Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
Solgt Solgt

Collage

Fasade

Oversikt Tiurtunet

1544029075

Stue

Stue og kjøkken

Stue og kjøkken

Stue og kjøkken

Stue og kjøkken

Stue og kjøkken

Kjøkken

Bad

Bad

Badstue

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 1

Soverom 2

Soverom 2

Gang

Terrasse

Drone

Drone

Drone

Fasade

Terrasse

Terrasse

Terrasse

RAULAND SKISENTER

Terakullen 27

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 490 000,-

RAULAND SKISENTER: Lettstelt og smakfullt innredet selveierleilighet "midt i smørøyet". Ski inn/ski ut!

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 490 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
53 / 54 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Svært sentral beliggenhet med umiddelbar tilgang til oppkjørte skispor og skisenteret med bakkeanlegget som strekker seg fra Rauland Høgfjellshotell til Holtardalen.

Meget barnevennlige omgivelser. Leiligheten ligger i blindvei, og det er begrenset med bilkjøring på området. Videre er det optimalt for barna å kunne benytte alpinbakken til aking og lek på ettermiddagen etter at heisen har stoppet.

På området er det varmestue med kafeteria, samt Fjøllhalli med bevertningstilbud. Skisenteret passer både for nybegynnere, barnefamilier samt for viderekommende. Det er 2 stolheiser, 1 T-krokheis og 6 skålheiser. Man kan spenne på seg skiene ved leiligheten. Skisenteret har en høydeforskjell på 300m, dvs. 830-1130 moh. Det er 22 nedfarter på til sammen 17,5 km. Lengste nedfart er på 2000m. Kapasiteten er på ca 8200 personer per time. Snøkanoner dekker mange av nedfartene. Rauland Skisenter har sesongstart i nov/des. med helgeåpent frem til jul. Etter dette er det åpent hver dag hele sesongen.

Rauland Skisenter ligger ca. 3 km. fra Rauland Høgfjellshotell. Bakken ved Rauland Høgfjellshotell er skisenterets nordre begrensning. Her er det 1 heis og 2 nedfarter, den ene er skogsløype. Det er felles heiskort til alle heisene på Rauland, og omfatter Raulandsfjell Alpinsenter, Rauland skisenter samt Holtardalen. Hotelheisen og hele anlegget på Vierli/Heimvegli. Fra leiligheten i Rauland Skisenter går man ut i løypenettet som starter i et i et lunt og skjermet skogsområde. Det er ikke lange stykket å gå før man er i høyfjell og viddeterreng.

www.visitrauland.com

Dette er en felles nettside med tilgang til Vinje kommune, Rauland Turist, siste nytt, faktaopplysninger, bo- og innkvarteringstilbud, bakke- og løypetilbud samt innlegg fra diverse Raulandsaktører. Her finner man informasjon om vær- og føreforhold, aktiviteter, kulturtilbud samt handel i Vinje kommune.

Adkomst

Kjør av fra RV 37 og inn på Skisenter-området. Leilighetsanlegget ser man så ligge rett fram til venstre på Terakullen. Kjør rett forbi serveringsstedet Fjøllhalli på høyre side. Fra Fjøllhalli kjører man ca 200 m. før man bak Terakullen tar av første vei til venstre inn i hytte- og leilighetsområdet. Følg veien forbi heishuset på høyre side, og kjør videre 100 m. Der er det felles parkeringsplass på høyre side, og fortsett så rett frem og deretter første stikkvei til høyre. Leiligheten ligger da til venstre i første etasje og merket med plakat fra Krogsveen. Man kan kjøre helt til døren.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 490 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Etasje

1

Byggeår

2006

Soverom

2

Primærrom

53m2

Bruksareal

54m2

Tomt

19000m2

KR-kode

26183

Energimerke
Energikarakter: E / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Terakullen 27, 3884 Rauland

Gnr. 152, bnr. 133, snr. 6 i Vinje kommune.

Tomten

Tomten er på ca 19 daa i sameie mellom seksjonseierne.

Parkering

Det medfølger 2 parkeringsplasser til leiligheten.

Vei, vann og avløp

Privat vei inn til leilighetene. Offentlig avløp og privat vannanlegg sammen med ca. 130 andre hytter og leiligheter. Kommunal renovasjon. Leilighetseierne yter sin andelsmessige del av brukerog vedlikeholdskostander som følger med fellesanlegg tilknyttet tomten, såsom vei, vann og avløp.

