Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 950 000,- for kr 2 950 000,-

Drone_0910

Synsretning rett øst kopi

Synsretning mot sørøst kopi

Drone_0912

Synsretning mot øst. Skibakker på begge sider. kopi

Ute_0915

Ute_0918

Balkong_0930

Ute_0924

Ute_0923

Ute_0917

Ute_0919

Ute_0920

Ute_0921

Utsikt rett mot Raulandsfjell

Kort vei til skitrekk og nedfart

KjøkkenStue_0938

KjøkkenStue_0940

KjøkkenStue_0941

KjøkkenStue_0942

Kjøkken_0926

KjøkkenStue_0943

KjøkkenStue_0945

KjøkkenStue_0946

KjøkkenStue_0947

KjøkkenStue_0944

Bad_1_0933

Bad_1_0934

Bad_2_0952

Bad_2_0953

Stue1etg_0949

Stue1etg_0950

Stue1etg_0951

Soverom_1_0928

Soverom_1_0929

KjøkkenStue_0937

Soverom1

Soverom_2

Entree_0955

Entree_0956

Entree_0957

Rauland "Panoramadalen"

Holtarvegen 260

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 690 000,-

Rauland "Panoramadalen": Kompakt, koselig og praktisk hytte. 2 bad, 3 sov. 2 stuer. Påkostet elektrisk. Utsikten gir panoramafølelse.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 690 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
103 / 103 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Holtardalen er et populært hyttefelt, kanskje spesielt for storfamilien der ønskene om å stå på ski eller gå på ski kan være forskjellig. I Holtardalen er man rett ved skiløypenettet og like ved skitrekk og bakker. De fleste hyttene ligger ikke mer enn noen 10-talls meter fra skitrekk og nedfart, med andre ord innenfor det som vi meglere mer eller mindre treffende kaller for "ski inn/ski ut".

Fra Holtardalen går skiløypene nedover skisenteret og ut i det omfattende løypenettet nordvest for RV37. Det er på denne siden de lengste rundløypene befinner seg. Fra Holtardalen kan man også ta skitrekk og stolheis opp til Silkedalsnutene, og derfra gå inn den såkalte Silkedalen med rundløyper forbundet med Vierli og Rauland Høgfjellshotell.

Holtardalen er en del av Rauland Skisenter, og alpinbakkene sammenkobles av skitrekk helt fra Holtardalen til Rauland Høgfjellshotell. Holtardalen er det området som er mest sosialt og kanskje derfor det hyttefeltet på Rauland som i aller størst grad apellerer til barn og ungdom. I disse omgivelsene gjør alle i familien som de vil uten at man må tenke på å hente og bringe. Bakkestruktur og løyper bygges ut, men så vidt vi vet er det for tiden snakk om at skisentret tilbyr 41 nedfarter og 16 skiheiser, deriblant 2 stolheiser. Det en enkel logistikk å ha hytte i Holtardalen. Vil man en liten tur ut i bakkene, eventuelt tilbake fra bakkene til hytta fordi man er kald eller sulten, så er veien kort. Skibussen henter og bringer hele vinteren. Enkelt og greit - for hele familien.

Holtardalen er sørvestvendt og solrik. Denne hytta ligger nøyaktig på kote 958 moh. Utsikten er uten å overdrive vakker! Noen kilometer mot vest rager Raulandsfjell mot horisonten. I sør strekker Langfjella seg milevis vestover. Holtardalen er kjent for å gi panoramafølelse med en opplevelse av lange avstander. På Rauland og i Vinje er nettopp avstander og vidstrakte områder et karaktertrekk. Det omfangsrike terrenget gir mange muligheter nordover, vestover og østover. I sør ligger "Silkedalen " som noen kilometer unna grenser mot Seljord.

De fleste som kommer til Rauland har hørt om det varierte løypenettet som etter manges mening ligger i Sør Norges fineste natur med flate, kuperte og lune løypevalg, i tillegg til snaufjellsløypene i Silkedalen. Rauland utgjør hele spekteret fra røffe snaufjell til lune skogområder og skjermede bekkedaler. Rauland er selve terskelen til Hardangervidda.

