Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 150 000,- for kr 2 150 000,-

Gaustablikk

Kvitåvatn, Staulen

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 150 000,-

Gaustablikk: STAULEN - De siste sørvendte, solrike hyttetomtene i Gaustaområdet

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Prisantydning:
Kr 2 150 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
/ / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

LITT INFORMASJON OM OMRÅDET V/GAUSTATOPPEN

Gaustablikk-navnet kommer fra skaperne av Gaustablikk Høyfjellshotell som er et populært reisemål for både norske og utenlandske turister. Gaustablikk Høyfjellshotell ble etablert i 1970. På hotellets hjemmesider www.gaustablikk.no kan man gjøre seg nærmere kjent med hotellets tilbud. Hotellets grunnlegger Olav Svartdal kom tidlig til det jomfruelige Gaustaområdet og så mulighetene. Slik erobret og utviklet han det som skulle bli et av de mest attraktive turistområdene i landsdelen. Derfor bærer han tittelen "Gaustakongen" som også er tittelen på boka om ham, skrevet av forfatteren Arvid Møller. Olav Svartdal vokste opp på Nutheim, Flatdal i Telemark, og var bl.a. skitrener noen år i Rocky Mountains. I storfilmen "Heroes of Telemark" var hotell-gründeren stand in på ski for Kirk Douglas. Olav Svartdal gikk bort 3. februar 2012 og vil alltid bli husket som "Mr Gaustablikk".

Området ved Gaustatoppen er som apindestinasjon utviklet til Norges 6. største. Nå er området ved Gaustatoppen spydspiss i reiselivet i Telemark, og Fjell-Norge for øvrig". Gaustatoppen er Telemark og landsdelens høyeste fjelltopp, og har har markert seg som en av verdens beste baner for speedskiing. Fra toppen arrangeres det verdenscuprenn i Telemarkskjøring.

Avstander til Gaustatoppen:

Skien 151 km

Sarpsborg 238 km

Hamar 305 km

Sandefjord 187 km

Tønsberg 174 km

Oslo 177 km

Kongsberg 95 km

Tromsø 1800 km

I sesongen går det 6 ganger om dagen gratis skibuss mellom byen Rjukan nederst i Vestfjorddalen og skisenterområdet v/Gaustatoppen. En komfortabel mulighet dersom man vil ta seg en tur ned i byen og rusle rundt mellom forretninger og spisestender. Spesielt er det populært at bussen stopper ved Badeland som er et attraktivt tillbud for store og små.

Mellom Staulen og Gaustablikk Hotell er det oppført et nytt bevertningssted "Den Lykkelige Sprtsmand - Bar og Matstue", et kjært samlingssted som har vært dypt savnet etter at stedet brant ned for noen år siden.

Gjør deg kjent med med området og tilbud via:

www.visitrjukan.com

www.tinn.kommune.no

www.gaustablikk.no

Adkomst

Adkomst direkte til tomtene fra brøytet vei i tomtefeltet. 15 minutters kjøring fra Vestfjordalen og opp til fjells. Ca 20 min. kjøring til Rjukan sentrum

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 150 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Tomt

610m2

KR-kode

2708188

Eiendomsopplysninger

Tomten

Til sammen 29 tomter i det sørvendte feltet på østsiden av Kvitåvatn. Feltet består av varierte tomtestørrelser som gir anledning til å bygge hytter fra 90 til over 200 kvm.

Parkering

Det skal være min. 2 parkeringsplasser til hver hytteenhet på egen tomt.Fellesanlegg består bl.a. pumpestasjon og spredenett for ledningsnett.

Regulering

UTDRAG FRA REGULERINGSPLANEN:

Tillatt utnytting (TU) per tomt er = 15 %.

Alle bygninger skal utformes og plasseres slik at de passer til eksisterende terreng og faller naturlig inn i landskapet og bygningsmiljøet. Utvendige farger, herunder farge på tak, skal ha mørk fargevirkning. Vinduer bør ha oppdelt glassflate og være sidehengslet. Alle bygg skal ha sadeltak med min. 23° og max. 34° takvinkel. Mønehøyde skal ikke overstige 6 m målt fra planert terreng. Grunnmurshøyde bør ikke overstige 0,5 m, med max høyde 1 m. Det totale arealet av verandaer og svalganger (både overbygd og ikke overbygd areal) skal ikke overstige 30% av bruksarealet. Det legges vekt på energisparende løsninger. Alt utvendig lys bør ha tenningsanordninger med bevegelsessensor. En skal ikke påføre omkringliggende terreng større inngrep ved fjerning av vegetasjon, sprenging eller planering enn det som er nødvendig for å oppføre bygninger. Det skal være min. 2 parkeringsplasser til hver hytteenhet på egen tomt. Ved terrassering eller behov for forstøtning, skal brukes lokal naturstein/blokker. Opplistingen er ikke uttømmende. Se vedlagte reguleringsbestemmelser. Megler oppfordrer interessenter til å kontakte kommunen for opplysninger og/eller eventuelt forhåndskonferanse.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?