Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 1 100 000,- for kr 1 100 000,-

Velkommen til Sandsveien 21! Hytta er bygningen til venstre i bildet

Fasade

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Dronefoto

Fasade

Nærområde

Nærområde

Nærområde

Hage

Terrasse

Terrasse

Gang

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Bad

Soverom 1

Soverom 2

Loftsrom

Loftsrom

Loftsrom

Kjellerrom

Kjellerrom

Utsiktsbilde fra Høyenåsen - Rødtangen deler Oslofjorden ved Breiangen, Drammensfjorden

Utsiktsbilde fra Høyenåsen over området, Holmsbu oppe til venstre, Kjelleråsen midt i bildet

Utsiktsbilde - Hytta sett fra Høyenåsen

Plantegning hovedetasje

Plantegning loftsetasje

Plantegning kjelleretasje

Berger/Kjelleråsen

Sandsveien 21

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 650 000,-

Berger/Kjelleråsen: Fritidseiendom i idylliske omgivelser med nærhet til sjøliv - 1.256 kvm eiet tomt avsatt til boligformål

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 1 650 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
56 / 98 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Sandsveien 21 har en fin beliggenhet i rolige omgivelser ved Kjelleråsen på Berger i Svelvik kommune. Fra eiendommen er det gangavstand ned til sjøen. Badestrand er langgrunn og barnevennlig. Gode bademuligheter og aktivt sjøliv ved Krok og Kjelleråsen. Med båt er det kort avstand til andre idyller som Holmsbu og Rødtangen, og ellers diverse øyer i skjærgården rundt Bjerkøya, i Sandebukta og ellers nedover mot Horten og Tønsberg.

Nydelig kyststi, ikke langt unna eiendommen med adkomst via Sandsveien, for rusleturer eller trening. Denne strekker seg helt fra Sandebukta og til idylliske Svelvik sentrum. Stien er merket med både skilt og blåmerker. Fossekleiva galleri og kultursted tilbyr en rekke kulturelle arrangementer fra utstillinger til konserter og kulturcafé. I tillegg gangavstand opp til fine turmuligheter i marka rundt Kjelleråsen og Høienåsen. Øvrige turområder i Svelvik som kan nevnes er Rødekorshytta opp fra Mariås, og Seteråsen.

Fast båtplass medfølger ikke. Det ligger imidlertid to båthavner i nærområdet; se www.kjelleraasen.net/styret/ og www.baskomti.net. Megler har ikke undersøkt kapasitet for ledige plasser, men gjør gjerne dette ved forespørsel.

Ellers tilgang til de fleste aktiviteter i sentrum av Svelvik, bl.a. med seilforening, turnforening, sykkelklubb, hestesportsenter, karateklubb, musikkforening og flere kor. Berger har aktiv idrettsklubb med bl.a. fotball, barneidrett, samt trening for voksne. Aktivt miljø for o-løp. Lysløype i skogen. Se www.Bergeril.no for mer info. Flott golfanlegg i Sande. Tennisklubb ved Mariås i Svelvik.

Sand Storkiosk og dagligvare er kun en kort rusletur lenger opp i Sandsveien.

Det er under en times kjøring fra Oslo. Fin tilgjengelighet for hyppig bruk uten for lang reisevei!

Området ligger, ca. 7 kilometer fra Svelvik sentrum, mellom Svelvik og Sande. Det er kort reiseavstand til Drammen (ca. 30 minutters kjøring) og Svelvik ( 7-8 minutters kjøring). Lokalbuss til Svelvik/Sande og Drammen stopper like oppe ved hovedveien, hvorpå man fra Drammen kan ta seg frem til de fleste steder enten med buss, vanlig tog eller med flytog som går rett til Gardermoen. Jernbanestasjon også i Sande.

Adkomst

Via Drammen og Svelvik:

Kjør RV319 fra Drammen til Svelvik. Følg veien forbi Svelvik hvor den endrer navn til Strømmveien. Denne veien følges utover mot Berger i ca 8 km før man tar ned Sandsveien til venstre (ved kiosk). Følg nedover, og nummer 21 er så beliggende på venstre side av veien.

Via Sande/E18:

Følg E18 sørover og ta av ved avkjøring Sande N. Ta til venstre i rundkjøringen og kjør over motorveien. Hold rett frem i neste rundkjøring og følg Gamle Sørlandske i ca 8. km. Ta av til venstre ved YX stasjonen rett etter Sande sentrum. Følg Sandebuktveien ca 13 km, som etterhvert går over i Strømmveien (RV319) ved kommeunegrensa til Svelvik. Følg denne ytterligere i 2 km før man tar ned Sandsveien til høyre (ved kiosk). Følg nedover, og nummer 21 er så beliggende på venstre side av veien rett etter eplehage.

