Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 900 000,- for kr 2 900 000,-

Laftekroken 8. Synseretning mot vest

Laftekroken 8

Laftekroken 8. Synsretning mot sør. Midt i bildet i horisonten: "Vehuskjerringa". Toppturmål.

Laftekroken er blindvei. Kun 3 andre hytter kjører forbi.

Synsretning sør

Synsertning sør

Sørvendt inngangsparti vender mot skibakkene.

Langfjella mot vest i horisonten

Stolheisen sett fra hytta.

Tverrliheisen rett bortenfor hytta.

Laftekroken 8. Synsretning nord.

0502 stue

0502 stue (2)

0502 stue (3)

0502 stue (4)

0502 elementpeis med peisinnsats

0502 kjk

0502 kjk (2)

0502 kjk (3)

0502 kjk (4)

0502 Kjk med nytt kjøleskap, komfyr og platetopp

0502 Kjk med plass til langbord

0502 Dusjbad-wc og badstue 1. et. (3)

0502 Dusjbad-wc og badstue 1. et. (2)

0502 Dusjbad-wc og badstue 1. et. (4)

0502 Loftsgang

0502 Loftstue

0502 Loftstue (2)

0502 soverom 1 av 5

0502 soverom 2 av 5 (2)

0502 soverom 3 av 5

0502 soverom 4 av 5 (2)

0502 soverom 5 av 5

0502 Dusjbad-wc 2. et.

0502 Dusjbad-wc 2. et. (3)

0502 Badstue

Rauland skisenter

Laftekroken 8

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 140 000,-

Rauland skisenter: Stor, nyoppusset familiehytte. Klar for overtagelse. VISNING: også v/nøkkelutlån.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
5
Prisantydning:
Kr 3 140 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
141 / 144 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger mot sørvest på kote 880 moh. med skitrekk og nedfart rett ved. Hytta ligger i blindvei med kun tre innenforliggende hytter. Hytta har enkel og komfortabel adkomst uten bratte og glatte kleiver man må forsere før man kommer fram til hytta med bil eller til fots. Hytta ligger lunt til i en tett hytteklynge. 90 m fra hytta ligger tilbringer-/barneheis; Tverrliheisen som er enkel for de minste å hekte seg på. Heisen tar en så langt opp i anlegget at man kan skli ned til stolheisen og senterområdet.

Dersom man ønsker seg en stor familiehytte, er dette et av de gunstigste alternativer man for tiden kan finne på Rauland hva gjelder pris og areal.

Selger beskriver nærhet til heis og senterområde slik:

” Med denne nærheten til skitrekket er det lett for småtrollene å ta tallerkenheisen selv, her kan man sende barna ut i bakken først og gjøre seg selv klar etterpå. Ved heisen er det en slak fin bakke der de minste, fra 4-5 år kan klare seg selv. Bakkeområdet er oversiktlig og det er lett å følge hvordan det går med med barna i bakken. Tverrliheisen er en tilbringerheis, og dermed er det sjelden kø der. Når man står på ski i skisenteret, trenger man kun tenke på å rekke én heis når man skal hjem til hytta om ettermiddagen før heisene stenger. Fra afterski-paviljongen i Holtar-heisen er det bare 5 min. rusletur tilbake til hytta.

I Holtar er den store fordelen med beliggenheten den umiddelbare tilgangen til hele Rauland skisenter med 9 skitrekk (2 stolheiser) og nærmere 30 nedfarter. Fra Holtar kan man kjøre på ski mellom hytta og alle bakkene i senteret. Her boltrer man seg fritt uten å være avhengig av bil. Dersom man likevel vil variere med f.eks. frikjøring i Raulandsfjell Alpinsenter, eller brettkjøring i en av Norges desidert flotteste terrengparker på Vierli, så går skibussen fra Holtar flere ganger daglig i sesongen, eventuelt så er det bare noen minutters kjøretid mellom Holtardalen og de øvrige to bakkeanleggene på Rauland. Alle bakkeanleggene har tilgang via samme skipass.

Vierli Terrengpark er et rendyrket anlegg for parkentusiaster. Parken har et bredt utvalg av rails, hopp og linjer for både nybegynner, viderekomne, avanserte snowboardere og twintippere. Terrengparken befinner seg i over1000 meters høyde og beliggenheten gir tidlig gode snøforhold og sesongstart. Parken har flere ganger blitt kåret til Norges beste av Norges Snowboardforbund og Tacky.no.

Med hytte i Holtar vil mange foreldre sette pris på at man slipper henting og bringing. Når de som er i bakken blir sultne, slitne eller kalde, så ligger hytta der, rett i nærheten; gli inn-gli ut.

