Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 11 500 000,- for kr 11 500 000,-

Solvikveien 37 med bruksnavnet "Norastua" har 2.4 mål tomt hvorav 40 meter strandlinje. Stranden til høyre deles mellom de to naboeiendommene.

Hytta med uteplasser i front. Innenfor de store vinduene er spiseplassen og kjøkkenet mens soveromavdelingen ligger i bakkant i fløyen til venstre i bildet.

Det er kun den nederste delen av tomten som er opparbeidet. Resterende består av natulig vegetasjon som danner et grønt belte mellom hytta og sivilisasjonen.

En liten opparbeidet skogsti leder deg fra parkeringen og ned til den lille perlen som ligger ytterst på tomten med fritt utsyn over sjøen.

Om morgenen våkner man til denne utsikten som inviterer til dagens første bad.

På uteplassen foran hytta sitter man nesten ved vannkanten.

Utsikt fra terrassen.

Fra kjøkkenet er det adkomst til terrassen mot nord siden av eiendommen. Her er det inngang til soveromsavdelingen og wc.

Eiendommen har egen hengebrygge for bading og for adkomst med båt.

Fra svalberget nytes sene timer med skiftende farger på himmelen og flotte solnedganger.

Frokosten og sene kvelder nytes med fantastisk havsutsikt.

Stue

Hovedsoverommet, Plassbygde garderober og adkomst til stellerom med vask

To av soverommene har praktiske køyesenger med dobbelseng i underkøye og enkel i overkøyen.

To av soverommene har deler et praktisk stellerom med vask, mens det tredje soverommet har egen vask på rommet for stell og tannpuss.

Soverom med plassbygde køyer, bilde er tatt mot mellomgangen som har direkte adkomst ut til terrassen.

Soverom med egen vask

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann -og avløp via et felles privat anlegg. Tolaettrommet er modernisert med vegghengt toalett og servant.

Soverom.

Det ene soverommet har skyvedørsgarderobe med speildører.

Eiendommenl ligger ved en flott sandstrand med perfekte forhold for barn.

Engelsviken

Solviken 37

Vis på kart

Prisantydning

Kr 10 000 000,-

Engelsviken: Fritidseiendom med strandlinje og enkel adkomst. Idyllisk beliggende med fantastisk sjøutsikt mot vest.

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
3
Prisantydning:
Kr 10 000 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
68 / 68 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et populært ferie -og fritidsområde i Onsøy utenfor Fredrikstad. Engelsviken er et typisk sommer sted med masse liv og røre på sommerstid. Ikke så langt fra eiendommen ligger Engelsviken brygge, mest kjent for sin restaurant og gode fiskesuppe. Her holdes det også revyer og konserter gjennom sommeren og stedet har egen fiskebutikk.

Engelsviken ligger ytterst i Oslofjorden og fra eiendommen ser man over til vestfoldsiden og innseilingen til Åsgårdstrand. Vannkvaliteten er god og foruten bademuligheter fra egen strand og brygge grenser eiendommen til en større sandstrand som egner seg ypperlig for små barn. Området byr også på to golfbaner, ridesenter, kyststi, skogsområder og flotte sykkel -og gangveier som egner seg godt for både mosjonering og familieutflukter.

Onsøy og kystlandet rundt ligger svært lett tilgjengelig for de som kommer tilreisende fra Oslo og omegn. Adkomsten fra E6 går for det meste i landlige områder med lite trafikk. Ønsker man og ta toget er det enkelt å gå av og på ved Råde stasjon hvor det også er gratis parkering.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E6 mot Fredrikstad, ta av fra E6 ved Råde. Kjør gjennom Råde i retning Fredrikstad. Etter Råde kan man velge å ta av mot Tomb/Saltnes og kjøre til Engelsviken via Saltnes eller fortsette rett frem mot Fredrikstad og ta av mot Engelsviken og Huseby etter Solgaard. Velger man å kjøre Saltnes følger man veien gjennom Saltnes til man kommer ut ved Elingårdskilen og Huseby og Hankø golfbaner. Ta her til høyre og kjør rett frem til Engelsviken. I Engelsviken tar du til høyre inn Jonseveien ved en større snuplass/buss stopp.

Følg veien noen hundre meter og ta så til venstre ved enden av campingplass. Kjør forbi campingen på tre sider og hold veien mot høyre. Kjør gjennom bom til feriehjemmet, følg veien ned bakken mot stranden og parker på felles parkeringsplass på venstre side. Eiendommen ligger på høyre hånd mot sjøen. En svart port leder ned til hytta.