Holtardalen som er et senter er etter hvert blitt et vitalt området med forskjellige sesongaktiviteter. I toppsesongene arrangeres det konserter, forestillinger og aktiviteter rettet mot familiesegmentet.

I skisesongen går skibussen i skytteltrafikk mellom Vierli Turistsenter, Rauland Høgfjellshotell, Rauland Skisenter, Holtardalen, Krossen(sentrum) og Raulandsfjell Alpinsenter. Bussen gir anledning til å forflytte seg mellom de tre forskjellige senterområdene på Rauland. Med ett heiskort har man tilgang til samtlige av skiheiser på Rauland med tilsammen ca 50 nedfarter. Alle som har hytte på Rauland bør eller skal betale løypeavgift, eller "Gje låm" som det heter her. Det er et viktig bidrag til det betydningsfulle løypenettet (150 km) som daglig prepareres over store områder rundt Rauland. Avgiften per hytte er kun kr 750,-/sesong og inkluderer bl.a. fri bruk av skibussen og daglig gratistur for de med langrennsski som vil ta heisen til topps å gå derfra.

Vinje kommune dekker 3117 km² (900 km² større enn Vestfold fylke). Vinje er den største kommunen i Telemark. Fjellbygda Rauland er kjent for en kultur med kunst og håndverk dypt forankret i lange tradisjonene. Rauland er tett på naturen og har et folkelig særpreg. Destinasjonen er ikke et sted for shopping, heftig afterski, restaurantbesøk og hektisk uteliv. Likevel finnes et bra handelstilbud og en rekke bevertningsmuligheter.

Se informasjon:

www.visitrauland.com

En felles nettside med generell informasjon, faktaopplysninger om Rauland, bakke- og løypeoversikt, innlegg fra forskjellige Raulandsaktører, m.m. Her finner man informasjon om vær- og føreforhold, aktiviteter, kulturtilbud, handel og vandel i Vinje kommune.

Fra Rauland er det(km):

Oslo 210

Drammen 175

Sandefjord 185

Larvik 180

Skien 145

Kristiansand 245

Stavanger 270

Adkomst

Kjør av fra riksvei 37 og inn til Rauland skisenter. Kjør forbi serveringsstedet Fjøllhalli på høyre side og følg skiltingen opp til Holtardalen.

På den store parkeringsplassen der stolheisen ligger rett i front, holder man til høyre over parkeringsplassen og fortsetter deretter opp Holtarvegen beste til topps. Hytta ligger på venstre side og er lett å se på grunn av Krogsveenskiltene.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 690 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

2018

Soverom

3

Primærrom

103m2

Bruksareal

103m2

Tomt

779m2

KR-kode

2718122

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Holtarvegen 260, 3864 Rauland

Gnr. 150, bnr. 396, snr. 2 i Vinje kommune.

Tomten

Felles selveiertomt tomt på 779 m². I tillegg til hytteseksjonen blir kjøper eier av en ideell andel av tomten, tilsvarende en 1/2-part. Hytteeier er sameier på tomten sammen med Holtarvegen 258.

Sameierne har felles ansvar for drift og vedlikehold av fellesareal som er veiadkomsten. Selv om tomten er definert som et ideelt sameie skal hytteeierne holde i orden hver sin naturlige del av tomten på hver side av en midtlinje mellom hyttene.

Takstmannen skriver i rapport at det konstateres ved første barmarksbefaring at skråning bak hytta bør utføres med tilsåing så raskt som mulig, for å unngå problemer med erosjon. På befaring var det ingen indikasjon på dette. Senere befaring viser at skråning er tilsådd og det er satt opp maskinlødd/støttemur. Tomt trolig av drenerende masser, det er ingen synlig drenering på tomta, men det antas at grunnledninger er lagt. Det er lagt synlig singel og andre drenerende masser mot murvegg. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke fungerer, men generelt anbefales det å holde øye med terrenget rundt hytta, og forebygge vannsig fra skråningen bak.

