Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 750 000,- for kr 1 750 000,-

Velkommen til Killingholmen 12 !

Dronefoto

Dronefoto - Oversiktsbilde med pilmarkering på hytta og båtplassene på Killingholmen

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Mastfoto

Terrasse

Terrasse

Terrasse

Utsikt fra terrassen

Utsikt fra terrassen

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Soverom 1

Soverom 2

Anneks

Anneks

Anneks

3D Plantegning - Hytta

3D Plantegning - Anneks / uthus

Sande

Killingholmen 12

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 850 000,-

Sande: Sommeridyll på bilfrie Killingholmen - Hytte med lun og solrik beliggenhet på øya - 2 båtplasser - Selveiet tomt

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 850 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
38 / 38 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en nydelig beliggenhet på idylliske Killingholmen. Nummer 12 har en lun beliggenhet på øyas nordre del med nærhet til vannet, og har flott utsikt innover Sandebukta. Sen kveldssol.

På Killingholmen er det i hovedsak spredt hyttebebyggelse. Det bilfrie miljøet gir nydelig sommersteming og ro. Flott turterreng langs fjorden og i skogsarealer. Felles ballplass/lekeområde.

Eiendommen er beliggende ca. 30 min. kjøring fra Drammen og ca. 1 time fra Oslo. Fin tilgjengelighet for hyppig bruk uten for lang reisevei! Bussholdeplass ved Sandebuktveien ved avkjørsel til Bjerkøya. Togstasjon i Sande.

Fine båt, fiske- og bademuligheter. Et flott utgangspunkt for dagsturer på sjøen. Med båt er det blant annet praktisk avstand til andre idyller som Holmsbu og Rødtangen, og ellers nedover mot Holmestrand, Horten og Tønsberg.

Nordre Jarlsberg brygge ligger lenger nord i Sandebukta med serveringssted og med intimkonserter med kjente utøvere. Det har også blitt holdt større utekonserter der(Bryggefestivalen).

Dagligvarebutikker på Lersbrygga og Nordre Jarlsberg Brygge.

Flott golfanlegg i Sande.

Adkomst

Fra Drammen/Oslo:

Følg E-18 sørover. Ta av ved Sande Nord og følg Gamle Sørlandske. Denne veien følges frem til Hydro stasjonen, og da tar man inn Sandebuktveien til venstre (RV 319 mot Svelvik).

Følg denne veien frem til man kommer til moloen mot Bjerkøya. Her blir det parkering og oppmøte ved visning. Øya har ikke veiforbindelse, så man må ta båt ut. Båttransporten ut tar kun få minutter.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 850 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1962

Soverom

2

Primærrom

38m2

Bruksareal

38m2

Tomt

630m2

KR-kode

2017110

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Killingholmen 12, 3077 Sande i Vestfold.

Gnr. 144, bnr. 185 i Sande kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 42 kvm

Totalt bruksareal: 38 kvm

Totalt primærrom: 38 kvm

Primærrom:

Kjøkken, stue, 2 soverom: 38 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Snarlig overtagelse er mulig.

Tomten

Eiet tomt på ca. 630,8 kvm. Arealet er oppgitt fra Sande kommune, og er hentet fra skylddelsforretning av 1971, i tillegg til matrikkelbrev av 2014 og 2016.

Naturtomt med synlige bergknauser og enkle adkomststier. Stor, nord-vestvendt terrasse på to nivåer ved inngangspartiet. Fra terrassen er det flott utsikt innover Sandebukta. Sen kveldssol.

Videre følger 2 båtplasser på Killingholmen, i tillegg til en anbefalt leid båtplass. Den ene båtplassen (leies fast årlig) er på Bjerkøya, i tilknytning til parkeringsplassen man også disponerer på Bjerkøya. Den andre plassen (eies) er på bryggeanlegget på Killingholmen som ligger like vis-a-vis Bjerkøya. Båtturen tar kun få minutter. Disse to båtplassene er praktiske ved ferdsel til og fra Killingholmen. Den tredje båtplassen (eies) er på andre siden av Killingholmen, og er en nyere brygge på dypere vann.

