Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 300 000,- for kr 2 300 000,-

Fristad 38 - Presentert av Krogsveen AS

Fristad 38 - Presentert av Krogsveen AS

 

 

Velkommen til bords!

 

 

 

 

 

Fra hytta har du litt utsikt til sjøen

Soverom

Soverom nummer to av totalt tre

Soverom

Flott «frokost» terrasse mot øst

Flotte uteplasser også mot vest. Her ligger alt til rette for og nyte varme sommerdager og sene kvelder.

Fasade

Fasade

Hytta ligger høyt og fritt på en liten kolle med utsyn over omkringliggende områder.

Fra hytta er det kort vei til flott fellesområde

Det medfølger båtplass på felles brygge

Hytteområdets fellesområde

Hytteområdets fellesområde

Velkommen til Viksfjord og Fristad

Plantegning

Viksfjord/Fristad - Hytte med sjønær og solrik beliggenhet i populært område - Båtplass

Fristad 38

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 290 000,-

Viksfjord/Fristad - Hytte med sjønær og solrik beliggenhet i populært område - Båtplass: Viksfjord/Fristad - Hytte med sjønær og solrik beliggenhet i populært område - Båtplass

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 2 290 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
47 / 55 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Hytta ligger høyt og fritt i et godt etablert og barnevennlig hytteområde, cirka 250 meter fra sjøen med utsikt over omkringliggende område. Hytta ligger meget solrikt og usjenert til så her kan du nyte solen fra morgen til kveld. Flott bryggeanlegg nede ved sjøen med badeplass og flotte fiskemuligheter (her medfølger det også båtplass). Kort båttur til sommeridyllene Stavern, Svenner fyr, samt den vakre skjærgården omkring. I trygge Viksfjord er det godt egnet for båtliv og vannlek. Her finnes det også fine badeplasser og lekeområder. Flotte turområder finnes i eiendommens umiddelbare nærhet. Holtefjell og Eftang er gode eksempler. Det er heller ikke lange veien til "Sør i Ommane"/ Ølbergholmen som er et flott friområde ytterst på Eftanghalvøya. Her finner flott og barnevennlig sandstrand, gresslette og svaberg. Ula ligger også i nærheten, og er et velkjent og attraktivt sommersted hvor mange nyter deilige sommerdager ved sjøen. Myke havskurte svaberg, langstrakte strender og store friområder omkranser den lune havnen i Ula. Kjerringvik er også et populær sommerdestinasjon med sin flotte båthavna og yrende liv om sommeren. Her arrangeres det også konserter. Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning på Fristad.

Adkomst

Kommer du fra Oslo-området kjører du E 18 og tar av til Sandefjord. Fra Sandefjord kjører du nedre vei til Larvik (fv 303). Ta av mot Ula, følg Ulaveien ca. 3 km og ta av til høyre mot Eftang. Følg Eftangveien forbi Torsøy grendehus og ta deretter første vei til høyre. Hold til venstre ved gården og kjør nedover. Hytta ligger på høyre side etter cirka 400 meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 290 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1969

Soverom

3

Primærrom

47m2

Bruksareal

55m2

Tomt

1322m2

KR-kode

2217285

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Fristad 38, 3280 Tjodalyng

Gnr. 1113, bnr. 1, fnr. 35 i Larvik kommune.

Tomten

Festet tomt på cirka 1.322 kvm. Tomten består for det meste av naturtomt og partier med fjell. Hytta ligger høyt og fritt på en liten kolle med utsyn over omkringliggende områder. Her får du rikelig med sol fra morgen til kveld. Flotte uteplasser mot både øst og vest. Her ligger alt til rette for og nyte varme sommerdager og sene kvelder.

Festeavgiften er kr 3.000,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert i 2003, og denne kan reguleres hvert 20 år iht konsumprisindeksen

Festeavtalen utløper 01.08.2022

Grunneier, Mia Krøger Mathisen har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester kan ha rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Larvik kommune opplyser at eiendommen er etablert i grunnboka med arealbeskrivelse fra festekontrakten tinglyst den 08.05.1972. Tomten er dermed ikke oppmålt av kommunen og avvik på tomtens nøyaktig størrelse kan forekomme ved oppmåling. Hverken megler eller selger kan holdes ansvarlig for avvik på tomtens størrelse ved en eventuell oppmåling.

