Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 3 100 000,- for kr 3 100 000,-

fasade

fasade

fasade

entré

stue

stue

stue

spisestue

spisestue mot kjøkken

stue

kjøkken

kjøkken

kjøkken

baderom

baderom

soverom

soverom

soverom

terrasse

terrasse

tun mellom hovedhytta og annekset

fasade

ute

Alpinanlegg

Akebakke

Barnetrekk

Alpinanlegg

Skiløyper

Kart

3Dplan

2Dplan

Budor

Hønsehauken 17

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 450 000,-

Budor: Meget tiltalende hytte med innredet bod på Svanlia. Fin utsikt!

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 450 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
92 / 97 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et attraktivt, veletablert hytteområde på Budor. Området er kjent for å være et fantastisk vintersted for den aktive familie. Her har man lange og stabile vintre med mye snø og et rolig innlandsklima.

Hytta ligger under tregrensen, men har kort veg til Hedmarksvidda hvor man har snaufjell og milevis med oppkjørte skiløyper. Over 300 km med oppkjørte skiløyper går i et nettverk over hele Hedmarksvidda og gir mengder av turmuligheter. Tilgang til løypene "ski in ski out" rett ved hytta.

Fra hytta kan man gå til fots eller på ski til alpinbakken som ligger noen hundre meter bortenfor. Skitrekket har flomlysanlegg og 5 nedfarter samt en egen terrengpark i tillegg til to egne traséer for kjelkeaking og ett eget skileikområde. Oversiktlig og spesielt tilrettelagt for barn og ungdom.

På sommeren er Budor et flott utgangspunkt for lange turer i fjellet og sykkelturer på grusveier. Sykkelrittet Hedmarksvidda-rundt har vært arrangert med start og mål på Budor stadion.

Det er også mulighet for jakt av både småvilt, rådyr og elg. Salg av jaktkort til hytteeiere skjer ved henvendelse til almenningskontoret.

Budor Gjestegård tilbyr matservering, overnatting og hytteservice. For hytteeierne får man dermed tilgang til mange tjenester som brøyting, snømåking av tak og terrasser, maling, snekring, ved og mye mer. Slik kan man få et lettvint liv på hytta og samtidig støtte oppunder lokal arbeidskraft.

Se evt. nettsidene; skisporet.no/hedmark/hedmarksvidda og www.budor.no/ Her kan man se diverse aktiviteter/arrangementer i tilknytning til de større feriene.

Budor ligger ca. 15 km fra Brenneriroa hvor man finner nærbutikk med søndagsåpent og post-i-butikk. Ca. 17 km til Løten sentrum med flere fasiliteter og ca. 3 mil til Hamar og Elverum. Kun 2 timers kjøring fra Oslo-området.

Adkomst

Fra Hamar, ta til venstre ved Joker i lyskrysset på Løten, mot Budor, Budorvegen. Følg vegen ca. 14 km til parkeringsplassen ved alpinanlegget (Bom etter ca 9 km - koster kr. 60).

Ta til venstre og følg Svaenlivegen til skilt, Hønsehauken (blindveg), på høyre side. Ta opp her og følg vegen helt i enden. Hytta ligger opp en liten stikkveg til høyre. Se vedlagt kart.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 450 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

2005

Soverom

2

Primærrom

92m2

Bruksareal

97m2

Tomt

1000m2

KR-kode

651742

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Hønsehauken 17, 2340 Løten

Gnr. 273, bnr. 220, fnr. 857 i Løten kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm + anneks

Totalt bruksareal: 82 kvm + anneks

Totalt primærrom: 77 kvm + anneks

Bruksareal:

Innredet bod 15 kvm

Hytte 82 kvm

Primærrom:

Innredet bod:

1. etasje 15 kvm: Ett stort innredet oppholdsrom/soverom.

Hytte:

1. etasje 77 kvm: Entré med garderobeplass, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, kjøkken med åpen løsning mot spisestue/stue. Utgang fra stue til solrik flott terrasse på ca 36 kvm.

Sekundærrom:

Hytte:

1. etasje 5 kvm: Teknisk rom/innvendig bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2017 utført av Rune Juvet Kirkerud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Tomten

Festet tomt på 1.000 kvm, punktfeste.

Meget trivelig område rundt hytta som er opparbeidet med hellellagte gangveier og terrengtrapp. Gruset oppstillingsplass for biler.

Bebyggelsen har fin plassering i terrenget med god luftighet til omkringliggende bebyggelse. Fin utsikt og med sol hele dagen.

Festeavgift: kr 5.324,- pr år

Festeavgiften har neste regulering 31.12.2023. Kan reguleres hvert 10 år fra 1.1. det året kontrakten ble inngått, p.t. i samsvar med endringer i konsumprisindeksen

Festeavtalen utløper 01.01.2055

Grunneier, Løiten Almenning, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Iht. festekontrakten kan tomten ikke innløses. De har forbehold om opprettelse av ny festekontrakt ved eierskifte for bebyggelse.

