Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 900 000,- for kr 1 900 000,-

Drone (1)

Ute (9)

Ute (17)

Drone (6)

Drone (5)

Drone (2)

Drone (3)

Ute (4)

Ute (14)

Ute (3)

Ute

Terasse1

Ute (8)

Ute (7)

Ute (5)

Drone

KjøkkenStue

KjøkkenStue (1)

KjøkkenStue (2)

KjøkkenStue (3)

KjøkkenStue (4)

KjøkkenStue (5)

KjøkkenStue(6)

KjøkkenStue (7)

KjøkkenStue(8)

KjøkkenStue(9)

Soverom 1 1

Soverom 1 2

Soverom 1 3

Soverom 2 1

Soverom 2 2

Soverom 2 3

Soverom 3 1

Soverom 3 2

Soverom 3 3

Anneks 1 2

Anneks 1 3

Bad 1 1

Bad 1 2

Toalett

KART 1

kart 2

Kart 3

ROMplan

Reguleringskartet

Rauland

Kråmvikivegen 1182

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 950 000,-

Rauland: Fjellhytte ved fiskerike Møsvatn. Utenfor jaget. Sommervei. Et herlig, rolig sted i liten hyttegrend.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 1 950 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
62 / 67 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger på kote 933 moh. i et lite hyttefelt bestående av 10 hytter i spredt terreng med romslig avstand mellom eiendommene. I tillegg er det lagt ut 6 nye tomter, den nærmeste tomta er kjøpt av selger som har bygget ny hytte der. Tomtefeltet framstår som rolig og skjermet med et velfungerende naboskap. Tomtefeltet ligger rett ved det omfangsrike Møsvatn, 140 m. fra vannkanten, og fra hytta er det utsikt ned på vannet. Hytta ligger bare noen hundre meter fra Kromviki brygge.

Hytta er et godt utgangspunkt til de store fjellområdene nordvestover mot og inn på Hardangervidda. De som er glade i å fiske, beretter om godt sportsfiske i Møsvatn. Mot en rimelig avgift til grunneier (Einar Gardsteig) er det også tillatt å sette garn i det fiskerike Møsvatn.

På vinteren er feltet en "utpost" mot Hardangervidda, uten bilvei fram med snøskuter som motorisert framkomstmiddel. Blant alle hyttefeltene er dette hyttefeltenes perifere utkant. Fra vinterparkering for bil ved Neset, Varlandsvegen, er det vinterstid ca 3 km fram til hytta. Fra Raulandsgrend og fylkesvei 362 er det ca 12 km nordover til Kråmviki brygge.

Flere fastboende og grunneier i området tilbyr snøskutertransport. Blant andre kan man kontakte grunneier Einar Gardsteig,

tlf. 91 56 55 41 og 35 07 42 37. Dersom man vil bli transportert med båt på vannet, kan man også kontakte Gardsteig, eventuelt Harald Hovden som bor på øya Hovden i Møsvatn,

tlf. 97 14 37 13 og 35 07 42 36.

Sommerstid går Fjellvåken II daglig i rutetrafikk mellom Mogen turisthytte i vest, og Skinnarbu/Møsstrond Landhandleri i sørøst. Båten bruker ca to timer over Møsvatn fra øst til vest.

På Rauland finnes mange organiserte fritidstilbud. Fra hytta er det ca 14 km sørover til Rauland Høgfjellshotell. Halve veien kan man gå langs snøskutertraseen, og fra Sveigebru er det oppkjørte langrennsspor.

For de som har hytte på Kråmviki og Møsstrondsområdet, ligger nok den største gleden i de relativt folketomme omgivelsene og den roen det avsidesliggende hyttefeltet representerer. For én ting er sikkert; det er en uforstyrret beliggenhet her inne. Bortsett fra det er det for hytteeierne på Kråmviki, sannsynligvis de allsidige fiske- og turmulighetene rett utenfor døren som først og fremst lokker.

