Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 200 000,- for kr 4 200 000,-

Velkommen til Rødtanglia 53

Sjarmerende hytte med flotte uteplasser

Store terrasser

Magisk lys på kveldstid

Kveldsstemning

Magisk lys på kveldstid

Hytten ligger i enden av blindvei med kort vei til båtplass og spahotellet samet badeplasser

Flotte terrasser som ligger badet i sol mesteparten av dagen

Terrasse

Fantastisk utsikt

Drømmeusikt

Overbygget uteplass

Utsikt fra uteplassen

Terrasse

Romslig stue med store vinduer

Koselig peis varmer godt på høstdagene

Stue

Mye naturlig lys og flott utsyn

Spisestue

Kveldstemning

Kveldsstemning

Kveldstemning

Kjøkken fra 2012

Kjøkken

Gang

Hovedsoverom - totalt 8 soveplasser fordelt på 4 soverom

Hovedsoverom

Soverom 2

Soverom 3

Soverom 4

Bad

Wc rom

Fasade

Terrasse

Drømmeutsikten

Utsikt

Utsikt

Utsikt mot Verket

Høydebilde

Høydebilde

Høydebilde

Høydebilde

Plantegning

Holmsbu/Rødtangen - Koselig hytte med 4 soverom og fantastisk utsikt! Usjenert beliggenhet i enden av blindvei - Båtplass

Rødtanglia 53

Vis på kart

Prisantydning

Kr 3 750 000,-

Holmsbu/Rødtangen - Koselig hytte med 4 soverom og fantastisk utsikt! Usjenert beliggenhet i enden av blindvei - Båtplass: Holmsbu/Rødtangen - Koselig hytte med 4 soverom og fantastisk utsikt! Usjenert beliggenhet i enden av blindvei - Båtplass

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
4
Prisantydning:
Kr 3 750 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
76 / 76 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger meget pent til innerst i blindvei i Rødtanglia. Området består primært av hytter og noen fastboende og er et meget populært hyttested. Holmsbu er viden kjent som en sommerperle med yrende liv i sommermånedene. Fra hytta er det fullt mulig å gå til Holmsbu som kan skilte med flere serveringssteder, spesialforretninger og butikker. Det hele er sentrert rundt småbåthavna med gjestebrygger. Holmsbu sentrum kan by på bakevarer fra Sand gård, grønnsaker fra Myhrene gård og nydelig rekesmørbrød fra Juno Kafe. Det arrangeres konserter på Privaten og Holm gård. Dagligvarehandlen kan gjøres i lokalbutikken. Myhrene gård har også egen golfbane.

Holmsbu har et eget spa-hotell (Holmsbu Spa).

Holmsbu's hvite trehusbebyggelse har stor sjarmfaktor. Det gamle tettstedet har lokket til seg folk i hundrevis av år. Vestvendt, ved Drammensfjordens innseiling, bader stedet i ettermiddags- og kveldssol. Dette spesielle lyset har inspirert kunstmalere og fotografer i over 100 år. Holtnesdalen ligger kun minutters gange unna eiendommen og er en urskog og naturreservat med en unik løvskog. Her finnes alle norske løvtrearter representert naturlig på ett sted. Turen nedover dalen går i et ravinelandskap og i mai er hvitveisteppene som dekker skogbunnen et fantastisk syn. Den frodige urskogen gir oss et innblikk i hvordan vegetasjonen var her i området for tusenvis av år siden.

Gangavstand til Rødtangen med badestrand, campingplass, brygger osv.

Ca 60 minutters kjøring fra Oslo og 50 minutter fra Drammen.

Adkomst

Fra Drammen følg skilting mot RV23/ Drøbak. Ved rundkjøring på Lahell ta til høyre ved skilting mot Hyggen/Holmsbu. Følg Grimsrudveien helt til avkjøring til Holmsbu. Kjør gjennom Holmsbu og følg Støaveien til du kommer til Rødtanglia. Kjør gjennom bommen og følg veien helt til toppen. Hytta ligger så helt i enden av veien.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 3 750 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1966

Soverom

4

Primærrom

76m2

Bruksareal

76m2

Tomt

1991m2

KR-kode

161870

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Rødtanglia 53, 3484 Holmsbu

Gnr. 28, bnr. 316 i Hurum kommune.