Holtar er via heissystemet forbundet med Rauland Høgfjellshotell. Fra feltet går man enkelt ut i løypenettet mot vest i retning Raulandsfjell, eller øst i retning Silkedalen. Fra hytta tar man tilbringer'n og stolheisen opp på Silkedalsnutene. Derfra legger man skituren inn i det populære turområdet i Silkedalen.

Holtar er fjellhyttefeltet som for tiden utvikler seg mest, ikke bare på Rauland men i hele Fjell-Norge. Videre utbygging av nedfarter er også planlagt. De aller minste har fått sitt eget skibånd i senterområdet som er et populært samlingspunkt for hele familien.

Holtar er også et godt utgangspunkt for fjellturer på barmark. Fra hytta er det ikke lange avstanden opp i tregrensa og snaufjellsområdene innenfor.

Tverrliheisen(tallerkenheis) rett ved hytta er ca 650 m lang. Dermed har hytta "sitt eget" lille skitrekk, en suksess for de minste.

I Holtar er det investert ca kr 120 mill. i skiheiser og annen infrastruktur.

Holtardalen er et sosialt møtested, og tradisjonen er at sesongen avrundes i påska med konserter og sosiale arrangementer. Bak og ovenfor hytta, utenfor hyttas nærområde, utvikles nye tomter, og i senterområdet lages lekeplass, grillhytte, parasollbar, bane for ballspill, m.m.

Vinje kommune er med sine 3117 kvadratkilometer fylkets største, og en av landets mest omfangsrike kommuner målt i areal.

Rauland er et godt sted å være for alle som er glade i høyfjellet og liker å være ute, sommer som vinter...

AVSTANDER:

Oslo 207 km

Kristiansand 240 km

Haugesund 245 km

Drammen 168 km

Sandefjord 189 km

Skien 141 km

Adkomst

Kjør til Rauland skisenter som ligger midt mellom Austbø-krysset(mot Øyfjell), og Rauland Høgfjellshotell/Vierliområdet. Ved ankomst på RV 37 til Rauland Skisenter, kjører man inn på senterområdet, holder umiddelbart til høyre Skiltet mot Holtardalen, kjør forbi serveringsstedet "Fjøllhalli" på høyre side. Fjøllhalli er et stavbygg i ”middelalder-drage-stil”. Følg veien rett fram et par hundre meter, og ta av til høyre opp Holtarvegen (skiltet). Følg veien opp bakkene, over brua, rundt høyresvingen, rundt venstresvingen, en ny høyresving og deretter inn i "Laftekroken" til venstre. Hytta ligger nesten helt innerst i veien på venstre side. Se også etter Krogsveenskilt, flagg og fasadeplakat.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 140 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

2010

Soverom

5

Primærrom

141m2

Bruksareal

144m2

Tomt

646m2

KR-kode

2717177

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Laftekroken 8, 3864 Rauland

Gnr. 150, bnr. 112 i Vinje kommune.

Tomten

Eiet tomt på 646 m²

Parkering

Biloppstilling for 3 biler på parkeringsareal ved hyttevegg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hytteeierne er selv ansvarlig for private stikkledninger fram til hytta.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 160 m²

Totalt bruksareal: 144 m²

Totalt primærrom: 141 m²

Primærrom 1. et. 97 m²:

Yttergang. Entré. Kjøkken. Stue. 3 soverom. Dusjbad/wc/badstue.

Primærrom 2. et. 44 m²:

2 soverom. Loftstue. Dusjbad/wc.

Sekundærrom:

2 boder: 3 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare og kun ment som en romforklaring. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.11.2017 utført av Takstforum Telemark AS v/Jan Tore Eriksrød, tlf 91 10 38 66.

Bebyggelse

Frittliggende fritidsbolig med arealer over to plan. Hytta står på støpt plate på grunn. Ringmur er prefabrikerte, armerte ringmurselementer. Ytterveggene er isolert bindingsverk. Yttervegger er kledd med stående villmarkspanel. Saltak tekket med torv. Takkonstruksjonen består bl.a. av oppstue. Takrenner av tre med kjetting som nedløp. To-lags isolerglassvinduer. Takstmannen skriver at hytta er i god funksjonell stand med utsmykninger og profileringer rundt hjørnekasser og vinduer. Fritidsboligen fremstår med noen mindre merknader på våtrom der det er manglende/svakt fall mot sluk. Takstmannen anbefaler derfor at det ideelt sett bør etableres dusjkabinett i bad m/dusjhjørne slik at badet oppfyller sin våtromsfunksjon. Dog har takstmannen gitt hytta tilstandsgrad 1 på alle områder utenom skorsteinen der det er gitt tilstandsgrad 2 på grunn av at pipeløp ikke er besiktiget. Det må eventuelt gjøres av feier hvis man ønsker nærmere inspeksjon på dette området.

