Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 765 000,- for kr 1 765 000,-

Ute (1)

Ute (3)

Ute (4)

Ute (5)

Ute (6)

Ute

Ute (8)

Ute (9)

Ute (11)

Ute (10)

Ute (7)

Drone (1)

Drone (2)

Entree

Stue

Stue (1)

Stue (2)

Stue (3)

Stue (5)

Stue (6)

Stue_Detalje (2)

Kjøkken1

Kjøkken (1)

Kjøkken (2)

Kjøkken (4)

Soverom 1_1

Soverom 2_1

Soverom 2_2

Soverom 3_1

Soverom 3_2

Soverom 3_3 (b)

Bad (3)

Bad (4)

Bad

Dusjbad m/hyttedusj

Bad (2)

Toalett

Vindfang

Bod

3D Hytteplan -st-

3D Hytteplan

Innkjørsel

Parkering

Kart 00

Kart 1

Kart 2

Kart 3

Rauland - Tett opp mot Raulandsfjell med flott utsikt i et lite og trivelig hyttefelt. Genuin tømmerkvalitet.

Ljoså 15

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 690 000,-

Rauland - Tett opp mot Raulandsfjell med flott utsikt i et lite og trivelig hyttefelt. Genuin tømmerkvalitet.: Rauland - Tett opp mot Raulandsfjell med flott utsikt i et lite og trivelig hyttefelt. Genuin tømmerkvalitet.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 690 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
60 / 72 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger på kote 907 moh. med vid utsikt mot fjella i øst og sør. Hyttefeltet Ljoså ligger for seg selv avsondret fra de større hyttefeltene på Rauland. Vinterstid er det 4 km å gå på ski opp til hytta. Det kan også søkes om løyve til bruk av egen snøskuter, alternativt leier man enkelt lokal frakt av utstyr og eventuelt også seg selv opp til hytta.

Ljoså ligger ved foten av mektige Raulandsfjell. Rett ovenfor hytta går tregrensa før det flotte snaufjellet stiger opp mot Breidalseggi, midt på Raulandsfjell og 1568 moh. Et flott toppturmål hele året, kun halvannen times gange fra hytta. Lengre, men fortsatt overkommelig for de fleste er en dagstur til Fliseggi nord for Bitdalsvatnet, 1630 moh. I fjellet vest- og nordover er det utallige fjelltopper, og minst like mange fiskevann.

Det er et omfattende fjellområde som brer seg ut over Hardangervidda nord- og vestover fra hytta. Fjellområdet strekker seg praktisk talt fra hytta og til Vestlandet. Det er inspirerende å tenke på at hvis man spenner på seg skiene utenfor hytta og legger i vei vestover de enorme fjell- og viddeområdene, så kan man fra hytta praktisk talt gå uhindret i høyfjellsterrenget helt til turen stopper av seg selv ved vestlandskysten.

Med hytte på Ljoså kommer man tett på de vakre, men samtidig tøffe og voldsomme viddetraktene som er noe av det fineste Fjell Norge kan by på for den som er glad i å være ute. Dette er noe av det beste utgangspunkt man i Norge kan finne hvis man føler stor glede i å bevege seg ut i variert natur og imponerende terreng.

Selv om det på Rauland finnes mange organiserte opplevelser, flere skisenter, høgfjellshotell, et sentrum med handel kulturtilbud, er det nok for de som har hytte på Ljoså størst glede i de relativt folketomme omgivelsene og den roen det avsidesliggende hyttefeltet representerer. For én ting er sikkert; det er en uforstyrret beliggenhet her på Ljoså. Sannsynligvis er det roen, nærheten til fjellet og de allsidige fiske- og turmulighetene som lokker folk til denne hyttebeliggenheten. Ellers er hytta et alle tiders utgangspunkt for bær-, sopp- og jaktturer hvis man er heldig å få leie litt småviltjakt i området.

De oppkjørte skiløypene ligger ikke så langt unna. Fra hytta og ned til løypenettet er det i luftlinje ca 900 m. Derfra går skiløypa ned til Raulandsgrend og Raulandsfjell Alpinsenter (ca 4,5 km), eventuelt kan man gå nordover til Sveigebru (ca 2 km) og derfra videre til Rauland Høgfjellshotell ytterligere ca 7,5 km.

Veien forbi hytta fortsetter 8 km videre nordover til Kråmviki Brygge som er veis ende ved Møsvatn, den store innsjøen som strekker seg fra Skinnarbu i øst til Mogen Turisthytte helt i vestenden av vannet. Det digre innlandsvannet trafikkeres av M/B Fjellvåken II som i sommersesongen to ganger daglig går i skysstrafikk mellom Skinnarbu og Mogen, en av

inngangsportene til Hardangervidda.

