Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 450 000,- for kr 2 450 000,-

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18

Juni-18. Den midterste carporten til venstre medfølger.

Vindfang

Vindfang (1)

KjøkkenStue

KjøkkenStue (1)

KjøkkenStue (2)

KjøkkenStue (4)

KjøkkenStue (5)

KjøkkenStue (7)

KjøkkenStue (8)

KjøkkenStue (10)

KjøkkenStue (11)

Bad 1

Bad 1 (1)

Bad 1 (2)

Bad 2

Bad 2 (1)

Bad 2 (2)

Badstue

Stue nede

Stue nede (1)

Stue nede (2)

Hems

Hems (2)

Soverom 1

Soverom 1 (1)

Soverom 2

Soverom 2 (1)

Soverom 3

Soverom 3 (1)

Soverom 3 (2)

Trapp

Trapp (1)

Teknisk

Utsnitt reguleringskartet

Reguleringskartet "Teiknforklåring"

Romløsning Hovedplan

Romløsning u.et...

Romløsning Plan 3 - Hems

Stemningsbilde mot Uvatn. Fra selgers arkiv.

Solnedgangen over Raulandsfjell i nordvest. Stemningsbilde fra selgers arkiv.

Purple clouds. Solnedgang og fantastisk himmel i utsiktsretningen mot nordvest. Fra selgers arkiv.

Rauland - Vierli. Silkedalen. Super utsiktsbeliggenhet. Nært ''til alt''. Smart romløsning .

Silkedalsporten 29

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 650 000,-

Rauland - Vierli. Silkedalen. Super utsiktsbeliggenhet. Nært ''til alt''. Smart romløsning .: Rauland - Vierli. Silkedalen. Super utsiktsbeliggenhet. Nært ''til alt''. Smart romløsning .

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 650 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
77 / 83 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

"Silkedalsporten" har en ettertraktet beliggenhet i rett ved inngangen til tur- og løypenettet i Silkedalen. Fra hytta er det et særdeles flott høyfjellsterreng sørover inn i fjellområdet sørover fjellet fra Vinje mot Seljord. Silkedalsområdet er spesielt populært pga. den høye beliggenheten mer enn 1000 moh. Hytta ligger på kote 995 moh.

Samtidig som løyper og snaufjellsområdet sørover ligger lett tilgjengelig, har hytta en utmerket plassering ift. alt det Vierli har å by på. Skitrekk og kjelketrekket er høyt verdsatt blant de yngste, og den prisbelønte terrengparken på Vierli regnes som en av Sør Norges absolutt beste parker for snøbrettkjøring. Nedenfor hytta på andre siden av Riksveien går "Blåløypa" nordover mot Syrebekk, Møsvatn, og derfra vestover til Raulandsfjell Alpinsenter. Det varierte løypenettet rundt Vierli er ikke bare Raulands beste langrennsterreng, men også ett av Sør Norges aller beste løyper for trening og turer på grunn av sin småkuperte profil.

Adkomst

Ved adkomst FRA Høgfjellshotellet på RV 37 østover mot Vierli, tar man av opp til høyre ca 50m FØR nedkjøringen til Vierli Kafeteria på venstre side.

Følg veien opp ca 50 m og kjør inn Silkedalsporten til høyre. Kjør så opp til venstre i neste kryss. Oppe i bakken er Silkedalsporten stengt med bom. Der er det et carportanlegg på venstre side, og på høyre side nedenfor veien ligger hytta. Se etter Krogsveens grønne TilSalgs-skilt.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 650 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1997

Soverom

3

Primærrom

77m2

Bruksareal

83m2

KR-kode

271860

Energimerke
Energikarakter: B / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Silkedalsporten 29, 3864 Rauland

Gnr. 151, bnr. 10, fnr. 39 i Vinje kommune.

Tomten

Punktfestet tomt.

Festeavgiften er kr 6.984,-/2018.

Festeavgiften ble sist regulert i 2009, og reguleres hvert 10. år iht. endringen i konsumprisindeksen.

Festeavgiften kan reguleres til markedsnivå ved eierskifte.

Festeavgiften utløper i 2079, og kan iht. tomtefesteloven kreves forlenget. Festeavtalen er derfor evigvarende.

Grunneier skal samtykke til at hytta overdras ny fester. Grunneier kan bare nekte å samtykke med saklig grunn.

