Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 4 800 000,- for kr 4 800 000,-

Båthuset

Båthuset fra sjøen

Båthuset

Brygge ved båthuset, stående

Båthuset

Båthuset

Eiendommen ved Skiensund

Stue med utsikt

Kjøkken

Soverom med køyeseng

Soverom med køyeseng

Båtgarasjen

Sandstrand

Svaberg

Svaberg med naturlig vegetasjon

Blankskurte svaberg

Hyggelig uteplass

Utsikt mot Kragerø, stående

Utsikt mot Kragerø

Utsikt fra odden

Kragerø - Skiensund | Båthus med innredet loftsetasje

Skiensund

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 900 000,-

Kragerø - Skiensund | Båthus med innredet loftsetasje: Kragerø - Skiensund | Båthus med innredet loftsetasje

Boligtype:
Annet, Selveiet
Prisantydning:
Kr 2 900 000,-
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen i Skiensund ligger ytterst på Borteid i sundet mot Bærø i den indre del av Kragerøskjærgården. Eiendommen har meget gode solforhold og her kan du få ditt eget naust/båthus med innredet andre etasje. Det er fine turområder i nærområdet. Med båt er det kort avstand til Kragerø. Skjærgården i området er variert og vakker.

Adkomst

Ta av fra E-18 ved Dørdal og følg Gamle Sørlandske mot Helle. Evt. kan du også ta av ved Gjerdemyra og følge veien mot Kragerø og ta mot Helle i rundkjøring etter Vadfoss. Følg Fossingveien mot Skarbo og videre mot Borteid i 3,8 km. Ta så til høyre og følg Borteidveien utover til enden. Deretter er det ca. 400 meter via sti ned til eiendommen som ligger på Skjæret helt ytterst i Skiensund. Alternativ adkomst sjøveien fra Kragerø eller andre fastlandsforbindelser i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 900 000,-

Boligtype

Annet

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1957

Bruksareal

70m2

Tomt

4487m2

KR-kode

281750

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Skiensund, 3790 Helle

Gnr. 23, bnr. 8 i Kragerø kommune.

Tomten

Eiet tomt på 4.487 kvm. Tomten består av en hel odde med fine svaberg mot sjøen. På innsiden av bebyggelsen er det noe mer kuppert og med skrin vegetasjon. Det er også anlagt flytebrygge med landgang, men denne benyttes ikke av denne eiendommen da 11 hytteeiere i området har tinglyst rett til båtfeste på denne. Fra eiendommen er det fin utsikt utover fjorden og nærliggende skjærgård.

Parkering

Parkering må leies av grunneiere i området. Kjøper må selv ta kontakt og inngå avtale. Det pressiseres at megler ikke kan garantere for at slik avtale.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar og sti fra veien og ned til eiendommen.

Eiendommen har ikke vann og avløp, men det er utedo.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt brutto grunnflate: 70 kvm

2. etasjen er ikke målt opp og tilfredstiller ikke krav mht. adkomst og standard for å kunne betegnes som primærrom. Adkomst går via trapp inne i båtuset og leder til gang med en enkel kjøkkenkrok, 2 sovealkover og et oppholdsrom.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Båthuset er oppført på betongsøyler. Bindingsverk med utvendig kledning. Saltak tekket med eternittplater. Det er behov for store påkostninger.

Standard

Eiendommen holder svært enkel standard. Båthuset inneholder 1. etasje med sjøbu og gulv langs yttervegg på to sider og adkomst til innredet loftsetasje med gang og egen kjøkkenavdeling, stue og 2 sovealkover med meget enkel standard fra byggeår.

Oppvarming

Båthuset har innlagt strøm, men har ingen varmekilder.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til naust/båthus med innredet 2. etasje siden byggeår.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kommunen har opplyst i brev datert 02.08.2010 at de har befart eiendommen og konstantert at sjøbua er innredet. De gjør i brevet også oppmerksom på at det tidligere har vært foretatt innvendig befaring av bygget og at det da fremsto, som ved befaringen i 2010. Det pressiseres at bebyggelsen er registrert som sjøbod/naust og at bruken av 2. etasje ikke er registrert i matrikkelen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 135, tinglyst 20.02.1942, type heftelse: Bestemmelse som gir Norges Fyrvesen rett til fyrlampehus, fyrmast og vedlikehold.

Dagboknr 351, tinglyst 08.03.1966, type heftelse: Jordskifte med grensegang for flere eiendommer.

Dagboknr 2067, tinglyst 16.07.1982, type heftelse: Bestemmelser som gir bnr. 187 rett til å anlegge borehull og anlegge kloakkinfiltrasjon over eiendommen, samt bygge inntil grenselinjen til denne eiendommen. Denne eiendommen skal ha veirett over bnr. 187.