Sameiet har p.t. privat vannforsyning fra Leirbekk Utbygging AS (Leirbekk Vassverk), og her er det gitt konsesjon for levere vann frem til februar 2021. Etter dette må man antageligvis måtte koble seg på offentlig vannledning og det må da isåfall påregnes at det da vil komme en tilkoblingsavgift til kommunen (stipulert til ca. kr. 20.000,- for denne leiligheten). Videre vil kommunale avgifter øke med ca kr. 2.500,-/år for offentlig vann. Dette vil isåfall bedre vannkvaliteten!

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 58 kvm

Totalt bruksareal: 54 kvm

Totalt primærrom: 53 kvm

Primærrom:

1. etasje 53 kvm:

Gang, 2 soverom, bad med badstue og stue med åpen kjøkkenløsning.

Sekundærrom: 1. kvm; Innvendig bod. I tillegg finnes det en praktisk bod i oppgangen.

De oppgitte arealer er oppmålt av megler.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare, avvik kan forekomme.

Standard

Leiligheten er moderne og svært smakfullt innredet. Lys stue med åpen kjøkkenløsning. Her er det fliser og varmekabler på gulv, mens på vegger er det hvitalt panel. Malt panel også i himling. Moderne og effektiv peisovn samt utgang til 15 kvm. terrasse.

Hvitmalt heltre kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Her er det integrerte hvitevarer, samt god skap- og hylleplass.

Flislagt bad med innredning, toalett samt dusjnisje i glassbyggerstein. Badstue i tilknytning til bad. Opplegg for vaskemaskin på badet.

Leiligheten har 2 soverom - ett med plass for dobbeltseng, og ett med plass til familiekøye. Senger medfølger ikke leiligheten ved salg.

Prakisk bod i leligheten, samt bod i oppgangen.

Oppvarming

Peisovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde. Kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.03.2006.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av;

Dagboknr. 4911, tinglyst: 21/12.2005; Erklæring/avtale vedr. utleie.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp). I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst avtale på eiendommen om at eier plikter å leie ut seksjonen gjennom Rauland Feriesenter AS i samsvar med reg.bestemmelser, men kommunen har altså gitt evig dispensasjon og fritak fra denne bestemmelsen.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Regulering

Eiendommen er regulert til "turistanlegg" i form av leiligheter til utleie eller annen form for turistbedrift. Iht. reglene skal min. 70% av året være øremerket utleie, og man må ha avtale med profesjonell aktør (Rauland Feriesenter AS). Det gjøres oppmerskom på at denne leiligheten har fått evig dispensasjon fra kravet om utleie, og følgelig er det ikke utleieplikt på denne leiligheten lenger. Stadfestelse av dette vedlagt i prospektet.

Overtagelse

Etter avtale med eier. Mulighet for snarlig overtagelse hvis ønskelig.

Diverse

Selger tar med seg lampe over sofa, samt parabolantenne.

Vedlegg til salgsoppgave:

- Selgers egenerklæring fra januar 2018.

- Disp. fra kommunen ang. fritak fra utleieplikt, datert 21.12.17.

- Frikjøpsavtale for leiligheten, datert 27.04.16.

- Husordensregler og vedtekter for sameiet Tiurtunet II.

- Ferdigattest for sameiet Tiurtunet II datert 08.03.2006.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er ca. kr 6.000,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Fellesutgiftene er kr 1.114,-/mnd og inkluderer brøyting og forsikring på bygningen. Kjøper må tegne egen innboforsikring for sine eiendeler. Betales kvartalsvis med kr. 4.455,-/kvartal.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 9.000,- pr. år.

Boligen er tilknyttet Kviteseid Kabel-TV som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca. kr. 2.000,- pr. år. Se www.medianett.no for mer informasjon om kanaler/internett som tilbys.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,00.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,00 pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 1.528.499,00

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Vinje
Grunnkrets Austbø

Steder i nærheten

Midtbygdi 6.5 km
Krossen 6.6 km
Haddeland 8.7 km
Neslandsgrend 9.8 km

Transport

Bussholdeplass Rauland skisenter 0.3 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Postkontor Spar Rauland 6.4 km
Postkontor Spar Vinje 26 km
Apotek Apotek 1 Vinje 24.4 km
Apotek Vinje Apotek 24.4 km
Vinmonopol Vinje Vinmonopol 24.4 km
Dagligvare Spar Rauland 6.4 km
Dagligvare Coop Prix Rauland 6.6 km
Kiosk/video Groven Camping og Hyttegrend 23.3 km
Bensin Esso Rauland 6.7 km
Bensin Esso Vinje 24.3 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 7.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?