsatt eget trykkvann fra myra ovenfor hytta.

Gråvannsavløp til steinfylling i bakken. Det er ikke søkt om å legge vann inn i hytta. Dette må ny eier hvis ønskelig selv gjøre dersom det er ønskelig. Hvis man søker er man ikke garantert formell tillatelse. Vann skal i utgangspunktet bæres inn. Gråvannsutslipp er lovlig.

Hyttedoen ligger i uteboden utenfor inngangsdøren. Doen er komposteringstype med snurrekammer.

Bebyggelse

Hyttas areal er over én etasje. Hytta står på en pute av silt/morene. Fundament består av ringmur i lettklinkerblokker med utvendig murpuss. Det er isoert trebjelkelag mot kryprom/kjeller. Ytterveggene er maskinlaft. Innvendige har hytta lakkerte gulvbord. Veggflatene er panel og maskinlaft. Himlingene er panelte. Saltak er tekket med undertak av rupanel, membran, knotteplast og torv. Det er byttet pappmembran, knotteplast og torv i 2008. Takrenner av trevirke. Koblede vinduer. Hytta er malt/beiset i 2014.

Standard

Hytta har uventet god standard tatt i betraktning beliggenheten utenfor vei.

Det er innlagt elektrisitet, varmt- og kaldt vann. Det er dusjkabinett på eget vaskerom/bad med servant, skapinnredning og praktisk skyllekum. Hyttekjøkken fra tidligere lokale Solbu Snikkarverkstad i Krossen. Dobbeltsenga på foreldresoverommet er produsert på samme sted. Øvrige senger, komfyr, kjøleskap, dypfryser og mikrobølgeovn medfølger i slik stand det framstår.

Praktisk tørkeskap med varmeelement i gangen.

Diverse antikke møbler ønskes avhendet sammen med hytta. Bl.a. nevnes antikk langbord (bakstebord) 2,5 x 0,8 m. Til bordet følger 8 Raulandsstoler (Edvin Loftsgarden). Stuebordet med skuff er også antikk (1700-tallet). Videre har hytta rosemalt kiste (1839), bondestoler, Gripsholmstoler, benker, veggur (Amerikaklokke 1dgn), m.m. For øvrig er kjøkkenet "operativt" bl.a. utstyrt med vannkoker, mixmaster, gryter og annet husgeråd. Ved å medbringe håndklær, to dyner og 4 puter er det sengeplass til 6 og hytta kan tas i bruk umiddelbart. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner i alle rom. Stråleovn på badet. Varmekraftig Ulefoss vedovn i stua.

Eventuell adgang til utleie

Hytta kan utleies etter eget ønske.

Parkering

Parkering på stor, felles parkeringsplass ca 600-700 m nedenfor hytta. Sommerparkering opp "Grostaulvegen" til platå der veien flater ut omtrent på høyde med hytta. Platået ligger ca 300 m. fra selet ved Fjellstaul lenger inn. Dit er det ikke uten videre anledning å kjøre.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på hytter oppført på 70-tallet. Hytta er byggesøkt og oppført iht. tillatelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Dog har nabo følgende tinglyste rettighet:

Rett for nabo til vann (nabo betaler kr 1000,-/år)

tinglyst 20/10-2014 (899946).

Rettighetshaver Gnr 154 bnr 43

------------------------------

Skyldskifte:

tinglyst 31/10-1973 (1999) (m/ grensebeskrivelse)

------------------------------

Det er tinglyst servitutter:

*Rett til parkering på Håto, m.m.

tinglyst 31/10-1973 (2000)

*Rett til bruk av vei til sommerparkering mot betaling.

15/7-2004 (2509)

*Tomten tillates ikke inngjerdet

tinglyst 31/10-1973 (2000)

Regulering

Eiendommen er uregulert. Formålet "fritidsbebyggelse" framgår av "Kommuneplanens arealdel 2011-2023" der området er betegnet Lognvik SH10. Området gir "høve til ny, spreidd hyttebygging" se punkt 4.2.2. for arealer, takhøyde, m.m. Se vedlegg.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og gjennomgått følgende dokumentasjon:

Selgers egenerklæring

Grunnboksutskrift 19/6-17

Energiattest

Tilstandsrapport med takst

Tinglyste heftelser/servitutter

Fra Vinje kommune:

Kommuneplanens arealdel 2011-23

Kommuneplanen (kart)

Situasjonskart 1:500 og 1:1000

Status ferdigattest(foreligger ikke)

Matrikkelbrev

Kommunale avgifter

Hyttetegninger

All informasjon kan oversendes til interessenter som pdf i epost.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunal renovasjonsavgift 2017 kr 1 551,21. Det må påregnes gebyr for feiing/tilsyn.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune som er en velstående krafkommune.

El.forbruk var i 2016 ca kr 12.000,-

Bygningsforsikring 2017 kr 3.458,- (superf.)

Vei- og brøyteavgift i 2017 ca kr 3.000,-

Bomkostnad er stipulert til ca kr 200/år

Hytteforeningen innkrever et mindre bidrag til løypekjøringen i området.

Ingen TV-kostnader (bordantenne).

Noen kostnader er variable iht. bruk.

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til Staten, 2,5 % av kjøpesummen

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.712.999,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø

Steder i nærheten

Midtbygdi 7.4 km*
Krossen 7.5 km*
Neslandsgrend 8.8 km*
Skålestrondi 9 km*

Transport

Bussholdeplass Lognvik 1.1 km*

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 7.4 km*
Postkontor Spar Vinje 18.1 km*
Apotek Apotek 1 Vinje 17.1 km*
Apotek Vinje Apotek 17.1 km*
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 17.1 km*
Dagligvare Spar Rauland 7.4 km*
Dagligvare Coop Prix Rauland 7.4 km*
Kiosk/video Åmotsdal Gatekjøkken 14.5 km*
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 16.3 km*
Bensin Esso Rauland 7.5 km*
Bensin 1-2-3 Åmot 16.6 km*

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?