Tomten

Eiet tomt på 1.991,9 kvm. Naturtomt med synlig fjell i dagen, diverse beplantning og store terrasser.

Det gjøres oppmerksom på at det er noe usikre tomtegrenser da tomten ikke er oppmålt siden byggeår. Eier må påregne at ved en ny oppmåling kan det bli noe justering på tomtestørrelse.

Parkering

Parkering på grunneiers (Hurum kommunes) eiendom rett ved eiendommen. Det foreligger ingen skriftlig avtale/rettighet ang. parkeringsplasser, men eier har benyttet to parkeringplasser hele sin eietid. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat velvei med felles vedlikeholdsansvar.

Eiendommen er tilknyttet Rødtanglia velforening vannverk via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til hytten.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Det er tilsynet for små avløpsanlegg som fører tilsyn med private anlegg. De har gitt en anmerkning om at septikktanken mangler alarm. Det anbefales at dette monteres, men det er foreløpig ingen pålegg om endring av anlegget. Anlegget er ikke godkjent av Hurum kommune.

Ifølge styreleder for velforeningen er det stor interesse for å etablere offentlig vann og avløp. Dette er ifølge styreleder planlagt å starte innen en 4 års periode. Foreløpig estimerte kostnader for dette er rundt 300.000,- per hytte. Dette er foreløpig ikke vedtatt og kjøper må påregne at det kan komme endringer i pris og utfall av saken. Det vil foreligge mer informasjon etter årsmøte 07. Juli 2018. Det er pliktig medlemskap i velforeningen. Kontakt megler for ytterligere informasjon.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm

Totalt bruksareal: 76 kvm

Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom:

1. etasje 76 kvm: Entré/gang, bad, kjøkken, stue, 4 soverom og wc

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.06.2018 utført av Huskonsulenten AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med Leca pilarer, eternitt-rør med betong og ringmur i betong. Fast fundamentert på fjell. Synlig fjell

under hytten og naturlig vanntilsig. Over grunnmur er det bindingsverk av tre fra byggeår. Utvendig fasadekledning består av kledning og teglsteinsforblending. Sist overflatefornyet i 2008. Vinduer med rammer og karmer i tre med isolerglass fra 1983 og 1987, samt doble glass i

trekarmer. Saltakkonstruksjon med W-stoler og rupanel fra byggeår. Yttertekking på taket er av shingel fra 2008. Takrenner og nedløp i plast. Antatt byttet i 2008.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Hytta har fått tilstandsgrad 3 på vinduer og bad. Vinduer er eldre og har sprekk i glass og karmer samt noe råte i karm ved stuen. Enkelte vinduer er i bedre stand og har fått tilstandsgrad 2. Badet er eldre og har fått tilstandsgrad 3 grunnet alder og fuktskadet innredning. Fornying må påregnes. Takstmannen kommenterer også at det er noe værslitasje i enkelte utvendige bord og vindskier og lokal utbedring bør påregnes.

Rekkverk er noe lavt iht. dagens krav til klatresikkerhet - Tilstandsgrad 3.

Ellers har bygningsdelen fått for det meste tilstandsgrad 2 grunnet alder og utidsmessigehet.

Taktekking og kjøkken har tilstandsgrad 1.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Hytten har en av de bedre beliggenhetene på Rødtanglia, helt innerst i blindveien, og høyt i terrenget. Det er lite innsyn fra naboer og du føler du er i ett med naturen når du sitter på verandaen og kan nyte den fantastiske utsikten og solnedgangen. Holmsbu og det flotte lyset på kveldstid har inspirert kunstnere fra fjern og nær i mange år. Dette er en hytte å trekke seg tilbake til i helgene og nyte stillheten og roen.

Hytten holder en relativt enkel standard og har behov for noen utbedringer og fornyelser av enkelte bygningsdeler.

Kjøkkenet er fra 2012 og holder en god standard. Kjøkkenet har innredning med over og underskap. Laminat benkeplate med nedfelt koketopp og benkebeslag. Integrert kjøleskap. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Badet er fra byggeår og inneholder servant i innredning og dusjkabinett. Eget Wc rom med toalett og bidè.