I Møsvatn kan man sportsfiske det man måtte ønske. Ellers er hytta et alle tiders utgangspunkt for bær-, sopp- og jaktturer hvis man er heldig å få leie litt småviltjakt i området. Det er inspirerende å tenke på at hvis man spenner på seg skiene utenfor hytta og legger i vei vestover de enorme fjell- og viddeområdene, så kan man fra hytta praktisk talt gå uhindret i høyfjellsterrenget helt til turen stopper av seg selv ved vestlandskysten.

Se for øvrig:

www.visitrauland.com

Dette er en felles nettside med informasjon fra Vinje kommune, Rauland Turist, siste nytt, og innlegg fra diverse Raulandsaktører. Her finner man informasjon om vær- og føreforhold, aktiviteter, kulturtilbud, handel og vandel i Vinje kommune.

Adkomst

Veibeskrivelse:

Fra Rauland sentrum kjører man vestover til Raulandsgrend ca 4,7 km. I Raulandsgrend, før Raulandsfjell Alpinsenter, står det skiltet Kromviki til høyre. Herfra er det ganske nøyaktig 12 km til parkeringsplassen på Kråmviki ved Møsvatn. P-plassen ligger på venstre side. Fra p-plassen er det noen hundre meter (ca 350) til hytta. For av- og pålessing kan man kjøre bilen fram til hytta, men all døgnparkering skal skje på felles parkeringsplass.

Vinterstid er det naturlig å bruke Varlandsvegen som utgangspunkt til hytta. Det er kortere vei fram til hytta fra Varland enn fra Raulandsgrend.

Vinterstid har man rett til brøytet parkeringsplass på Neset ved Varlandsveien, eventuelt i Raulandsgrend. Man kan søke løyve fra Vinje kommune og grunneier for å benytte egen skuter. Alternativt kan man relativt rimelig leie skutertransport fram til hytta. Reglene i Vinje kommune for å få tildelt skuterløyve for fram- og tilbakekjøring mellom hytta og brøytet bilvei, er at avstanden skal være minimum 2,5 km. Vinje kommune, tlf 35 06 23 00.

Man kan undersøke muligheten for leie av garasjeplass hos Jon Neset, Snøscooterservice AS på Haug (Varlandsveien), tlf. 47 87 24 00.

Vinterstid tilbyr grunneier Einar Gardsteig brøytet biloppstillingsplass på Neset, som ligger ca 1 km før Snøscooterservice på Haug. Dette er også et naturlig utgangspunkt for kjøring til hytta. Parkering skjer mot betaling.

Varlandsveien ligger mellom Rauland og Skinnarbu (Rjukan). Kjør fra Rauland mot Rjukan. Fra Rauland Høgfjellshotell er det ca 11 km langs RV37 til Varlandskrysset der man tar av mot venstre. Varland brygge ligger 12 km nordvest for Varlandskrysset. Fra Høgfjellshotellet på Rauland er det 23 km til Varland brygge. Det vil si ca 20 min. kjøretur.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 950 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1992

Soverom

4

Primærrom

62m2

Bruksareal

67m2

Tomt

983m2

KR-kode

2717153

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Kråmvikivegen 1182, 3864 Rauland

Gnr. 160, bnr. 27 i Vinje kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 76 m²

Totalt bruksareal: 67 m²

Totalt primærrom: 62 m²

BRUKSAREAL:

Hytta 62 m²

Anneks 5 m²

PRIMÆRROM:

Hytta: 58 m²: Stue. Kjøkken. 3 soverom. Bad. Do. Gang.

Anneks: 4 m²: Soverom

SEKUNDÆRROM:

Hytta: 4 m² bod

Anneks: 1 m² bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Hytta er også innredet noe annerledes. Uteplass og takoverbygg er ikke inntegnet.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.10.2017 utført av Takstforum Telemark AS v/Jan Tore Eriksrød, tlf. 91 10 38 66.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Eiendommen overleveres på dato som avtales med megler på tidspunkt for budaksept. Eiendommen overleveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring. Inventar medfølger i ugangspunktet ikke, da selger flytter det ut iht. eget ønske. Gjenværende inventar medfølger deretter hytta.

Tomten

Eiet tomt på 983 m²

Vei, vann og avløp

Sommerstid er det brønnvann til hyttevegg. Om vinteren henter selger vann med snøskuter nede i Møsvatn.