Hytta har ikke vært til selgers personlige bruk. Selger har brukt hytta som innkvartering/utleie for bygningsarbeidere og turister. Selger kjenner derfor ikke hytta like godt som om den hadde vært til privat bruk.

Selger kjenner ikke til feil/mangler ved hytta, men likevel kan det være mindre feil og mangler som selger ikke vet om. Det er derfor viktig at kjøper undersøker hytta nøye, og gjerne med en som har byggteknisk innsikt. Det er viktig at kjøper har lest hele salgsoppgaven med tilstandsrapporten før kjøp, slik at kjøper er kjent med all tilgjengelig informasjon.

Standard

Alminnelig god standard på overflater og utstyr slik man kan forvente seg av en hytte av denne årsklasse. Med to bad, badstue, fem soverom og to stuer, fyller hytta arealmessig det aller meste av det de fleste ser etter når det kommer til en hytte som samtidig skal ha plass til familiens forskjellige generasjoner, og/eller besøk av venner med barn. Gulv, vegg- og himlingsoverflater er hhv. gulvplank og solid panel. Våtrommene er flislagte på gulv- og veggflater.

Oppvarming

Ved og elektrisk oppvarming. Peis med innsats i stua. Varmekabler der det er flislagte gulvflater. Der det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hytta datert 15/7-2010. Attesten er uten merknader.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen er uten tinglyste heftelser på eget grunnboksblad. Det foreligger likevel underliggende forpliktelse til å betale årlig brøyte- og veiavgift. Det er også et krav om betaling av årlig løypeavgift for alle hytteeiere i Holtardalen. For utfyllende info om særskilte forpliktelser og rettigheter, se vedlagte erklæring i salgsoppgaven.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål.

Føresegner:

I medhald av plan- og bygningslova av 27. juni 2008, nr. 71, § 12, er det utarbeidd detaljreguleringsplan for Holtardalen, PlanID 20120005, Vinje kommune, Telemark.

Se salgsoppgavens utsnitt fra reguleringskartet og tegnforklaring som illustrerer bruk og formål i omgivelsene.

Overtagelse

Overtagelsen avtales via megler på tidspunkt for aksept av bud. Eiendommen er klargjort for overlevering. Eiendommen leveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring. Selger fjerner det han måtte ønske av inventar og hvitevarer. Det som eventuelt gjenstår tilfaller kjøper.

Diverse

Megler har innhentet og kontrollert følgende dokumentasjon:

Eiendommens grunnbok med heftelser osv.

Selgers egnerklæring

Tilstandsrapport

Energiattest

Status formuesverdi

Vinje kommune:

Situasjonskart

Reguleringskart

Reguleringsbestemmelser

Matrikkelrapport

Kommunale avgifter og evt. restanser

Bygningstegninger

Ferdigattest

Alle dokumenter er hvis ønskelig tilgjengelig som pdf oversendt i e-post.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter i 2017 er kr 8.758,-. Det inkluderer gebyr for vann, avløp og renovasjon. Gebyr til feiing/tilsyn må påregnes.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

El-forbruk 2017 ca 9.000 kWh.

Bygningsforsikring 2017 ca kr 3.500,-

Vei og brøytavgift utgjør i 2017 ca kr 12.800,-

Hytta er tilknyttet Medianett som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er hhv. kr 150,- og 299,-/mnd.

Alle hytteeiere på Rauland skal betale bidrag til løypekjøring. 2017: kr 750,-

Utgiftene er basert på selgers forbruk og abonnementer. Megler tar forbehold om Fremtidig økning i alle offentlige og private avgifter.

Omkostninger

Kjøper betaler kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 3.219.749,-

I tillegg hvis ønskelig boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø

Steder i nærheten

Midtbygdi 7.6 km
Krossen 7.8 km
Haddeland 9.8 km
Neslandsgrend 10.9 km

Transport

Bussholdeplass Rauland skisenter 1.4 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 7.6 km
Postkontor Spar Vinje 27.1 km
Apotek Apotek 1 Vinje 25.5 km
Apotek Vinje Apotek 25.5 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 25.5 km
Dagligvare Spar Rauland 7.6 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 7.7 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 24.4 km
Bensin Esso Rauland 7.8 km
Bensin Esso Vinje 25.4 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet Boligselgerforsikring. I salgsoppgaven er et egenerklæringsskjema fra selger. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring.

Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet.

Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 3,13 % av salgssummen

Grunnhonorar: kr 15.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- per visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Megler skal ha dekket utlegg.

Faktureringsgebyr: kr 250,- per utlegg

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?