Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 690 000,- for kr 690 000,-

Velkommen til Øgarden 106 !

Dronefoto

Dronefoto med pilmarkering

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Fasade

Fasade

Overbygget terrasse ved inngangspartiet

Overbygget terrasse ved inngangspartiet

Terrasse på nordsiden

Utsikt fra terrasse på sørsiden

Kjøkken

Stue

Stue

Stue

Soverom 1 av 2

Gang med enkel dusj

Toalettrom med mulltoa

Plantegning

Sande - Øgarden - Romslig sommerhytte i hyggelig og rolig hyttegrend - Fjordutsikt

Øgarden 106

Vis på kart

Prisantydning

Kr 890 000,-

Sande - Øgarden - Romslig sommerhytte i hyggelig og rolig hyttegrend - Fjordutsikt: Sande - Øgarden - Romslig sommerhytte i hyggelig og rolig hyttegrend - Fjordutsikt

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 890 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
64 / 64 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger fint til i Øgarden hyttegrend, like innenfor bom til innerste del av feltet. Et rolig og behagelig område.

Det er gangsavstand ned til sjøen hvor man bl.a har rett til båtfeste. Fine bademuligheter ved vannkanten, bilfri adkomst via undergang. Det er også fine fiskemuligheter i Sandebukta. Hvis man har båt er det mange fine steder på fjorden i nærområdet som man kan bruke som utgangspunkt for ulike dagsturer. En tur til Sørlandsidyllen i Holmsbu, et hyggelig restaurantbesøk i Holmestrand eller lange sommerkvelder i båten ved Kommersøya er å anbefale. Kort vei til Holmestrand med flere butikker, fint bryggeanlegg, restauranter, jernbanestasjon, bensinstasjon etc. Flott golfanlegg i Sande.

25 minutters kjøring fra Drammen. 55 minutters kjøring fra Oslo. 5 minutters kjøring til Sande. 10 minutters kjøring til Holmestrand.

Etter at jernbanetraseen i området ble flyttet i tunnel høsten 2016, er planen å bygge gang/sykkelvei i traseen, som isåfall vil bli en flott turvei innover til Holmestrand. Bilvei helt frem til hytta sommerstid. Bussholdeplass nede ved Gamle Sørlandske med bussforbindelse til Sande og Holmestrand. Togstasjon i Sande og Holmestrand.

Adkomst

Fra Oslo og Drammen: Følg E-18 mot Sande. Ta av mot Sande N. Man kommer da inn på Gamle Sørlandske. Denne veien følges forbi Sande og videre utover retning Holmestrand. Ta deretter opp grusvei (Øgarden) til høyre ca. 2 km. etter Holm.

Fra Holmestrand tas grusvei (Øgarden) opp til venstre ca. 800 meter etter at kommuneskiltet til Sande er passert.

Følg så denne veien (Øgarden) oppover og over den tidligere jernbanen. Følg videre oppover og hold til venstre rundt sving. Følg videre rett frem opp bakke, veien krummer da mot venstre. Hold rett frem forbi til parkeringsplass og frem til bom. Bommen markerer grense mellom to grunneiere. Eiendommen ligger med adkomst innenfor bommen. Parkering på felles parkeringsplass like innenfor bommen.

Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Se også kartskisse.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 890 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1964

Soverom

2

Primærrom

64m2

Bruksareal

64m2

Tomt

376m2

KR-kode

2017484

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Øgarden 106, 3072 Sande i Vestfold.

Gnr. 3, bnr. 7, fnr. 10 i Sande kommune.

Tomten

Festet tomt på ca. 376 kvm. Det foreligger målebrev datert 01.12.2008. Terrasser på 3 sider av hytta, inkludert en terrasse med overbygg ved inngangspartiet med trapp opp fra tomten. Tomten er idag gjengrodd og består av naturtomt. Det er plantet flere prydbusker og bærbusker på eiendommen.

Festekontrakt er tinglyst 08.02.1978 med fornyelse tinglyst 14.09.2007. Festekontrakten er tidsubestemt, gjeldende frem til den eventuelt sies opp av festeren (med 2 års oppsigelsestid).