Se for øvrig:

www.visitrauland.com

Nettside med informasjon fra Vinje kommune, Rauland Turist, siste nytt, og innlegg fra diverse Raulandsaktører. Her finner man informasjon om vær- og føreforhold, aktiviteter, kulturtilbud, o.l i Vinje kommune.

Adkomst

Når man skal til Ljoså kjører man FV362 5 km vestover fra Rauland sentrum(Krossen) mot Raulandsgrend og Rauland kirke. Etter 5 km og rett før man kommer til Raulandsfjell Alpinsenter svinger man av til høyre der det er skiltet mot Kromviki (12 km). Fra krysset er det ca 800 m opp til parkeringsplassen. Her stopper også brøytet vei vinterstid. Fra vinterparkeringen er det ca 4 km opp til avkjøringen til venstre og opp i Ljoså hyttefelt.

FV 362 går fra Rauland langs Totak mot Edland, Hovden, Vågslid, Haukelifjell og videre til Røldal og Vestlandet.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 690 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1994

Soverom

3

Primærrom

60m2

Bruksareal

72m2

Tomt

1007m2

KR-kode

271881

Energimerke
Energikarakter: F / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Ljoså 15, 3864 Rauland

Gnr. 136, bnr. 103 i Vinje kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.007 m².

Parkering

Avtalefestet biloppstillingsplass for 2 biler på fellesparkering nederst i Kråmvikivegen. Brøyting om vinteren inngår i leie kr 2.375,-/år.

Vei, vann og avløp

Sommerstid er det kjørevei helt fram til hyttefeltet. Fra parkeringen i hyttefeltet er det ca 120 m opp til hytta.

Hytta har biodo/komposteringsdo.

Vann, klart og fint og nok, henter man hele året i elva/bekken (Ljoså) som renner forbi hytta og ned i elva Bituå som kommer fra Bitdalsdammen. Selger har lagt ut vannledning fra Ljoså som sommerstid gir vann til hyttevegg. For øvrig to vannposter m/vintervann.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 72 m²

Totalt bruksareal: 72 m²

Totalt primærrom: 60 ²m

Primærrom 60 m²:

Kjøkken. Stue. 3 soverom. Entré.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.06.2018 utført av Takstforum Telemark AS v/Jan Tore Eriksrød, tlf 9110 3866.

Bebyggelse

Hytta er reist i 5" x 9" furutømmer. Vedlegget til salgsoppgaven "Materialar

og konstruksjon" gir en detaljert materialbeskrivelse av hytta.

Det er alltid trivelig å tilby en RealBygghytte for salg. Real Bygg AS var en lokal hytteleverandør som fra egen katalog leverte tømmerhytter i og utenfor Telemark. RealBygg

var høyt respektert for den kvalitet både materialer og håndverk representerte. RealBygg har lagt ned sin virksomhet for noen år siden, men det er ingen overdrivelse og hevde at disse hyttene står igjen som en solid og synlig kulturbærer i en ellers broket samling av hyttevarianter i høyfjellet.

RealBygg-hytta er i dag spredt over hele Rauland, og langt utenfor allfarvei. Selv langt til fjells og ut på viddene kan man komme over de robuste RealBygg-hyttene.

Raulendingen har i generasjon etter generasjon tatt vare på sin kulturarv som blant annet består av velutviklet lafte- og treskjærerkunst. I Norge hadde dette håndverket sin storhetstid og utvikling særlig på 16- og 1700-tallet, en tidsepoke med oppgangstider. I bygde-Norge var dette laftingens, treskurdens og rosemalingens store århundre. Mange av de best bevarte husene fra den tiden finnes på Rauland, og RealBygg-hytta er en

moderne og real videreføring av de gamle hyttetradisjonene.

RealBygg AS er nå "pensjonert" og det er blitt én leverandør mindre som holder i hevd

stolt gammel byggeskikk. Men hyttene er bygget for å vare der de står fundamentert på gjennomført og skikkelig kvalitet fra såle til skorsteinstopp. Denne hytta ble levert mens Åge og Ingvald Vaa sto for driften av det anerkjente firmaet.

Utdrag av takstmannens beskrivelse:

Hytta er fundamentert på en pute oppfylte masser/morene og bygget på ringmur i murte lettklinkerblokker med utvendig murpuss. Yttervegger er i maskinlaft i 4" x 9" tykkelse.

Innvendige flater består av lakkerte gulvbord og panel/laft på veggflater. Panel i himlinger. Saltak bærende på yttervegg med dragere/takåser i rundtømmer. Taket er tekket med rupanel, membran, knotteplast og torv. Takrennene er i trevirke. Det er koblede vinduer.

Hytta fremstår uten vesentlig merknader. Dog nevnes følgende:

* Våtrom med mindre merknad.