Vei, vann og avløp

Privat gangvei som vedlikeholdes i fellesskap med hyttenaboene.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Selger har nylig påkostet å bli del av det nye offentlige vann- og avløpsanlegget på øya. Dette er lagt frem til kum like ved ytterveggen, slik at kjøper selv kan bestemme og bekoste videre utforming inn. Vannet er idag tikoblet til utekran på terrassen. Avløp er idag ikke tilkoblet.

Uten tilkobling til offentlig avløp er vannet er godkjent som vann-til-yttervegg løsning. Hytta har forbrenningstoalett.

Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank/avløpsløsning/innlagt vann kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Sande kommune har varslet at det planlegges pålegg om tilknytning for dette området i løpet av årene som kommer (anslagsvis om 1-3 år). Det foreligger ikke pålegg per idag. Dersom det kun ønskes vann til yttervegg, vil det ikke være pålegg om tilknytning for denne eiendommen.

Selger har betalt tilknytningsgebyr til Sande kommune for både vann og avløp.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Fundamentert på pilarer. Trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk. Utvendig stående kledning. Eldre enkle vinduer, samt ett nyere vindu på et soverom. Dobbel terrassedør fra 2006. Saltak. Tekket med profilerte aluminiumsplater. Renner og nedløp i plastbelagt stål. Stor terrasse og terrasseplatting. Rekkverk med liggende bord. Terrassen er på ca. 32 kvm, terrasseplatting på ca. 18 kvm. Pipe i murt tegl som er heltekket over tak.

Standard

Hytta gir et lyst og pent inntrykk og inneholder:

Kjøkken: Inngang via terrassen med dobbel verandadør. Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. God spiseplass. Lysprofilert kjøkkeninnrending med skap- og benkeplass. Utslagsvask.

Stue: Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. Vedovn. Uttak for tv-signaler (Canal Digital parabol).

Soverom 1: Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. Innebygget garderobeskap. Sikringsskap med automatsikringer. Nytt vindu.

Soverom 2: Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. Innebygget garderobeskap. Nytt vindu til rommet er kjøpt og medfølger, men er ikke montert.

Uthus/anneks:

Hyttebad: Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. Forbrenningstoalett. Dusjkabinett.

Soverom: Hvitmalt tregulv. Lysmalte overflater. Køyeseng.

Utedo:

Nå i bruk som utebod. Eldre biotoalett er ikke i bruk.

I tillegg fin lagringsplass under hytta og under terrassen. Utvendig adkomst.

Oppvarming

Vedovn i stuen.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Hytta kan leies ut som fritidsbolig.

Parkering

Hytta disponerer en sommerparkeringsplass på Bjerkøya, i umiddelbar nærhet til bryggeanlegget på Bjerkøya hvor man har en båtplass.

I tillegg stor, felles parkeringsplass ved Sandebuktveien, like før moloen ut på Bjerkøya. Parkering etter områdets bestemmelser.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Det foreligger ikke dokumentasjon om uthus/anneks er godkjent til bruk som rom for varig opphold (utover lagringsplass), videre bruksområde er kjøpers ansvar.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Opprinnelig festekontrakt tinglyst 15.04.1971 med dagboknummer 988:

Eiendommen er senere omgjort til selveiertomt, så festevilkårene gjelder ikke. Imidlertid inneholder den opprinnelige festekontrakten noen øvrige bestemmelser om eiendommen, da særlig:

- Rett til å benytte de veier og stier som blir benyttet som fremkomstveier, mot å også være med på andel av vanlig/nødvendig vedlikehold av fremkomstveiene

- Rett til båtfeste

- Baderett på fellesområde

- Større trær må kun fjernes etter avtale med eier av tilgrensende arealer

- Inngjerding av tomta er ikke tillatt

- Det er kun tillatt å oppføre "ett bolighus [hytte] med tilhørende nødvendig uthus på eiendommen"

- Det er ikke tillatt å drive næringsvirksomhet

- Dersom det blir aktuelt å anlegge lysstolper eller telefonstolper på Killingholmen så må dette tillates også over de enkelte eiendommene (synes idag lite aktuelt)

Regulering

Eiendommen er i kommuneplanen (vedtatt 29.10.2014) avstatt til LNF-område med spredt fritidsbebyggelse.