Dagboknr 2892, tinglyst 03.10.1984, type heftelse: Eier av bnr. 192 har rett til båtfeste på eiendommen.

Dagboknr 6215, tinglyst 26.11.1987, type heftelse: Veirett for denne eiendommen over bnr. 2. og senere utskilte parseller fra denne eiendommen. bnr. 11 har også veirett over denne eiendommen.

Dagboknr 208, tinglyst 21.01.1988, type heftelse: Gjensidig veirett for denne eiendommen og bnr. 192.

Dagboknr 4245, tinglyst 20.12.1994, type heftelse: Eier av bnr. 242 gis rett til båtfeste og rett til å benytte badeplass.

Dagboknr 68254, tinglyst 28.01.2010, type heftelse: Rettsbok som sikrer 12 bryggerettshavere rett til båtfeste på felles brygge på denne eiendommen.

Videre har denne eiendommen (bnr. 8) rett til vederlagsfri vei over bnr. 237 og 238, men forplikter å bære forholdsmessig andel av vedlikeholdskostnader. Disse avtalene er tinglyst 15.0.1998 med dagboknummer 1022 og 1023.

Denne eiendommen har tinglyst forkjøpsrett til bnr. 242, men det er noe uklart om denne fortsatt er gjeldende.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen er regulert til friluftsområde i henhold til reguleringsplan for Skiensund - vedtatt 03.05.1990. En liten del av eiendommen mot øst er deifinert som søppelsamleplass, samt småbåthavn.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter gjeldende regelverk vedr. tvangssalg, konf. megler eller les info. på budskjemaet. Normalt vil eiendommen bli levert ryddet, tømt og rengjort, men dersom dette ikke blir gjort av dagens eier må kjøper selv gjøre dette.

Diverse

Eiendommen selges som et tvangssalg og i henhold til Lov om tvangsfullbyrdelse og ikke etter avhendingslova. Dette innebærer vesentlig avvik fra et normalt salg ved at kjøper har en større risiko for eiendommens tekniske tilstand, og kjøper må være innforstått med at det kan være svært vanskelig å nå fram med en mangelsklage etter kjøp av tvangssalgsbolig. Samtidig avviker tidsfrister for bud og rutiner for oppgjør fra et normalt salg.

Det gjøres videre oppmerksom på at det ikke er mulig å bestille eierskifteforsikring/boligkjøperforsikring i forbindelse med tvangssalg.

Det vises for øvrig til "Orientering til kjøpere om tvangssalg ved medhjelper" som er vedlagt salgsoppgaven. Ta kontakt med megler dersom noe er uklart.

Det er ikke avtalefestet adkomstrett den siste delen ned til eiendommen, men det er regulert traktorvei som fører nesten frem til eiendommen.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 420,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt.

Eier har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.973.749,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Kragerø
Grunnkrets Skarbo

Steder i nærheten

Skarbo 5.6 km
Helle 6.5 km
Heibø 7.3 km
Nordbø 7.8 km

Transport

Flyplass Kristiansand Kjevik 141.4 km
Jernbanestasjon Neslandsvatn stasjon 29.8 km
Bussholdeplass Borteidveien v.kr. 3.5 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter AMFI Kragerø 15.4 km
Kjøpesenter Brotorvet Senter 29.9 km
Postkontor Coop Prix Helle 6.4 km
Postkontor Rema 1000 Dalanevegen 12 km
Apotek Apotek 1 Kragerø 15.1 km
Apotek Vitusapotek Kragerø 15.1 km
Vinmonopol Kragerø Vinmonopol 15 km
Dagligvare Coop Prix Helle 6.4 km
Dagligvare Rema 1000 Dalanevegen 12 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 15.2 km
Kiosk/video Mix Pedersens Eftf. 15.3 km
Bensin Esso Sannidal Bilverksted 12.8 km
Bensin Circle K Kalstad 12.8 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Budregler

Det gjelder egne budregler for tvangssalg, og disse er beskrevet i «Orientering til kjøpere av tvangssalg». Budgivere må sette seg inn i orienteringen før man inngir bud.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. På grunn av de spesielle reglene for tvangssalg er det dessverre ikke mulig å inngi bud via Krogsveens budapp eller inngi bud elektronisk via Krogsveen.no. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr sms eller på e-post.

Kjøper vil som vanlig få tilsendt budjournal etter at eiendommen er solgt. Budgiver kan også få utlevert en kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av oppdragsgiver og er avhengig av kjøpesummens størrelse, og beregnes i henhold til satser i Forskrift om tvangssalg ved medhjelper, kap. 3. I tillegg mottar megler oppgjørshonorar kr 5.125,- samt dekning av utlegg.

Dokumenter
Henrik Tangen
Daglig leder / fagansvarlig / eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?