Tomtefester kan om ønskelig innløse/frikjøpe tomten. Tomteprisen skal i så fall være lik tilsvarende tomter i samme område. Kjøper må ved innløsning betale alle offentlige omkostninger knyttet til tomteoppmåling, tinglysing, etc.

Kopi av festekontrakten og/eller lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Grunneier er:

Kristin Larsen

Tlf 9012 7462

kl@raulandskisenter.no

Parkering

Hytta disponerer rett til carport Denne hytta har rett til den midterste carporten i rekka. Det er ytterligere rett til en bilpoppstilling framfor carporten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Hytteeier har veirett på veien som eies av grunneier. Hytteeierne plikter å betale et årlig vedlikeholdsbidrag for bruk av veien. Det skal også betales for brøyting, m.m. Se mer under "Eiendommens utgifter".

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp. Det er privat vann, og det betales derfor ikke kommunal vannavgift. Det betales avgift til grunneier. Hytteeierne er selv ansvarlig for private stikkledninger inn til hyttene.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 93 m²

Totalt bruksareal: 83 m²

Totalt primærrom: 77 m²

I tillegg til de nevnte arealer har leiligheten en hems på ca 10 m² gulvflate.

Primærrom

Hovedetasje 39 m²:

Stue/Kjøkken. Soverom. Dusjbad/wc, 2 soverom.

Underetasje 38 m²:

TV-stue. Soverom. Dusjbad/wc/Badstue

Sekundærrom:

Teknisk rom: 1,5 m² og utebod 4 m².

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 10.05.2018 utført av Takstforum Telemark AS v/Jan Tore Eriksrød, tlf. 91 10 38 66.

Bebyggelse og byggemåte

Hytta ligger vegg i vegg med en nabo og er således en tomannshytte. Hyttas innvendige arealer går over to plan, og i tillegg er det et halvplan og øverst en åpen hems. Hyttas innvendige løsning er arealmessig kompakt, og innholdsrik selv om det totale bruksareal er godt under 100 m². Løsningen er variert og skiller seg ut fra det meste ved sin særegne sammensetning av rom, plan og funksjon.

Byggteknisk er hytta fundamentert på grunnmur av lettklinkerblokker med utvendig sementpuss. Ytterveggene er bindingsverk tekket med stående trepanel. Det er torvtekket saltakskonstruksjon med fagverkstoler bærende på limtredragere. Koblede vinduer.

I tilstandsrapporten nevner takstmannen noen merknader:

Det anbefales at dusjhjørne suppleres med dusjkabinett for å unngå framtidige fuktskader.

Krypekott under trapp består av fritt eksponerte murflater og åpent bindingsverk. Rommet er hovedsakelig for lagring. Det bemerkes at det er litt fukt-/vanninnsig fra grunnen som må holdes under observasjon, ideelt sett bør tiltak vurderes. Konklusjonen er likevel at det ikke er registrert stor fuktproblematikk/skader. U taksten bemerkes også noe knirk i gulv.

Ut over dette gir tilstandsrapporten hytta gode tekniske karakterer med tilstandsgrad 1 på de øvrige sjekkpunkter.

Hytta er oppført etter den byggeskikk som var vanlig for 20 år siden. Takstmannen presiserer at det alltid vil kunne registreres normale symptomer på avvik fra normal standard. Det meste som følge av alminnelig slitasje og elde på bygningselementene.

Standard

Hytta har en nøktern og alminnelig overflatestandard. Overflater og innredninger er preget av furu, det gjelder også kjøkken og bad. Det er også typisk for arkitektkontoret Børve og Borchsenius å kombinerer et robust materialvalg med en stram og funksjonalistisk form der nyttige romløsninger står høyt på agendaen. I disse hyttene har arkitekten lykkes i å skape mye innhold på relativt begrenset plass, uten at resultatet blir trangt. Tvert imot gir de forskjellige oppholdssonene mulighet for familiesamvær uten at det i løpet av høstferien eller påskeuka blir for tett.

Med stuer i begge plan, og hemsen som et oppholdssupplement kan hele familien finne roen til å kose seg. Flere oppholdssoner øker bruksverdien og gir anledning til både å være sammen og litt hver for seg. Slik får familien anledning til å sysle med litt forskjellig på hvert sitt sted. At hytta også har to komplette dusjbad, og til og med badstue, gjør at denne hytta tilbyr vel så mye funksjon som mange langt større hytter gjør.

Fra TV-stua i underetasjen er det dør ut til den vestvendte tomten. Badstua ligger også i underetasjen, og derfra er det kort vei ut til et friskt snøbad for de som vil rive av seg varmen.