Hytta har tinglyst rett til båtfeste, men selger opplyser at de ikke har benyttet seg av denne rettigheten.

Festeavgiften er fra eierskiftet kr 4.965,- pr. år. Festeavgiften betales forskuddsvis, 1 termin, forfall juli.

Festeavgiften ble sist regulert 01.08.2017, og neste regulering vil bli fra 01.08.2022 etter KPI, deretter så ofte loven tillater det (årlig).

Grunneier, Odd Engnæs, har forkjøpsrett, men han har bekreftet til megler at denne ikke vil benyttes.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves på skjøtet.

Kopi av festekontrakten samt kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass like nedenfor hytta. Det er ikke faste plasser, men det er god kapasitet.

Vei, vann og avløp

Privat vei, som driftes i fellesskap gjennom velforeningen.

Privat sommervann. Eier opplyser at det er sommervann i hytta, det er sprekk på slangen inn og vannet er koblet fra.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Det private vannet er godkjent som vann-til-yttervegg løsning. I denne hytta er vannet lagt inn på kjøkken og servant/dusj (med tilhørende vanntank i krypkjeller) uten at det er søkt om utslippstillatelse hos Sande kommune. Dagens løsning er dermed ikke godkjent. Vann er ikke tilknyttet toalett eller kloakk.

Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank/avløpsløsning/innlagt vann kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Sande kommune har varslet at det planlegges pålegg om tilknytning for området Øgarden i løpet av årene som kommer (anslagsvis om 1-3 år). Det foreligger ikke pålegg per idag. Dersom det kun ønskes vann til yttervegg, vil det ikke være pålegg om tilknytning for denne eiendommen.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 70 kvm

Totalt bruksareal: 64 kvm

Totalt primærrom: 64 kvm

Primærrom:

Stue, kjøkken, 2 soverom, rom for wc/muldtoado, gang: 64 kvm

I tillegg frittstående utebod med bruksareal (sekundærareal) på 4 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.09.2017 utført av ingeniør Atle Emil Iversen / Morilden AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført slik:

Fundamentering med pilarer i murverk/stein og tildels enkel ringmur i stablet stein. Det er ikke etablert noen form for drenering rundt hytta. Hytta er bygget dels direkte, eller meget nære fjellet/grunn. Hytta er oppført i bindingsverk. En tilbygg del i bakkant er bygget med laftede bord. Hytta er kledd med trepanel utvendig. Vinduene er med isolerglass. Saltakskonstruksjon i treverk. Taket er tekket med pappshingel. Bjelkelag i treverk.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder utdrag fra konklusjon i tilstandsrapporten:

"Sommerhytte opprinnelig bygget i 1964, eier opplyser at hytta er bygd ut i 2 omganger. I første omgang ble det bygget et tilbygg med soverom og snurredass ca 1990. Senere mellom 1997 og ca 2007 ble stua bygd ut. Utvendig er hytta kledd med trepanel, se kommentarer til vegger som ligger nære fjellet. Taket er tekket med pappshingel, antas være fra 90 tallet, se kommentarer om farge og takrenner. Se kommentarer til at hytta har kryprom og at deler av bjelkelag/gulver ligger nære fjellet/grunn. Hytta har ikke drenering og vann kan renne inn/ut under hytta. Innvendig er hytta normalt vedlikeholdt, det er behov for å skifte tepper i deler av hytta. Det var ved befaringen en stram lukt i deler av hytta. Eier opplyser at hytta har vært leid bort og de som bodde i hytta hadde dårlig mathygiene og det kom både rotter og mus i hytta. Etter at personen flyttet ut og hytta ble vasket, har ikke eier observert skadedyrene."

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Hytta inneholder:

Entré/kjøkken: Inngang via delvis overbygget terrasse med tilhørende utebenk med vanntilkobling. Laminat i skipsgulvstil. Horisontal veggpanel. Enkel hvit kjøkkeninnredning med god skap og benkeplass. Integrert steketopp med gassbluss og komfyr. Sikringsskap med automatsikringer.