Parkering

Biloppstilling mellom hyttene samt parkeringsareal i tilknytning til hver hytte.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hytteeierne er selv ansvarlig for private stikkledninger fra kommunalt tilkoblingspunkt og fram til sin hytte.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 118 m²

Totalt bruksareal: 103 m²

Totalt primærrom: 103 m²

Primærrom 1. et. 50 m²:

Entré. 2 soverom. Stue. Dusjbad/wc.

Primærrom 2. et. 53 m²:

Stue. Kjøkken. Soverom. Dusjbad/wc.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Innredningsmesig er det noen endringer i romløsning 1. etasje (bl.a. er skistall/bod erstattet med oppholdsrom/stue med egen utgang) De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.11.2018

Takstmann:

Olav Romtveit, tlf. 934 01 364.

Bebyggelse og byggemåte

Hytta er helt ny og bygget over to plan, fundamentert på sprengsteinsfylling med isolerte forskalingselementer og støpt plate i betong. Tomta er bratt, og deler av yttervegg mot sør, øst og nord ligger mot og delvis under terreng. Første etasje er delvis i lettklinker, delvis bindingsverk i tre. Takhøyde på 255 cm. Andre etasje i bindingsverk av tre, kaldtloft og taktekking av jord. Taket er inspisert nedenfra, jordtykkelse virker noe mangelfull. Anbefalt tykkelse er 130-150 mm. Dette må kontrolleres, og eventuelt etterfylles.

Hytta forsynes foreløpig av elektrisitet fra byggeskap, og permanent tilknytning vil bli utført før overlevering til kjøper.

Standard

Hytta er håndverksmessig godt utført med kvalitet i overflatematerialer. Det er i takst ikke påpekt svakheter ut over byggetekniske normkrav på oppføringstidspunktet. Innredningsarbeidet har jevnt over en god finish.

Hytta er påkostet elektrisk på grunn av at selger er elektriker. Det nevnes her:

* 61 ledlyspunkter.

* Kun ledlys i hele hytta.

* Kontaktpunkter for himlingslys.

* Kjøkkeninnredning utstyrt med belysning og dimmer.

* Gulvvarme i alle rom bortsett fra i begge soverommene i 1. et.

* 10 varmesoner som kan styres fra app (uten abonnement, internettavhengig)

* Fiber (bredbånd) lagt frem til sikringsskap (tilknytning og abonnement kjøpers ansvar)

For øvrig:

Tilbygget skistall i inngangsparti.

Ildsted ferdigstilles over tak før hytta overleveres.

Selger kan mot tillegg i pris levere isolert utebod ca 5 m² feks. med gulvvarme. Bod bør bygges i samarbeid med nabo slik at den fremstår med en halvpart til hver.

Oppvarming

Gulvvarme i nesten alle rom (2 soverom unntatt).

Moderne peisovn i stua.

Ferdigattest

Ferdigattest på hytta vil bli framlagt av selger innen hytta overleveres til kjøper. Megler vil ikke foreta oppgjør til selger før ferdigattest foreligger dokumentert fra Vinje kommune.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

1. Årlig avgift

Vedlikehold/brøyting av veger/vann/avløpsanlegg skal utføres av Leirbekk Utbygging AS, org.nr 859 566 162.

Årlig avgift er kr 8000,- eks. mva, indeksregulert etter KPI med grunnlag 31.12.2005, og faktureres 15. februar hvert inneværende år.

2. Eierskifte

Ved eierskifte skal det gis beskjed til Leirbekk Utbygging AS, org.nr 859 566 162, om navn og adresse på ny eier.

3. Løypeavgift

Det skal betales en årlig avgift til Rauland Turist AS, org. Nr. 971160004, eller tilsvarende organisasjoner eller virksomheter som driver løypenettet i Rauland i samsvar med den til enhver tid gjeldende ordning.

