Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 600 000,- for kr 5 600 000,-

Livollkroken 55. Synsretning mot sør

Livollkroken 55. Synsretning mot vest

Livollkroken 55 Synsretning nordvest

Livollkroken 55. Synsretning nordøst. Gaustatoppen i horisonten

Livollkroken 55. Vierli og bakkeanlegget der mot horisonten rett over hyttetaket

Livollkroken 55. Synsretning nordøst

Livollkroken 55. Mot horisonten til venstre for skorsteinen; Killingnuten v/Rauland Høgfjellshotell

Livollkroken 55. Steinmur fra biloppstillingsplassen og ned på hytteveien

Inngangspartiet med fløydør til entré. Nærmeste dør er til vaskeromsbod og "smørebu"

Utsikt fra veranda utenfor stuen og sørøstover mot Vierli. Bossnuten i horisonten til venstre

Steinmurt trappearrangement fra biloppstillingsplass og til inngangsparti

Inngangspartiet.

Barmrk og hytta sett fra nord og adkomstsiden

Barmark og oppmurt gangvei

Barmark, forstøtningsmur og steintrapp

Entré

Hall

Entré og hall

Entré med dør til bad og ett soverom

Kjøkken (Kistefoss) Miele hvitevarer

Kjøkken med eget ildsted. Stuen nedenfor

God plass til langbord på kjøkkenet

Kjøkken

Kjøkkenbenk med oppbevaringsplass

Kjøkken og moderne klebersteinspeisovn

Kjøkken sett fra hallen

Steinforblendet, åpen peis. Utgang også fra stue til veranda mot sør

Stua ligger 3 trinn lavere enn kjøkkenet

Utgang fra stua til veranda.

Trev ovenfor stua, gulvflate 14 m²

Soverom 1 av 5 (loft)

Soverom 2 og 3 av 5 (to like vegg i vegg)

Foreldresoverom med utsikt og inntrykk

Foreldresoverom med plassbygget garderobe. Eget bad.

Foreldresoverom. Plassbygget, påkostet seng med skuffer i sokkel

Loftsstue med to soverom tilknyttet

Loftsstue med egen veranda ut mot sør

Loftsstua. Romslig oppholdssone

Hovedbad

Hovedbad også med badekar

Hovedbad både med badekar og dusjnisje med regndusj

Hovedbad med moderne servantbenk

Dusjbad/wc foreldresoverom

Dusjbad/wc foreldresoverom

Dusj foreldresoverom

Vaskerom/Bod/Smørebu

Romløsning hyttas 1. etasje

Romløsning hyttas loft/2.etasje samt hems/trev tilknyttet hovedstuen

Rauland

Livollkroken 55

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 900 000,-

Rauland: Livollkroken. Særegen laftehytte. Romslig og innbydende. Flott utsikt. Øverst og ytterst i feltet.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
5
Prisantydning:
Kr 4 900 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
161 / 161 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger på kote 1030 moh. øverst på Livoll ovenfor Flotubu i området mellom Rauland Høgfjellshotell og Vierli.

Utsikten fra nord til sør er ekstraordinær. Fra hytta ser man fjellområdet i "vidvinkel" fra nord til sør. Nedenfor hytta blinker vannene på Vierli, og om morgenen kommer sola grytidlig inn på uteplassen. Fra hytta ser man milevis ut over fjellheimen, og helt inn i Tinn kommune med den karakteristiske Gaustatoppen som kneiser mot horisonten.

Fra hytta er det 360 m. bort til den populære "blåløypa" som krysser over Farhovdfjell og går videre mot Møsvatn og tilbake til Vierli. Ned til Uvatn og løypeforgreiningene der er det ca 700 m. Løypenettet består av mange rundløyper som strekker seg i flere retninger. Fra Vierli går løypa opp i den velkjente Silkedalen og det typiske høyfjellsterrenget som spesielt ut over våren er et deilig turområde. Det er her snøen alltid ligger lengst.

Det er en allmenn oppfatning og tilbakemelding fra hyttekjøperne om at området mellom Rauland Høgfjellshotell og Vierli representerer den absolutt beste beliggenheten på Rauland. Det kommer av at dette området ligger høyt og er et lettvint utgangspunkt for turer mot viddeflatene nord- og vestover. Dette platået mellom hotellet og Vierli utgjør et trekantområde som går fra RV 37 og hotellet til Flotubu/Livoll og tilbake til riksveien og Angravli/Vierli. Fra hytta går man rett ut i terrenget. Fjellheimen starter praktisk talt utenfor nederste trappetrinn. Mer praktisk og komfortabelt lar det seg ikke gjøre å få det. Det som er så flott på Rauland er at selv om løypenett og skibakker gjør området til en allsidig vinterdestinasjon, så er Rauland også et utpreget helårsområde med et omfangsrikt og variert fjellterreng å utforske i barmarksesongen. Rauland er selve terskelen til Hardangervidda.

På Livoll er det i motsetning til hyttefeltene i skisenteret lenger vest, ingen slitsom høydeforskjell å forsere når man skal ut på tur. Her er man en del av "1000-metersklubben".