Hytta ligger innenfor 100-meters sone mot fjorden: "Innenfor byggeområder i 100-metersbeltet mot sjø (Sandebukta) er det fastlagt en sær-skilt byggegrense i eget plankart til kommuneplanen. Byggegrensen skal sørge for at godkjent bruk kan videreføres på en skånsom måte som ivaretar natur- og friluftsver-diene i kystsonen og sikrer allmennhetens rett til fri ferdsel forbi byggeområdene langs kysten. Etablering av nødvendig infrastruktur kan tillates ovenfor byggegrensen."

Diverse

Diverse løsøre og møblement medfølger i salget. Hytta selges som utgangspunkt uten ytterligere rydding og rengjøring utover det innbo selger evt. velger å ta med seg. Kontakt gjerne megler ved spørsmål.

Byggeår er ifølge eier, kommunen oppgir til megler at de ikke har opplysninger om byggeår.

14 fots selvlensende båt med tilhørende motor kan medfølge etter nærmere avtale med selger. Dette er båten selger har brukt som transportbåt mellom Bjerkøya og Killingholmen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Se punkt i salgsoppgaven om vei/vann/avløp. Det betales fastledd til kommunen samt per kubikkmeter forbruk. Kommunen opplyser at avgiften blir belastet via hytteforeningen. Grunnet nyetableringen av anlegget foreligger ikke tidligere utfaktuerte kostnader.

Hytterenovasjon: Kr. 1.546,- (2017).

Eiendomsskatt: Kr. 4.250,- (2017), fordelt over 2 terminer.

Killingholmen hytteeierforening kr. 600,- pr år.

Årlig felleskostnad for båtplass på Killingholmens vestside er kr. 6.000,- per år, fordelt over to terminer (februar og juli). Felleskostnaden dekker andel av mindre vedlikehold i tillegg til nedbetaling av felles lån som ble tatt opp ved byggingen/moderniseringen av bryggeanlegget. For å beholde båtplass (merket nr. 9) må en være medlem i Killingholmen Bryggeforening. Bryggeforeningen har et felles lån på kr. 524.000,-. Det gjennomføres vår- og høstdugnad. Roar Gulbrandsen er leder i foreningen.

Leie av parkeringsplass og båtplass på Mattisodden på Bjerkøya: kr. 1.000,- per år (grunneier Bjørn Mathisen).

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon. Årlig gebyr til feiervesenet vil også påløpe.

Selger har bygningsforsikring i Gjensidige.

Selger har tv-signaler fra Canal Digital. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.897.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Sande
Grunnkrets Sando

Steder i nærheten

Langdokk 4.2 km
Blindsand 5.9 km
Nils Kjær Monumentet 23.1 km
Holmestrand museum 23.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 120.3 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 66.5 km
Jernbanestasjon Sande stasjon 12 km
Bussholdeplass Bjerkøya 1.1 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torggården Sande 11.9 km
Kjøpesenter Svelvik Senter 13.6 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 10.9 km
Postkontor Kiwi Sande 12 km
Apotek Ditt apotek Sandesenteret 12 km
Apotek Boots apotek Svelvik 12.4 km
Vinmonopol Sande Vinmonopol 11.9 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 13.6 km
Dagligvare Coop Prix Lersbryggen 7.8 km
Dagligvare Coop Prix Svelvik 10.9 km
Kiosk/video Sand Dagligvare 6.2 km
Kiosk/video Narvesen Sande j.b.st. 11.7 km
Bensin YX Sande 10.6 km
Bensin Shell Sande 12 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?