Se forøvrig kartskisse.

Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 650 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1967

Soverom

2

Primærrom

56m2

Bruksareal

98m2

Tomt

1256m2

KR-kode

2017253

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 5
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Sandsveien 21, 3075 Berger.

Gnr. 3, bnr. 115 i Svelvik kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 112 kvm

Totalt bruksareal: 98 kvm

Totalt primærrom: 56 kvm

Primærrom:

1. etasje: Gang, bad, kjøkken, stue, 2 soverom: 56 kvm

Sekundærrom:

Kjeller: Blindkjeller, 3 kjellerrom: 40 kvm

1. etasje: Kjellernedgang: 2 kvm

Kommentar fra takstmann: 2. etasje har lav takhøyde og er ikke målbart areal. Etasjen er inndelt i 3 loftsrom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.05.2017 utført av Jahn Otto Benjaminsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Snarlig overtakelse er mulig.

Tomten

Selveiet tomt på 1.256,3 kvm. Stor, flat plen i forkant av bygningen. Barnevennlig og skjermet. Hekk og gjerde med port ut mot veien. Fruktre i hagen. Naturtomt på nedsiden av bygningen.

Stor, støpt terrasse ved inngangspartiet. Skjermet. Markise.

Se kart i salgsoppgaven for oversikt over eiendomsgrensene. Areal er ifølge matrikkelbrev av 30.11.2012.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Tilstandsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Bygningen er ifølge takstmann oppført slik:

Grunnmasser av leire, jord og løsmasser. Støpt betong fundament/gulv. Antas ikke å være spesielt isolert og fuktsikret mot terreng. Grunnmur av betong. Yttervegger over grunnmur i bindingsverk. Utvendig liggende kledning. Eldre doble vinduer. Et soveromsvindu og 2 kjellervinduer med isolerglass. Standard utgangsdør. Saltak med undertak av bord. Tekket med planjaplater. Renner og nedløp i plastbelagt stål.

Utdrag fra takstmannens konklusjon:

Hytten er å betrakte som et renoveringssobjekt [...]. Hytten er i dårlig stand og stort sett alle bygningsdeler må påregnes reparasjoner og utbedringer. Er det planer om og sette hytten i stand bør det vurderes å rive for og bygge nytt, noe som er søknadspliktig. Taktekket er skiftet på 2000-tallet og ser ut for å ha en normal tilstand. Det er registrert skjevheter og setningsskader på byggningen. Vanligvis har de fleste bygningsdeler som utsettes for slitasje en levetid på 15- 40 år, flere av bygningsdelene på denne boligen nærmer seg sin forventede levetid.

Standard

Bygningen inneholder:

1. etasje:

Entré/gang: Inngang via delvis overbygget inngangsparti. Stor, skjermet terrasse ved inngangspartiet. Tregulv i gang. Veggpanel. Trapp opp til loftsetasjen. Sikringsskap med skrusikringer. Selger anfører at det elektriske anlegget er underdimensjonert i forhold til dagens standard.

Bad: Flislagt gulv. Veggpanel. Dusjkabinett. WC. Servant.

Kjøkken: Tregulv. Veggpanel. Eldre, malt innredning. Opplegg for oppvaskmaskin. Spiseplass.

Stue: Tregulv. Veggpanel. Vedovn. Antenneledning til parabolen.

Soverom 1: Tregulv. Tapet.

Soverom 2: Tregulv. Tapet. Garderobeskap.

Loftsetasje:

Gang: Tregulv. Veggpanel. Kneloft med lagringsplass.

Loftsrom: Tregulv. Veggpanel. Rommet har vært i bruk som gjesterom.

Loftsrom: Tregulv. Veggpanel.

Kjeller med innvendig adkomst via kjellertrapp:

Kjeller del 1: Delt inn i 3 store rom. Støpte overflater. God lagringsplass. Det ene kjellerrommet fungerer idag som enkelt hobbyrom med arbeidsbenk. Ytterdør.

I tillegg kjeller med utvendig adkomst:

Kjellerrom 2/bod: Egen utvendig adkomst til dette ene rommet. Muroverflater. Lagringsplass.

Oppvarming

Vedovn i stue.

Forøvrig basert på elektrisk oppvarming.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut som fritidsbolig.

Parkering

Biloppstillingsplasser på eiendommen.