* Vinduer med behov for overflatebehandling.

For øvrig oppfordres det til å lese hele tilstandsrapporten. Det legges også til at hytta er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringspunktet.

Standard

Funksjonell og praktisk hytte som er godt og samvittighetsfullt vedlikeholdt siden byggeår. Hytta har elektrisitet fra solcelleanlegg. Det ligger hovedstrøm i umiddelbar nærhet (20 m).

Praktisk kjøkken. Godt med skapplass. Avrenning av gråvann fra oppvaskbenk.

Bad med hyttedusj (pumpe) og servant. Avløp av gråvann til grunnen.

Det er montert lysbjelke med 3 stk. spotter over spisebord som kan dimmes. Det samme gjelder spotter i tak på kjøkken.

Det er lagt inn led lys (12V) i samtlige rom + utelampe.

Det medfølger 2 stk. bensinaggregater. Det er lagt opp til lading av batteri fra aggregat, samt at det er montert innvendige kontakter for 230 V som er plassert slik at støvsuger rekker frem i samtlige rom.

Køyesenger og kjøkkeninnredning i furu er tilpasset hytta og levert av Eggedal Hyttemøbel.

Det er lagt ut sommer vannledning til nærliggende elv (Ljoså). I tillegg til de 2 permanente vannpostene som tilhører hyttefeltet, så er det altså mulig å ta ut drikkevannet v/ytterveggen i sommerhalvåret.

All kløyvd og stablet ved under hytta medfølger i salget.

Oppvarming

Hytta har både vedovn på kjøkken og peis i stua. Peis med peisinnsats og dører for å lukke fyringsrommet.

Det medfølger flyttbar gassovn, samt fjernstyrt oljeovn (Defa).

Ferdigattest

Hytta har vært brukt til fritidsformål siden byggeår 1994. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for på hytta. Kommunen utsteder nå ikke ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Hytta er byggesøkt og oppført i tråd med byggetillatelsen. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen heftelser tinglyst i eiendommen.

Hytta har tinglyst følgende rettighet:

"Rett til felles adkomstveg, parkeringsplasser samt vannposter (jf. kjøpekontrakt)"

Rettigheten hefter i hovedbølet gbnr 136/3 og gbnr 136/133

Rettigheten er tinglyst 25/10-94 dbnr. 2500.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål.

Reguleringen heter:

FØRESEGNER I TILKNYTNING TIL REGULERINGSPLAN FOR

DEL AV RAULAND SØNDRE.. GNR. 136, BNR. 3 I VINJE

Utarbeidd: Juli 1984.

Utlagt til offentleg ettersyn: Oktober 1984.

Godkjent i bygningsrådet: 243/85.

Godkjent i kommunestyret: 52/86.

Overtagelse

Hytta overleveres på dato avtalt med megler før budaksept. Hytta overleveres til kjøper slik den er framvist hva gjelder rydding og rengjøring. Selger fjerner det av inventar og løsøre selger ønsker.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumenter:

Grunnboksutskrift m/heftelser, osv.

Selgers egenerklæring.

Selgers energiattest.

Formuesverdi

Tilstandsrapport

Gammel kjøpekontrakt

Tinglyste rettigheter

Historisk skjøte

Vinje kommune:

Kommunale avgifter/restanser

Bygningstegninger

Reguleringskart

Reguleringsbestemmelser

Situasjonskart 1:500 og 1:1000

Matrikkelbrev

Målebrev

Status evt. ferdigattest.

Alle dokumentene er tilgjengelig som pdf sendt som epost

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter for 2018 er kr 2.768,- som er for hytterenovasjon og feiing. Søppelcontainer er plassert på parkeringsplassen nederst i Kråmvikivegen.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt for hytter i Vinje kommune.

Fra kr 0-300,-/år til Ljoså Hytteforening.

Bygningsforsikring 2018 kr 1554,-

Abonnement fjernstyrt (Defa) oljeovn kr 889,-/år

Eiers driftsutgifter vil være individuelle.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 1.733.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Raulandsgrend

Steder i nærheten

Haddeland 7.5 km
Krossen 9.2 km
Midtbygdi 9.3 km
Neslandsgrend 11.1 km

Transport

Bussholdeplass Raulandsgrend 4.6 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Dagligvare Coop Prix Rauland 9.3 km
Dagligvare Spar Rauland 9.4 km
Postkontor Spar Rauland 9.4 km
Postkontor Spar Vinje 28.5 km
Apotek Apotek 1 Vinje 26.9 km
Apotek Vinje Apotek 26.9 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 26.9 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 25.8 km
Bensin Esso Rauland 9.2 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 63.750,-.

Grunnhonorar: kr 15.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- per utlegg

Megler skal også ha dekket utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?