Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
Solgt Solgt

Herreportveien 175 - Presentert av Krogsveen AS

Hytta ligger flott til med kun 200 meter til strandområdet

Kjøkken

Her er det god plass til spisebord

Koselig spiseplass med dobbel dør ut til hagen

Velkommen til bords!

Stue

Stue

Stue med peis

Fra stuen får du også et lite gløtt til sjøen

Sovealkove med uttrekkbar sofa

Soverom med Køyeseng. Hytta har dermed totalt sengeplass for to voksne og tre barn

Stor gressplen, perfekt til lek og moro for de aller minste

 

 

Eiendommen ligger flott til 150 meter fra Mefjorden med sol store deler av dagen

 

Godelagrings muligheter i flere boder

Det er kort vei til nydelig og barnevennlig sandstrand

 

Selger leier båtplass for sesongen 2018, denne avtalen kan videreføres til kjøper

 

Plantegning

Vesterøya/Mefjorden - Koselig hytte i veletablert og barnevennlig hytteområde - Kort vei til sjøen og flott badestrand

Herreportveien 175

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 690 000,-

Vesterøya/Mefjorden - Koselig hytte i veletablert og barnevennlig hytteområde - Kort vei til sjøen og flott badestrand: Vesterøya/Mefjorden - Koselig hytte i veletablert og barnevennlig hytteområde - Kort vei til sjøen og flott badestrand

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 690 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
42 / 49 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger flott til i Herreportveien mot Mefjorden. Her er det sol store deler av dagen. Det er få minutter å spasere ned til strandområdet fra hytta. Der nede finner du en veldig flott sandstrand. I tillegg har man store gressletter som egner seg ypperlig for spill og lek. Området må sies å være et eldorado for barna! Meget usjenert og beskyttet område. Kyststien passerer gjennom området, og sikrer et bilfritt turterreng utover Vesterøya. Er du på jakt etter hytte da kan dette være den perfekte fritidseiendommen for deg. Her har du kort avstand fra de fleste byer på Østlandet, og nærområdet er perfekt for store og små. Dagens eier har leid båtplass for 2018 som ny eier kan disponere ut året, så du kan nyte late sommerdager på holmene i Mefjorden eller ta turen til Sandefjords eller Tønsbergfjorden! Velkommen til visning!

Adkomst

Fra Sandefjord sentrum kjører du til Kilen og tar Vesterøyveien utover. Følg Vesterøyveien ca. 6 km. Ta deretter Herreportveien inn til venstre og følg denne. Når du kommer ned til låven tar du til høyre og hytta ligger på høyre side. Eventuelt se vedlagt kartskisse i annonsen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 690 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1958

Soverom

2

Primærrom

42m2

Bruksareal

49m2

Tomt

1000m2

KR-kode

2218207

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Herreportveien 175, 3209 Sandefjord

Gnr. 105, bnr. 8, fnr. 8 i Sandefjord kommune.

Tomten

Eiendommen er et punktfeste og tomten er ikke nøyaktig oppmålt. I henhold til tomtegrenser angitt i festekontrakten utgjør tomtens størrelse cirka 1.000 kvm. Det gjøres oppmerksom på at dette er et estimat og at grensene ikke er fastsatt. Hverken megler, selger eller grunneier kan holdes ansvarlig for eventuelle avvik ved oppmåling av tomten. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Punktfeste er en naturlig arrondert tomt rundt hytta.

Festeavgiften er kr 3.050,- pr. år. Den ble sist regulert i 2008 og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen utløper 28.08.2018. Kontrakten skal fornyes og reguleres i år.

Grunneier er Eva Elin Vike. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 12.231,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Parkering

Parkering på tomten.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Hytta har sommervann til vannpost. Hytta har ikke avløp.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 53 kvm

Totalt bruksareal: 49 kvm

Totalt primærrom: 42 kvm

Bruksareal:

Bod 7 kvm

Hytta 42 kvm

Primærrom:

1. etasje 42 kvm: Vindfang/ kjøkken, soverom, sovealkove og stue.

Sekundærrom: 7 kvm: Utedo og bod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.05.2018 utført av Tønsberg Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre på murte søylefundamenter i betong/hullsteinsblokker. Tak er tekket med pappshingel.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Det er en eldre fritidsbolig med noe mangelfult vedlikehold. Det er flere eldre og originale bygningsdeler. Det må gjøres oppjusteringer med taktekking, renner og nedløp. Utvendig kledning og vinduer har også påvist slitasje. Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Sjarmerende og koselig hytte med behov for oppgradering. Veggoverflater består for det meste av panel og gulv har klassisk tregulv og belegg. Hytta har flere soveplasser med blant annet soverom og praktisk sovealkove med sofa som kan trekkes ut som dobbeltseng. Fra stuen er det direkte utgang til stor gressplen. Kjøkkeninnredning med profilerte og delvis malte fronter, benkeplate i laminat. Hytta har eget toalettrom med toalett fasiliteter i form av kompost do. Gode lagringsmuligheter i utvendig bod.

Oppvarming

Peis i stuen eller elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Sandefjord kommune opplyser at ferdigattest eller midlertidig innflytningstillatelse ikke finnes i kommunens arkiv. Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av: Dagboknr 2122, tinglyst 05.09.1958, Festekontrakt. Det er tinglyst ny vilkår med dagboknr 7561, tinglyst 30.09.1986. For festekontrakten vilkår se salgsoppgavens punkt "tomt".

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eiendommen har tinglyst rett til båtfeste og opplagring på land om vinteren samt full adgang til badestranden. Disse rettighetene er på gnr. 105, bnr. 5. Rettigheten er tinglyst på gnr. 105, bnr. 5 med dagboknr 2122, tinglyst 05.09.1958. Det gjøres oppmerksom på at selv om eiendommen har tinglyst rett til båtfeste må nyere eier selv skaffe eller leie båtplass på en av fellesbryggene i området. Eventuelt båtopplag må også avklares med vellaget i området.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2014 avsatt til fritidsbebyggelse. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Hytta selges ved fullmektig. Fullmektigen har bare tidvis brukt hytta de senere år og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og boligsalgsrapport.

Selger leier båtplass nummer 26 i Østre Langeby Bryggelag for 2018. Kjøper kan disponere plassen ut 2018 men må selv avtale eventuelt videre leie av plassen.

Det gjøres oppmerksom på at hytte ikke vil bli ytterliggere ryddet og rengjort før overtagelsen. Inventar medfølger men selger forbeholder seg retten til å ta med ting med affeksjonsverdi samt køyeseng, kjøleskap og stol i stuen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.724,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 4.124,- pr. år.

Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 2.131,-.

Velavgift er på kr 800,- pr. år. Avgiften planlegges og økes til kr. 1.000,- pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Større vedlikeholds kostnader på vei og vann nettet deles mellom brukerne.

Du kan lese mer om vellaget på www.herreportveien.no. Ordensregler og vedtekter for vannlaget og veilaget kan fås ved henvendelse til megler.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

- Eierskiftegebryt til grunneier kr 5.000,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.738.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 37.500,- (fastpris)

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Andreas S. Bjønnes
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?