Ferdigattest

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler anfører at det ikke var krav til ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den tiden eiendommen ble oppført. Det foreligger ikke dokumentasjon om loftsetasje er godkjent til bruk som rom for varig opphold (utover lagringsplass), videre bruksområde er kjøpers ansvar.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Regulering

Eiendommen er uregulert. I kommuneplanens arealdel ligger den med formål «boligbebyggelse – nåværende». De tilgrensende eiedommene er helårsboliger.

Infomasjon fra kommunen gitt til megler per epost 23.05.2017:

"Omgjøring fra fritidsbolig til helårsbolig er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, med krav om bruk av ansvarshavende for søknaden. Det må innsendes fullverdig søknad til kommunen for behandling.

Bruk av eiendommen som helårsbolig er i tråd med formålet i kommuneplanen, men eiendommen er uregulert. Unntak fra «plankravet» kan gjøres dersom visse kriterier er på plass, blant annet godkjent VA, godkjent utvidet bruk av adkomst, og at trafikksikkerhet, uteoppholdsarealer, infrastruktur, etc. er ivaretatt.

I tillegg gjelder det helt andre krav til standard for en bolig, jf TEK10."

Se også vedlagte veiledning til info.

Eventuell søknad om endring fra fritidsbolig til helårsbolig er kjøpers ansvar, selger gir ingen garantier.

Diverse

Diverse løsøre og møblement medfølger i salget. Hytta selges som utgangspunkt uten ytterligere rydding og rengjøring utover det innbo selger evt. velger å ta med seg. Kontakt gjerne megler ved spørsmål. Øvrig kommentar fra eier: "Alt som er synlig i huset på visningstidspunktet/alt som finnes i skap/skuffer/kjellerrom følger med handelen. Hvis ønskelig kan også tilhengeren (reg. april 2007, totalvekt 750 kg/høye lemmer/utvendige hjul/hjulkasser), merke 1190 Gaupen, type D0620, som står på tomta samt paraboltuneren (CanalDigital) medfølge/omregistreres på ny eier."

Oppgitt byggeår er ifølge selger. 1967 var året da bygningen ble ombygget fra tidligere hønsehus til nåværende bygning. Opprinnelig bygning (hønsehuset) er dermed fra før 1967.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Vann/avløp: Kr. 4.194,- (2016), fordelt over to terminer. Det er ikke installert vannmåler.

Renovasjon: Kr. 1.523,- (2017), fordelt over to terminer. Hytterenovasjon.

Eiendomsskatt: Kr. 1.359,- (2017) per år ifølge selger.

Velforening/fellesutgifter: Ingen.

Det må påregnes kostnader til strøm/nettleie, tv-signaler, innboforsikring, bygningsforsikring, internett og evt fasttelefon.

Selger har bygningsforsikring i Gjensidige, kr. 3.509,- per år (2017).

Selger hadde i 2016 et strømforbruk på ca. 2.853 kwt (kun i bruk sommerstid).

Selger har tv-signaler fra Canal Digital. Dekoder medfølger ikke. Se leverandørens hjemmesider for pris- og abonnementsinformasjon.

Selger har ikke kablet internettabonnement på eiendommen.

Som fritidsbolig betales det ikke faste årlige avgifter til feiervesen. Som boligeiendom tilknyttes obligatorisk ordning for feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at pipeløpet ikke holder moderne standard.

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.692.499,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Svelvik
Grunnkrets Sand

Steder i nærheten

Blindsand 3.4 km
Langdokk 8.3 km
Selvik 11.6 km
Nils Kjær Monumentet 27.2 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 124.5 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 70.6 km
Jernbanestasjon Sande stasjon 16.1 km
Bussholdeplass Sand 0.3 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Svelvik Senter 7.7 km
Kjøpesenter Torggården Sande 16 km
Postkontor Coop Prix Svelvik 5 km
Postkontor Kiwi Sande 16.2 km
Apotek Boots apotek Svelvik 6.5 km
Apotek Ditt apotek Sandesenteret 16.2 km
Vinmonopol Svelvik Vinmonopol 7.7 km
Vinmonopol Sande Vinmonopol 16 km
Dagligvare Coop Prix Svelvik 5 km
Dagligvare Kiwi Bjørnstad 6.9 km
Kiosk/video Sand Dagligvare 0.3 km
Kiosk/video Mix Pølsebaren 7.6 km
Bensin Shell Svelvik 7.4 km
Bensin YX Sande 14.7 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Morten Solberg Helgerud
Jurist - Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?