Stue: Romslig stue med god takhøyde som gir rom følelse. Laminat i skipsgulvstil. Horisontal veggpanel. Dovre peisovn for vedfyring.

Soverom 1: Laminat i skipsgulvstil. Horisontal veggpanel. Utgangsdør til hyttas sørside med tilhørende terrasseplatting mot uteboden.

Gang: Teppegulv. Veggpanel. Garderobeplass. Kjøleskap/fryseskap. Vaskeservant. Dusjkabinett.

Soverom 2: Teppegulv. Panel. Innebygget sengeramme. Garderobeskap.

Toalettrom: Mulltoa. Laminat i skipsgulvstil. Veggpanel.

Frittstående utebod på ca. 4 kvm, innredet som ett lagringsrom.

Oppvarming

Vedovn i stue.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsbolig siden ca. 1964.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det var ikke krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført.

Sande kommune har heller ikke opplysninger om påbygg, det foreligger ikke ferdigattest på dette.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. Vi gjør oppmerksom på at enkelte rom ikke nødvendigvis tilfredsstiller plan- og bygningslovens krav til varig opphold.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr. 555, tinglyst: 31.03.1964: Festekontrakt.

Festetid: 40 år

Bestemmelser om forlengelse

Pant for forfalt festeavgift

Festeavgift kan regulering

Krav om samtykke fra grunneier ved overdragelse

Grunneier har forkjøpsrett

Med flere bestemmelser

Dagboknr. 735232, tinglyst 14.09.20017: Fornyelse av festekontrakt.

Bestemmelse om festeavgift

Festetid: Tidsubestemt. Gjelder til den sies opp av fester (2 års oppsigelsestid)

Bestemmelse om bebyggelse

Bestemmelser om forlengelse

Med flere bestemmelser

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut som fritidsbolig, men utleie er ikke tillatt uten grunneierens samtykke.

Regulering

Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i henhold til kommuneplanens arealdel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand.

Diverse løsøre og møblement medfølger i salget, slik det fremstår på visning. Hytta selges som utgangspunkt uten ytterligere rydding og rengjøring. Kontakt gjerne megler ved spørsmål omkring dette.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Gjeldende eiendomsskatt: kr 2.280,- per år.

Det betales 1.546,- pr. sesong for hytterenovasjon.

Eiendommen er tilknyttet veilag for drift og vedlikehold av veier på festefeltet. Avgiften er 500,- pr. år.

Eiendommen er tilknyttet Øgarden Vannverkslag for sommervann til hyttevegg, og det betales ca. kr. 500,- årlig i vannavgift.

Utgifter til strøm/nettleie, bygningsforsikring, tv-signaler og evt internett (mobilt bredbånd) vil påløpe.

Årlige gebyrer til feiervesenet for feiing/tilsyn vil også påløpe.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 913.499,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Sande
Grunnkrets Holm

Steder i nærheten

Sande kirke 6.3 km
Nils Kjær Monumentet 7.7 km
Holmestrand museum 7.8 km
Backegården 8.1 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 115.4 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 51 km
Jernbanestasjon Sande stasjon 6 km
Bussholdeplass Feriehjemmet 0.6 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torggården Sande 6.3 km
Kjøpesenter Kullboden/Passasjen 8.1 km
Postkontor Kiwi Sande 7.1 km
Postkontor Spar Kullboden 8.1 km
Apotek Boots apotek Sande 6.2 km
Apotek Ditt apotek Sandesenteret 7.1 km
Vinmonopol Sande Vinmonopol 6.2 km
Vinmonopol Holmestrand Vinmonopol 8.2 km
Dagligvare Rema 1000 Sande 5.7 km
Dagligvare Meny Sande 6.2 km
Kiosk/video Sande Kiosk 6 km
Kiosk/video Narvesen Sande j.b.st. 6.2 km
Bensin Shell Sande 7 km
Bensin Shell Sande 7 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Boligkjøperforsikringen kan ikke tegnes dersom boligen kjøpes for utleie til andre enn kjøpers nærmeste familie. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: kr 40.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 3.950,-

SmartAnnonsepakke: kr 12.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?