Hyttetomten ligger øverst mot hyttefeltets ytre begrensning, uten noen videre fortetningsplaner direkte rundt hytta. Det er lagt ut noe nye hyttetomter på Vierli, men ingen av disse kommer i sjenerende berøring med Livollkroken 55. Denne delen av feltet ligger rolig til med et begrenset antall hytter uten annen gjennomgangstrafikk enn til og fra nabohyttene.

Oppsummert: På Livoll er det gode solforhold, flott utsikt og nært skiløypene. Livoll byr dermed på mye av det mange leter etter når de kommer til Rauland for lete etter en god hyttebeliggenhet.

Adkomst

Ved ankomst fra Rauland sentrum kjører man RV 37 forbi Rauland Skisenter, opp forbi hotellet østover mot Vierli. Ca 400 m etter hotellet tar man av fra riksveien ved oppslagstavla til venstre/nordover og følger veien forbi Farhovdtjønn, forbi stort tømmerhus på venstre side rett ved veien (grunneier Gunn Brårmo Oterkiil) og første vei opp til venstre. Følg veien og skiltinga helt til topps. Se også kart med veibeskrivelse i salgsoppgaven.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 900 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

2012

Soverom

5

Primærrom

161m2

Bruksareal

161m2

Tomt

1037m2

KR-kode

2717171

Energimerke
Energikarakter: C / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Livollkroken 55, 3864 Rauland

Gnr. 153, bnr. 524 i Vinje kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 177 m²

Totalt bruksareal: 161 m²

Totalt primærrom: 161 m²

1. et.:

Primærrom 124 m²

Kjøkken. Stue. 2 dusjbad/wc. 3 soverom. Vaskerom. Entré.

Tilknyttet stua er det HEMS m/gulvflate 14 m² (ikke målverdig pga. lav takhøyde).

2. et. 37 m²:

Loftstue. 2 soverom.

Sekundærrom:

Integrert utebod ca 1,5 m²

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.11.2017 utført av Takstforum Telemark AS v/ Jan Tore Eriksrød, tlf. 91 10 38 66.

Overtagelse

Eiendommen overleveres slik den er framvist hva gjelder ren- og ryddiggjøring. Møbler medfølger ikke i utgangspunktet, og selger fjerner løst inventar etter eget ønske. Hytta overleveres til kjøper på dato som avtales via megler på tidspunkt for budaksept.

Tomten

Eiet tomt på 1 037 m²

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei gjennom hyttefeltet. Grunneier ivaretar brøyting, strøing og vedlikehold.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Hytteeierne er selv ansvarlig for private stikkledninger fra kommunalt tilknytningspunkt inn i hytta.

Bebyggelse

Hytta er oppført i laftet tømmer med areal over to etasjer. Hytta er fundamentert på ringmur i prefabrikerte ringmurselementer fylt med betong etablert på en pute av oppfylte steinmasser/pukk. Ytterveggene er tradisjonelt laftet tømmer. Innvendige overflater er hovedsakelig panelt eller tømmerlaft. Saltak med takåser/dragere i rundtømmer. Tak er tekket med torv. Vinduene er 3-lags energiglass.

Takstmannen konkluderer med at hytta framstår uten vesentlige merknader. Rapporten påpeker mindre merknad på utvendig skorstein der forblending på et sted er løsnet. Det nevnes også 3 cm avvik på gulvflate i loftsetasjen.

Kjøper oppfordres til å lese hele salgsoppgavens vedlagte tilstandsrapport som inneholder mer detaljert beskrivelse av hytta.

Standard

Hytta er praktisk og funksjonell med en hensiktsmessig og gjennomtenkt romløsning. Loftstue, bad/wc og 4 soverom i den ene enden av hytta. Stue, "masterbedroom" og et bad i den andre. Kjøkkenet er hyttas hjerte og ligger midt i bygget. God, moderne standard på overflater, utstyr og innredninger slik man kan forvente av en hytte av denne alder og prisklasse. Godt utstyrt kjøkken, bl.a. med Miele hvitevarer, vinskap og innredning fra Kistefoss. To bad og to stuer skaper oppholdssoner for flere generasjoner samtidig. I tillegg er det også en hems som spesielt barna gjerne blir glad i. Det ene badet har både badekar og dusjhjørne. Det andre badet ligger i direkte tilknytning til foreldresoverommet.

Ofte er garderobeplass mangelfullt i mange hytter. Denne hytta har plassbygde garderobeskap på begge barnesoverom, på et av gjesterommene, samt på "masterbedroom". I tillegg er det romslig, plassbygd garderobe i vindfanget.

Fra hallen ser man stue og kjøkken som et sammenhengende allrom, men likevel naturlig adskilt på grunn av en 3-trinns nivåforskjell ned til stua. Sett fra hallen preges førsteinntrykket av den åpne steinforblendede peisen som midt i synsfeltet fanger oppmerksomheten der den ligger midt i mot mellom utsiktsvinduene og lysinnfall fra to sider.

Hyttehemsene er ofte barnas favorittlekeplass. Her ligger trevet med åpning mot hovedstuen og gir en sosial gevinst samtidig som den er et spennende lekerom delvis adskilt fra stuearealet.

