Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 250 000,- for kr 1 250 000,-

Fasade og terrasse

Terrasse

Felles brygge*

Felles brygge

Båtplass i felles bryggeanlegg

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Soverom I

Soverom II

Soverom III

Snurredo

Fasade

Terrasse

Fasade

Hytta

Området Finmarkstrand (hytte og bryggeanlegg markert med pil). Ca 400 m. å gå fra hytta til båtplassen

FINMARKSTRAND - Koselig hytte med usjenert og rolig beliggenhet. Båtplass medfølger!

Finmarkstrand

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 290 000,-

FINMARKSTRAND - Koselig hytte med usjenert og rolig beliggenhet. Båtplass medfølger!: FINMARKSTRAND - Koselig hytte med usjenert og rolig beliggenhet. Båtplass medfølger!

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 1 290 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
57 / 57 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Det er kun 3-4 minutters gange til båtplass i felles bryggeanlegg. Herfra går kyststien videre langs fjorden. Den populære sommerrestauranten, Sjøterrassen ligger i gangavstand fra hytta. Her er det arrangementer, konserter og bespisning gjennom sommeren. Det er cirka 2 km til Valle, som kan by på restaurant, dagligvarebutikk, isbar og gjestebrygger m.m. På Trosby er det også dagligvarebutikk, kiosk og isbar. Fra hytta er det cirka 2 km til Bamble Golfpark, med 9-hulls bane, driving range og pro-shop. Med båt ligger den fantastiske skjærgården i området åpen for utforsking, med korte båtturer til Kragerø, Langesund og Jomfruland. Fra eiendommen er det ca. 15 km. til Stathelle med kjøpesenter og alle funksjoner.

Adkomst

Fra Stathelle: Følg E-18 sydover og ta av til venstre mot Valle. Følg Valleveien i ca. 3,8 km og ta av til venstre mot Fjordglimt. Her vil det også være skiltet mot Sjøterrassen. Ta så høyre grusvei til høyre der hytta vil ligge rett frem fra parkeringen (merket Salbu). Fritidsboligen ligger ca. 70 meter fra parkeringsplassen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 290 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1973

Soverom

3

Primærrom

57m2

Bruksareal

57m2

Tomt

551m2

KR-kode

261890

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Finmarkstrand, 3967 Stathelle

Gnr. 85, bnr. 320 i Bamble kommune.

Tomten

Festet tomt på 551,5 kvm.

Festeavgiften er kr 3.259,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 2015 og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen

Festekontrakten utløper: 06.10.2075 (80 år fra 08.10.1995)

Grunneiere Geir Jacob, Gjermund, John Ingvar og Trond Hafredal , har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 14 dager etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves, og samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn.

Festekontrakt følger vedlagt i prospektet, og kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Naturtomt som hovedsakelig består av trær og vegetasjon.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass på felles parkeringanlegg ca 70 m. fra hytta.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har vann til hyttevegg, men ikke godkjent innlagt vann og det foreligger ikke utslippstillatelse.

Det antas at man kan koble seg på offentlig vann/avløp, og dette ligger i Grundsundvegen. Her er det privat vann/avløpslag, og megler kjenner ikke til kostnader forbundet med dette.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 62 kvm

Totalt bruksareal: 57 kvm

Totalt primærrom: 57 kvm

Primærrom:

Vindfang, stue med åpen kjøkkenløsning, 3 soverom, enkelt vaskerom og snurredo.

De oppgitte arealer er oppmålt av megler. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Koselig hytte med enkel hyttestandard. I stuen er det parkett på gulv og panel på vegger og himling. Åpen kjøkkenløsning med hvit innredning med profilerte fronter.

Soverommene har belegg på gulv, og malte vegger/himling. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og de to andre soverommene har køyeseng. Totalt sengeplass til 6 personer.

Oppvarming

Det er murt peis i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden den ble bygget i 1973. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres videre oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 12401, tinglyst 1995, type heftelse: Festekontrakt som innebærer festeavgift, båtplassavgift og parkeringsavgift.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.06.2015 er den avsatt til Landbruk-, natur- og friluftsområde for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 7.624,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, renovasjon og eiendomsskatt.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 3.000,-

Veiavgift er kr 400,- pr. år.

Parkeringsavgift er 590,- pr. år.

Bryggeleie/båtplass er 700,- pr år

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.323.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 3.5% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 10.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 16.000,-

Visningshonorar: kr 2.000,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?