Vaskevann fra dusj, kjøkken og baderomsservant har avløp ut.

Vann kan ikke legges inn uten avløp til godkjent renseanlegg.

Bebyggelse

Det foreligger tilstandsrapport med teknisk beskrivelse av hyttas beskaffenhet. I rapporten fastslår takstmann at hytta byggteknisk er iht. den byggeskikk som var vanlig på begynnelsen av 90-tallet. Man må være forberedt på at det vil være tegn på avvik fra normal standard og da stort sett som følge av alminnelig slitasje og elde på bygningselementene. Tilstandsrapporten er vedlagt salgsoppgaven og kjøper må lese rapporten grundig før kjøpsavtale inngås.

Hytta er bygget ca 1992, og selger har hatt hytta siden 2005. Alt areal er på en flate. Hytta er fundamentert på pilarer og en pute av silt/morene. Yttervegger er isolert bindingsverk tekket med stående trepanel. Innvendig er det lakkerte gulvbord og panel på vegger og himlingsflater. Gulv på bad har fliser.

Hytta har saltak tekket med undertak av rupanel, membran, knotteplast og torv. Renner består av takrenner i lakkert stål. Det er koblede vinduer.

I tilstandsrapporten påpekes følgende merknader:

* Våtrom er ikke bygget i henhold til dagens krav.

* Vinduer har behov for fornying av kittfalser/maling

* Utvendige fasader med stedvis stor værslitasje/uttørking.

* Kryperom med begrenset inspeksjonsmulighet.

* Blindloft mangler adkomst og følgelig ikke inspisert.

Standard

Enkel og funksjonell hyttestandard hva gjelder bad/dusj, do og kjøkkenløsning. Det er innlagt elektrisitet. Velfungerende hyttedusjløsning. Separat komposteringstoalett med el.avlufting og utbyttbare dobeholdere som settes til kopmpostering. Avrenning av gråvann fra kjøkken og dusjbad. Sommervann helt til vegg. Mange i dette området borer egen grunnvannsbrønn ved hytta, og får da god kapasitet og godt vann hele året. Man kan søke om å legge vann inn i hytta, og må da ha avløp til biologisk renseanlegg i samarbeid med andre hytter i nærheten det er hensiktsmessig å ha felles avløpsplan med.

Oppvarming

Ved og elektrisitet. Moderne peisovn i stua.

Parkering

Parkering for bil skal skje på opparbeidet parkeringsplass ca 350 m fra hytta. Hver hytte disponerer 1,5 biloppstillingsplass som i praksis innebærer at feltets 16 hytteeiere i tillegg til hver sin biloppstillingsplass har 8 plasser til gjester eller eget bruk. Grunneier som vedlikeholder parkeringsarealet innkrever en mindre parkeringsavgift fra gjester og dagsturister som parkerer på fellesområdet. Hyttefeltet skal være bilfritt hva gjelder biloppstilling. Vei fram til hytta kan benyttes ifm. av- og pålasting etter avtale med grunneier. Fra parkeringsplassen og fram til hyttene er det bomvei.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Før 1998 var det ikke alminnelig rutine å utstede ferdigattest på et hvert bygningstiltak. Hytta er byggesøkt og tillatt oppført iht. tegninger. Det er senere blitt bygget anneks og takoverbygg på eget initiativ uten byggesøknad. Det totale areal overstiger likevel ikke tillatt utnytting i feltet (100 m² BYA per enhet) Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Følgende tinglyste heftelser og rettigheter følger hytta:

Tinglyst skjøte 30/12-2004 Dagboknr. 4617:

Grunneier har forkjøpsrett til hytta til markedspris. Når hytta er solgt til avtalt pris, må forkjøpsretten framlegges for grunneier som har maks. to måneder på å svare. Dersom grunneier benytter forkjøpsretten faller avtalen med kjøper bort uten videre, og grunneier overtar hytta til den avtalte pris.

Det er ikke tillatt med utleievirksomhet av hytta.

Hytteeier må betale sin del av evt. pålagte felleskostnader (renovasjon).