Ellers inneholder hytten 4 soverom og romslig stue. Stort loft hvor det er mulighet for å lage hems.

Med hytta selges en leierett til båtplass på Rødtangen brygge. Innmeldingsavgift er 3.000,- kr. Båtplassen er på A-brygga, men man får bedre båtplasser etter ansenitet. Båtplassen er på 2,5 meter og kan fremleies for inntil et år av gangen.

Det er pliktig medlemskap i båtforeningen for de som har båtplass og medlemmer må følge ordensregler og vedtekter.

Årsavgift er 2.000,- for denne plassen pr. 08.06.2018 ifølge formann.

Selger og megler tar ethvert forbehold om at det kan komme endringer i vedtekter, priser og bestemmelser.

Formann i båtforeningen opplyser om at de har fått godkjent å bygge ny brygge på nordsiden av stranden. Det er mulighet for at det vil bli tildelt ny plass i denne sammenhengen. Årsmøte er 07.07.2018 og endelig avgjørelser i forbindelse med ny brygge vil da bli vedtatt.

Vedtekter for båtforeningen følger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Flott åpen peisløsning i stuen. Ellers basert på elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til hytteformål siden 1966.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

For boliger og fritidsboliger ferdigstilt før 1998 i Hurum kommune finnes det lite eller ingen midlertidige brukstillatelser og ferdigattester i kommunens arkiver.

Dette vil imidlertid ikke si at bygningene er ulovlig å bruke. De aller fleste er lovlige og det vil ikke bli gitt ferdigattest i ettertid.

Nederste terrasse er bygget på i ettertid. Dette er ikke søkt Hurum kommune. Kjøper overtar ansvaret for dette.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 405377, tinglyst 06.08.1982, Erklæring/avtale: Pliktig medlemskap i velforeningen. Tomten kan ikke deles.

Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen.

Dagboknr 405377, tinglyst 06.08.1982, Bestemmelse om bebyggelse: Bestemmelse om vann og kloakkledning.

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eiendommen har tinglyst rett til vei samt borrebrønn på naboeiendommen (gnr/bnr 28/38). Rettigheten er tinglyst på gnr. 28, bnr. 38, dagboknr 402565, tinglyst 15.07.1966.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til kommuneplan for Hurum kommune datert 02.05.2016.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Diverse

Noe møbler kan følge hytten i salget etter nærmere avtale med selger. Hytten vil kun bli enkelt utvasket for overtagelse.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 1.711,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for hytterenovasjon.

Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og feie pipeløp i alle fritidseiendommer. For dette vil det kunne medføre kostnader til kommunen for utføring av tilsyn samt utbedring av evt. pålegg. Etter endring i forskrift har Hurum kommune bestemt å innføre feiing og tilsyn med alle fritidseiendommer fra 2018. Det må dermed påregnes gebyr for feiing/tilsyn på kr 460 kr (pr.01.01.2018)

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.500,- pr. år.

Hytten har en årlig forsikringspremie på kr 3.500,-.

Velavgift til Rødtangen velforening er kr 4.000,- pr. år og inkluderer vannavgift, søppeltømming vinterstid, brøyting, strøing og vedlikehold av veier

Boligen er tilknyttet Riks-Tv som leverandør av kabel-tv og har avgift på

kr 400,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Tilsyn av septikktank kr 526,- pr. år.

Tømming av septikktank 2.343,- pr. tømming.

Årsavgift for båtplass til Rødtangen båtforening kr 2.000,-

Link til velforening: http://www.rodtangenhytte.no/190.160.Startsiden.html

Link til vannforening: http://xn--rdtangen-54a.no/rodtangen-vel-og-vannverk

Link til båtforening: http://www.xn--rdtangen-54a.no/rb-hjem

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

- Innmeldingsavgift til båtforeningen kr 3.000,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.844.999,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Nabolagsprofil er dessverre ikke tilgjengelig for dette prospektet.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 37.500,-.

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 14.000,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Energiattest
 
Elisabeth Viljugrein Rasmussen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?