To barnerom/soverom har i tillegg til fastbygde garderober også pene og plassbygde køyesenger. Foreldresoverommet har også plassbygget seng bl.a med oppbevaringsskuffer i sokkelen. Barnesoverommene er formålstjenlig plassert nært den sosiale stue- og kjøkkensonen, men likevel så langt fra stuedelen at rommene er skjermet for lyd samtidig som man kan ha et øye med de minste etter leggetid. Disse soverommene kan også skjermes ytterligere ved å lukke fløydøren som avgrensning mot kjøkken og stuearealene. Fløydøren lukker også kjøkkenet mot entré/hall, loftstue og hyttas bad2.

På inngangssiden er det et romslig vaskerom kombinert som bod og skistall, og med praktisk separat utgang.

Totaliteten gjør dette til en praktisk, anvendelig familiehytte som fyller de fleste funksjoner og behov.

Ute er det lune kroker og forskjellige nivåer på uteplassene. Utebod for plass til ved er hensiktsmessig plassert med tilgang fra samme side som terrassedøren. Det gir kort vei å bære ved utefra og fram til begge ildstedene.

Oppvarming

Hytta varmes opp med ved og elektrisitet. Det er to ildsteder. En flott peis i hovedstuen ett nivå ned fra kjøkkenet, samt en moderne peisovn i et kjøkkenhjørne.

Hytta er utstyrt med opplegg for fjernstyrt varmekontroll (Sikom; http://www.sikom.no/nb) som gir anledning til å tidsstyre oppvarmingen etter et "ring-hytta-varm"-prinsipp.

Systemet styres med en «minHytte-app» som er enkel i bruk. Selger har brukt å ha varme innstilt på grunnvarme når hytta står ubrukt, og en innstilling for tilstedeværelse. Med appen man hvilke varmeovner man vil ha på, det samme gjelder varmekablene i hele førsteetasjen (Eco termostat), samt panelovnene i 2. et. I tillegg er kan det med trådløse styringsenheter ECO Node benyttes feks. frittstående oljeovner som raskt hever varmen i gang- og kjøkkennivå før man ankommer. Med appen overvåker man romtemperatur gjennom vinteren. Systemet gir anledning til å veksle mellom spare- og komforttemperatur og sette verdier for temperaturvarsling.

Parkering

Parkering på opparbeidet biloppstillingsplass nedenfor hytta.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20/3-15. Ferdigattesten er uten merknader.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Tinglyst i grunnboken, og som følger eiendommen er følgende servitutter tinglyst 17/3-2017, dagboknummer 214060:

1)

Bestemmelser om vann/kloakkledning.

2)

Bestemmelse om vei/eiendomsrett.

Bestemmelsen gir hytteeier rett til bruk av vei fram til egen tomtegrense (samt rett til å tilkoble hytta vann- og avløp). Hytteeier skal bidra til vedlikehold av vei, brøyting og vann-/avløpsanlegg.

Regulering

Hytta er regulert til fritidsformål.

Reguleringsplanen heter:

Reguleringsplan for delar av Farhovd - gnr 151 bnr 2, Livoll gnr 19 og 21, Flotebu gnr 153 bnr 20 og heile gnr 153 bnr 409.

PlanID 20120007

Se eget utsnitt av reguleringskartet i salgsoppgavens bildeoversikt.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumentasjon.

Grunnboksutskrift med hjemmel/heftelser/servitutter

Tilstandsrapport

Selgers egenerklæring

Energiattest

Formuesverdi

Tinglyste servitutter

Vinje kommune:

Matrikkelbrev fra Vinje kommune

Kommunale avgifter

Evt. restanser kom. avgifter

Kartutsnitt byggplassering

Byggetegninger

Reguleringsbestemmelser

Plankart reguleringsområdet

Kartutsnitt regulering

Dokumentasjon kan om ønskelig oversendes per epost/pdf.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er for 2017 er kr 8 758,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. Gebyr til feiing/tilsyn må påregnes.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

Årlig estimert el.forbruk: 16 239 kwh.

Årlig bygningsforsikring er kr 6000,-

Brøyte og vedlikeholdsavgift vie kr 8500,-

Boligen er tilknyttet fiber. Månedlig avgift er kr 398,-

Selger har strømmet TV-signaler

Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er iht. selgers forbruk.

Det tas forbehold om økninger i alle private og offentlige utgifter knyttet til hyttebruken.

Omkostninger

Kjøper skal betale kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 5.023.749,-

I tillegg eventuell HELP boligkjøperforsikring kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø

Steder i nærheten

Midtbygdi 10.7 km
Krossen 10.8 km
Haddeland 12.9 km
Neslandsgrend 13.9 km

Transport

Bussholdeplass Rauland Høgfjellshotell 2.2 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 10.6 km
Apotek Apotek 1 Vinje 28.5 km
Apotek Vinje Apotek 28.5 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 28.5 km
Dagligvare Spar Rauland 10.6 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 10.7 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 27.4 km
Bensin Esso Rauland 10.8 km
Bensin Esso Vinje 28.4 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?