(Det er pro tem ikke felleskostnader).

Vedhugst på grunneiers teig kan kun skje etter avtale.

Hyttas rettigheter:

Tinglyst skjøte 30/12-2004:

Hytteeier har rett til båtfeste på grunneiers eiendom.

Hytteeier har rett til 1,5 sommer-biloppstillingsplass på Kråmviki

Hytteier har rett til 1,5 vinter-biloppstillingsplass på Neset, Varlandsvegen

Tinglyst 15/6-92 Dagboknr. 1672:

Forkjøpserett.

Rettigheten er tinglyst på hovedbølet, dvs. den eiendom hytta er skilt ut fra. Rettigheten gjelder således grunneierens eiendom og ikke denne hytta.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål.

Plannavn:

DETALJREGULERING FOR KROMVIKI, gnr. 160, bnr. 5

PlanID 19910001

Utdrag fra planen:

3.1.1 Områder FF1-FF16, fritidsbebyggelse.

Fritidsbebyggelsen skal oppføres på en måte som gjør at terreng og stedlig vegetasjon i størst mulig grad blir bevart. Bebyggelsen skal ha en enkel utforming og på best mulig måte tilpasse seg naturen i området. Bebyggelsen skal gis en dempet og harmonisk material- og fargebruk. Taket skal ha en takvinkel mellom 22 og 35 grader, og det skal tekkes med torv. Dersom bebyggelsen settes på pilarer, skal det settes opp stengsel/gjerde mellom pilarene for å holde ute beitedyr ol. Det skal ikke settes opp gjerder eller flaggstenger i området. Fritidsboliger tillates oppført innenfor en ramme på 100m² BYA per enhet. Fritidsboligens hoveddel tillates oppført med mønehøyde inntil 5,5 m, målt i forhold til gjennomsnittlig terreng. Synlig grunnmur skal ikke være mer enn 0,8m over terreng. I tillegg til hoveddel tillates det bygging av uthus/anneks med grunnflate inntil 20m² BYA. Uthuset/boden skal knyttes til hovedhuset slik at det dannes et tun. Maksimal mønehøyde er 3,7 m målt i forhold til gjennomsnittlig terreng.

4.4 Vann og avløp. Fritidsbebyggelsen skal i utgangspunktet ha lav sanitær standard, biodo/elektrisk do og vann fra Møsvatn eller fra vannposter i området. Det tillates ikke innlagt vann. Det kan imidlertid etter særskilt søknad, søkes om å legge inn vann til dusj/vask kombinert med utslipp til biologisk renseanlegg for gråvann. Det må da utarbeides en felles avløpsplan for alle hyttene eller for en gruppe hytter, som er plassert slik at en felles avløpsplan er hensiktsmessig.

Bestemmelsene i sin helhet samt kart kan oversendes som pdf.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumentasjon:

Eiendommens grunnbok

Tilstandsrapport

Energiattest

Selgers egenerklæring

Tinglyste heftelser og rettigheter

Vinje kommune:

Matrikkelbrev

Kommunale avgifter

Hyttetegninger

Status ferdigattest

Reguleringskart

Reguleringsbestemmelser

Situasjonskart 1:500 og 1:1000

Alle dokumenter kan oversendes som pdf i epost.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Hytte med fordelaktige og lave driftskostnader.

Kommunal renovasjonsavgift for 2017 kr 497,-. Avgift for feiing/tilsyn må påpregnes.

Det innkreves pro tem ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

El.forbruk for 2016 var ca kr 4-5.000,-

Selgers bygningsforsikring for 2016 er ca kr 3.500,-

Ingen TV-kostnader. Selger har tatt inn RiksTV m/inneantenne.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: MNOK 2.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Møsstrond

Steder i nærheten

Raulandsgrend 12.1 km
Haddeland 14.7 km
Krossen 16.3 km
Midtbygdi 16.5 km

Transport

Bussholdeplass Rauland skisenter 22.7 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 16.5 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 16.4 km
Dagligvare Spar Rauland 16.5 km
Bensin Esso Rauland 16.3 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?