Parkering

Det medfølger parkeringsplass på grunneieres tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger (sommervann, ikke avløp). Eiendommen har vann frem til hytta (vannkran på ytterveggen). Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytta. Selger opplyser at det er lagt vann og avløpsledning til hytteveggen men det er ikke koblet på. Ved tilkobling kan det medføre tilkoblingsavgift og økte kommunale avgifter.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 61 kvm

Totalt bruksareal: 55 kvm

Totalt primærrom: 47 kvm

Bruksareal:

Anneks 2 kvm

Anneks 6 kvm

Hytta 47 kvm

Primærrom:

Hytta: 1. etasje 47 kvm: Tre soverom, kjøkken og stue.

Sekundærrom:

Anneks 1: 1. etasje 2 kvm: Vaskerom.

Anneks 2: 1. etasje 6 kvm: Bod og kompostdo.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.04.2018 utført av Sandefjord Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført tre (antatt bindingsverk) på ringmur av betong hullsteinsblokker som er pusset utvendig. Det er også noen søyler av mur og noen tre-søyler/støtter mot fjell. Tak er tekket med pappshingel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det følgende kommentarer fra takstmann: Det er en eldre hytte, oppgitt bygget på slutten av 1960tallet, men byggeår er ikke bekreftet. I senere tid har det ifølge selger blitt opparbeidet frostfritt vann og avløpsledning frem til hytta, men det er ikke tilkoblet avløp og vann er kun lagt inn i tilbygg. Tak ble tekket om med pappshingel for 5-6 år siden. De fleste bygningsdeler er trolig fra byggeår og ut i fra det, må det påregnes at resterende levetid er begrenset. Vinduer og dører har påvist varierende, men generelt tydelig og vesentlig slitasje. Det oppfordres til å lese enkeltpunktene under hver bygningsdel.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Koselig sommerhytte i veletablert hytteområde med flott beliggenhet på en liten kolle. Hytta fremstår som pent holdt og holder en klassisk norsk "sommerhytte standard". Veggoverflater er malt i lyse og moderne farger og gulv har for det meste tregulv.

Kjøkken med åpen løsning mot stuen med malte skapskrog og profilerte fronter. Benkeplate i heltre. Det er montert oppvaskkum med avløp ut.

Det er i annekset/tilbygget montert utedusj med varmtvannsbereder. Toalett er i form av biotoalett (komposttoalett).

Vann og avløp ligger klart til hytteveggen, men det er ikke tilkoblet.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Hytta er byggesøkt og det foreligger tegninger fra 1962. Anneksene på eiendommen er bygget i senere tid. Det er uklart om disse er godkjent av Larvik kommune. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 2075, tinglyst 08.05.1972, festekontrakt. Nye vilkår ble tinglyst den 24.08.1982 med dagboknr. 5081 og den 22.09.2003 med dagbok nr. 6866. For kontraktens vilkår se salgsoppgavens punkt "tomt".

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 1059759, tinglyst 16.11.2016, Bestemmelse om vann/kloakkledning: Fristad Skjeggestad vel skal ha rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann og avløp samt rett til drift og vedlikehold av disse. Gjelder denne eiendommen (Fristad 38 gnr. 1113, bnr.1, fnr.35) med flere.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutt.

Eiendommen har tinglyst rett til vei på gnr. 1113, bnr. 1 (hovedbruket). Rettigheten er tinglyst på gnr. 1113, bnr. 1 (hovedbruket), dagboknr 2075, tinglyst 08.05.1972. Rettighetshaver plikter til å delta i vedlikehold av veien. Dersom båtplass skal benyttes plikter man til og delta i utgifter i forbindelse med bryggen og vedlikehold av den.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 16.09.2015 er avsatt til Fritidsbolig og landbruk, natur - og frilufts formål (LNF).

Videre opplyser Larvik kommune at eiendommen ligger i sone med særlige hensyn. Bevaring av kulturmiljø (Nasjonalt og kommunalt viktige kulturlandskap)

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Hytta selges med alt innbo men selger forbeholder seg retten til og ta med sofagruppe en gammel stol samt andre gjennstander med afeksjonsverdi for selger.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 3.303,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år.

Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 2.430,-

Velavgift og avgift for parkering er kr 600,-pr. år.

Avgift til Fristad Skjeggestad vel er kr. 1.250,- pr. år. for oppfølgning av vann/kloakk.

Avgift for båtplass utgjør kr. 1.500,- for 2018 og indeksreguleres hvert år. Eventuelle oppgraderinger og påkostninger på bryggeanlegget fordeles mellom de som har båtplass på brygga. Hytta er tilknyttet Canal Digital som leverandør av tv-signaler og har avgift på

kr 279,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.348.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,- (fastpris)

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?