Kopi av festekontrakt følger vedlagt.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Vei, vann og avløp

Privat veg som brøytes og vedlikeholdes av Løiten almenning.

Årskort/bomveg kr. 1.100,- pr år. Pr. tur kr. 60,-.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i 2005 med alt på ett plan - 1. etasje. Hytta er fundamentert med støpt dekke. Trebindingsverksvegger med liggende utvendig villmarkspanel. Innervegger i treverk og noe mur i fm peis/pipe. Det er skråisolert tak/himlinger i alle tak i hytta. Saltak med trekonstruksjoner, tekket med torvtekking. Det er ut ifra byggeåret isolasjon i hytta.

Innredet bod oppført i perioden 2007-2010, tradisjonelt bygd, og oppført i samme stil som hytta.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Meget hyggelig, velholdt fritidseiendom med fin beliggenhet med flott utsikt. Midt i blinken for en aktiv familie som ønsker en hytte som kan benyttes sommer som vinter. Her har man vinterveg helt frem, strøm og innlagt vann/avløp.

Godt oppstillingsplasser til bil og skjermet tun mellom inngangspartiet til hovedhytta og innredet bod. Her er det anlagt en hyggelig uteplass med skigard i bakkant.

Innvendig har hytta en anvendelig planløsning og fin luftighet med skråtak og godt innfall av dagslys. Hyggelig og stor allrom med kjøkken som har delvis åpen løsning mot spisestue/stue med peisovn.

God plass til langbord og sittegrupper. Det er to soverom hvorav ett med plass til køyeseng/familiekøye og ett romslig foreldresoverom.

Det er bod ved inngangspartiet samt en praktisk bod i tilknytting til kjøkkenet. Så her er det grei plass til lagring av utstyr. Det er stor og delvis overbygd terrasse som strekker seg rundt gavleveggen. Her kan man sitte og

nyte sola, utsikten og høre bekken sildre.

Eksempler på materialvalg;

Gulv: Eike-parkettgulv. Fliser i entre, tekniske rom og baderom.

Vegger: Panel. Våtromstapet på baderom.

Himlinger: Panel.

Kjøkkenet ligger med delvis åpen løsning mot spisestue/stue med peisen som naturlig skille. God arbeidsbenk foran vindu hvor man kan nyte den fine utsikten. Innredning er med heltre profilerte fronter og noen glassdører. Laminat benkeplate. Nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad/vaskerommet er flislagt med varmekabler i gulv. Det er en glassbyggersteinsvegg som naturlig deler dusjsonen fra nisje til vaskemaskin. Innredningen er klassisk hvit med profilerte fronter. Heldekkende servant med over- og underskap. Wc.

Det er sensor for utelys både på hytta og anneks iflg. eiers rep.

Oppvarming

Murt peis med Jøtul innsats (ferdigtype) i stue. Elektrisk gulvvarme på baderom. Elektriske panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Parkering

Oppstillingsplasser på gårdsplass.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hytte datert 23.09.2005 og på sportsbod 27.02.2007. De kan fås ved henvendelse til megler.

Annekset er ikke godkjent som anneks. Hvis denne blir brukt til det, med mulighet for overnatting og opphold, må det søkes om bruksendring fra sportsbod til anneks jfr Løten kommune.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 1210, tinglyst 27.01.2005, type heftelse: Festekontrakt.

Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til hytte i henhold til reguleringsplan Svaenlia, felt H3B og H4 datert 21.08.2002 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig.

Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.452,- for inneværende år. I dette inngår årlig gebyr for vann og avløp + forbruk etter avregning.

Eiendomsskatten er kr 4.560,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.600,- pr. år.

Eiendommen har en årlig forsikringspremie på ca kr. 3.000,- pr år.

Serviceavgift, kr. 925,- (2016)

Brøyting ca. 1950,- pr sesong.

Eiers arving har gitt megler opplysninger om det de kjenner til.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Eierskiftegebyr grunneier, kr. 3.500,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.541.111,50.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Løten
Grunnkrets Gryllingseter

Steder i nærheten

Slemsrud 18.8 km
Vangli 23.2 km
Ådalsbruk 20.3 km
Rådhuset 26.4 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 102.9 km
Jernbanestasjon Løten stasjon 18.8 km
Bussholdeplass Engemoen 8.9 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter AMFI Elverum 26.5 km
Kjøpesenter Kremmertorget Kjøpesenter 27.2 km
Postkontor Joker Brenneriroa 15.9 km
Postkontor Spar Vang 19.1 km
Apotek Vitusapotek Løten 18.4 km
Apotek Boots apotek Elverum 26.8 km
Vinmonopol Løten Vinmonopol 18.4 km
Vinmonopol Elverum Vinmonopol 26.5 km
Dagligvare Joker Brenneriroa 15.8 km
Dagligvare Rema 1000 Løten 18.2 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven Løten 18.2 km
Kiosk/video Vi-To 18.8 km
Bensin Esso Tiger Myklegard 16.9 km
Bensin Shell/7-Eleven Løten 18.1 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Gro Rakstad
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?