4. Fremføring av infrastruktur

Eier av gnr 150, bnr 1, gnr 150, bnr 94 og gnr 153, bnr 17 i Vinje kommune har rett til på egne og andres vegne å føre frem vann, avløp, kabler, skiløyper og andre fellesanlegg over eiendommen, dersom dette er nødvendig for utviklingen i området.

Når denne retten benyttes skal arbeidet foretas så skånsomt som mulig, og eiendommen skal snarest mulig settes tilbake i opprinnelig stand. Det skal ikke betales noen form for vederlag for etablering av slike anlegg.

5. Tinglysing

Disse 5 punktene skal tinglyses som en forpliktelse på eiendommene Gnr 150, Bnr 396 snr 2 i Vinje kommune.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Det er ikke krav om radonmåling på fritidsbolig.

Regulering

Eiendommen og området rundt er regulert til fritidsbebyggelse.

Reguleringsplanen heter:

Detaljregulering Holtardalen III PlanID 20120005

Tomten tillater en samlet utnyttelse på 28 % BYA regnet etter tomtestørrelsen, dvs for begge bygg tilsammen 278 m² eller hver for seg 139 m². Inkludert i dette er det 2 x 12,5 m² (25 m²) til biloppstilling for to biler. Dette betyr at tomten reguleringsmessig har betydelig mulighet for videre utnyttelse til anneks/bod, e.l.

Overtagelse

Kjøper fremsetter ønsket overtakelsestidspunkt i budgivningen. Endelig dato for overtakelse avtales via megler på tidspunkt for budaksept. Eiendommen leveres i utgangspunktet ikke med inventar som eventuelt må avtales særskilt. Eiendommen overleveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring.

Diverse

Megler har innhentet og gjennomgått følgende dokumentasjon:

Grunnboksutskrift.

Takst/tilstandsrapport.

Energiattest.

Selgers egenerklæring

Status formuesverdi.

Vinje kommune:

Reguleringsbestemmelser

Reguleringskart

Reg.kart utsnitt 1:1000

Reg.kart utsnitt 1:500

Kommunale avgifter

Matrikkelrapport/-brev

Status ferdigattest

Hyttetegninger

All dokumentasjon er via epost tilgjengelig som pdf.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter 2018 kr 8.038,- Her inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

Hyhtta har ikke vært i bruk og forbruk el. foreligger ikke.

Årlig forsikringspremie antas å ligge rundt kr 3. - 4.000,-

Velavgift er ca kr 250 per år.

Boligen kan tilknyttes fiber/bredbådn og fjernsynssignaler. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Vei- og brøyteavgifter er ca kr 12.500,- Indeksreguleres årlig.

Bruken avgjør hyttas driftsutgifter.

Omkostninger

Kjøper skal betale kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av TOMTEVERDI samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,-/stk.

- Refundere anleggsbidrag betalt til Rauland Kraftforsyningslag ca kr 49.000,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.760.000.-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø

Steder i nærheten

Midtbygdi 8.8 km
Krossen 8.9 km
Haddeland 11 km
Neslandsgrend 12.1 km

Transport

Bussholdeplass Rauland skisenter 2.6 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Dagligvare Spar Rauland 8.8 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 8.9 km
Postkontor Spar Rauland 8.8 km
Postkontor Spar Vinje 28.3 km
Apotek Apotek 1 Vinje 26.7 km
Apotek Vinje Apotek 26.7 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 26.7 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 25.6 km
Bensin Esso Rauland 9 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen er en nyoppført som ikke har vært brukt i mer enn ett år og selges etter avhendingslovens normalbestemmelser.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæring og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. Interessenter må undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av forsikringen. Kontakt megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2,5 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 15.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- per utlegg

Megler skal også ha dekket utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Rapport fra takstmann
 
Egenerklæring fra selger
 
Øvrige vedlegg salgsoppgave
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?