For oppbevaring av sesongutstyr, turutstyr og annet man ikke hele tiden har bruk for, er det et lavhimlet og uinnredet (muroverflater) kott under trappen. Rommet er 7-8 m² stort og gir dermed mye bortsettingsplass.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og vedfyring i peis. Elementpeis med Jøtul peisinnsats i stua. Varmekabler i begge bad, samt i "mini-vindfanget". Kun fastmonterte varmekilder medfølger.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattester fra 1997 og 1998 på prosjektet som består av flere tomanns, og enkelthytte.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Festekontrakt tinglyst 9/1-98

Tinglyst 7/1-98 og 9/1-98: Eiendommen har rettigheter (servitutter) knyttet til adkomst og vann.

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. Hytta ligger i et område som betraktes som etterspurt hva gjeler utleie. Mange vil gjerne leie hytte nettopp på Vierli på grunn av den "sosiale infrastrukturen" og det komfortable utgangspunktet som Vierli er ift. fjellet.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsformål uten noen forpliktelser knytte til utleie. Reguleringsplanen heter "Detaljregulering Terrengparken Vierli" PlanID 083420110002.

Reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan fås av megler.

Overtagelse

Hytta overleveres den dato som avtales via megler på tidspunkt for budaksept. Eiendommen overleveres ikke møblert uten særskilt avtale om det. Selger fjerner i utgangspunktet det inventar som er ønskelig før levering.

Diverse

Eiendomsmegler har innhentet og kontrollert følgende dokumentasjon:

Grunnboken m/heftelser, servitutter og hjemmel

Selgers egenerklæring

Tilstandsrapport

Energiattest

Formuesverdi

Grunneieropplysninger

Vinje kommune:

Matrikkelopplysninger

Kommunale avgifter/restanser

Reguleringskart

Reguleringsbestemmelser

Situasjonskart 1:500 og 1:1000

Bygningstegninger

Ferdigattest

All dokumentasjon er tilgjengelig som pdf oversendt i epost.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter 2018 er kr 5.795,-. for avløp, renovasjon og feiing.

Det innkreves p.t. ikke eiendomsskatt i Vinje kommune.

Selgers el-forbruket tilsvarte i 2017 ca. kr 13.800,-.

Bygningsforsikring ca kr 3.500,-/år

Vedlikehold vei 2018 kr 1.225,-

Årsavgift til felles pumpestasjon kr 750,-/2018

Ettersyn vann/avløp kr 136,-/2018

Brøyting/strøing av vei kr 5.610,-/2018

Fjernsynssignaler er via RiksTV-antennne.

Omkostninger

Kjøper skal betale kjøpesummen og:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tingl.gebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,-/stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter ved kjøp til prisantydning: kr 2.717.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø
Kirkesogn Rauland

Steder i nærheten

Midtbygdi 10.6 km
Krossen 10.7 km
Haddeland 12.8 km
Neslandsgrend 13.8 km

Transport

Bussholdeplass Vierli 0.5 km

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Rauland hovedbane 11 km
Idrettsanlegg Vinjehuset idrettshall 27.9 km

Steder av interesse

Skoler

Rauland skule (1-10 kl.) 10.7 km
Rjukan videregående skole 36.4 km
Vest-Telemark vidaregåande skule 49.1 km

Barnehager

Rauland barnehage (1-5 år) 11 km
Øyfjell oppvekstsenter - barnehagen (1-5 år) 26.3 km
Hakkespetta barnehage (1-5 år) 28.9 km

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 10.5 km
Apotek Apotek 1 Vinje 28.4 km
Apotek Vinje Apotek 28.4 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 28.4 km
Dagligvare Spar Rauland 10.5 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 10.6 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 27.3 km
Bensin Esso Rauland 10.7 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 50,5 %
Andel kvinner 49,5 %
Gj.snittalder menn 47,5 år
Gj.snittalder kvinner 44
Husholdninger med barn 28 %
Husholdninger uten barn 72 %
Gj.snitt byggeår 1998
Gj.snitt tomtestørrelse 559
Område Personer Husholdninger
Kommune: Vinje 3726 1626
Grunnkrets: Austbø 212 93

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Selger betaler meglers vederlag som er:

Provisjon: Ca kr 60.000,-

Grunnhonorar: kr 15.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- per utlegg

Megler skal også ha dekket utlegg.

Dokumenter
Rapport fra takstmann
 
Energiattest
 
Torbjørn Meli
Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?