Det anbefales å studere kartet på forhånd dersom man vil besikte eiendommen utenom felles visninger. På felles visninger vil det bli skiltet med Krogsveen visningsskilt.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 10 000 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Etasje

1

Byggeår

1941

Soverom

3

Primærrom

68m2

Bruksareal

68m2

Tomt

2410m2

KR-kode

291779

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Solviken 37, 1628 Engelsviken

Gnr. 112, bnr. 171 i Fredrikstad kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 74 kvm

Totalt bruksareal: 68 kvm

Totalt primærrom: 68 kvm

Bruksareal:

Hytte 68 kvm

Primærrom:

Hytte:

1. etasje 68 kvm: Stue, kjøkken, innredet rom med direkte utgang, 3 soverom, entré/mellomgang, vaskerom og wc.

Frittsående bod på 2 kvm, tidligere utedo inngår i oppgitt bruttoareal.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.05.2017 utført av Frank Feldt.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Tomten

Eiet tomt på 2.410 kvm.

Romslig og svært usjenert tomt med ca 40 meter strandlinje som består av svalberg og halvpart av strand delt med naboeiendom.

Tomten er bebygd med hytte lengst mot sjøen og har et større skogsbelte i bakkant som skjermer eiendommen mot stranden nord for eiendommen og parkeringen ovenfor.

Eiendommen har egen hengebrygge. Nåværende eier har de siste årene ikke hatt båt liggende fast til brygga men brukt den ved av og påstigning og som badebrygge. Eier opplyser videre at det er lagt ned moringer for bøyefeste like utenfor eiendommen.

Ved behov og ønske om båtplass til større båt anbefales det å ta kontakt med Skjæløy slipp som ligger like i nærheten. Slippen har et nyere bryggeanlegg og tilbyr både opplag og båtplasser i forskjellige størrelser. Se skjeloyslipp.no for mer info og kontaktinformasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei tilhørende Solviken feriehjem.

Ifølge tinglyst avtale fra 1973 har eiendommen adkomstsrett over feriehjemmets eiendom.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt avløpsnett via private stikkledninger, og eiendommen deler kum og pumpe med naboeiendommen i sør.

Anlegget går så via et privat anlegg videre til offentlig anlegg via pumpestasjon. Det er felles drift -og vedlikeholds ansvar for de tilknyttede eiendommene etter behov.

Ved rekvirerte opplysninger fra kommunen ble det opptaget at det ikke er registrert tilkobling hos kommunen. Og eiendommen har dermed ikke betalt avgifter for avløp. Selger er ansvarlig for å sende ferdigmelding og kommunen har opplyst at selger vil bli etter fakturert avgifter for 3 år.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann gjennom Vannlaget Øytangen. Vannlaget holder årsmøter og fører regnskap, og fakturerer 500 kr pr. år for drift og vedlikehold.

Det finnes en eldre brønn på eiendommen som er satt ut av drift.

Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført på fjell/faste masser med støpt fundament i murverk.

Ytterveggene er i bindingsverk med utvendig panel og yttertaket er av typen skråtak tekket med papp.

Vinduer med 2 lags isolerglass og et enkelt vindu.

Etasjeskille i tre.

Rapport følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Bebyggelsen består av en enkel sommerhytte innredet med stue, spisestue og kjøkken med åpen løsning mot stuen. Soveavdelingen har både adkomst fra stuen og utvendig adkomst fra terrassen og består av tre soverom, mellomgang og stellerom. Hytta har eget wc med utvendig adkomst fra terrassen. Her er det vegghengt vannklosett og servant.

Dusj er montert ute.

Hytta ble bygget i 1941 og skal være tilbygget i 1993. I følge tidligere salgsopplysninger skal det ha vært utført oppussing/vedlikehold av bygningsmassen i 1971.

Selger overtok eiendommen i 1997 og har etter det utført løpende vedlikehold på eiendommen og pusset opp innvendige flater. Alle rommene er hvitmalte og fremstår som lyse og delikate. Kjøkkenet har innredning fra 1997 med malte profilerte fronter og holder en moderne standard med hvitevarer og oppvaskmaskin. Soverommene er knyttet sammen i en rekke hvor alle har tilgang til vask. To av soverommene har køyesenger tilpasset av møbelsnekker med skuffer i underkant.Et av soverommene har også skyvedørsgarderobe. Uteområdet rundt hytta er opparbeidet med terrasser og steinbelagte plattinger.

Oppvarming

Eiendommen varmes opp med panelovner.

Hytta har pipe men det er ikke montert ildsted. Tilstand på pipe er derfor ukjent.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Parkering

Gode parkeringsforhold med mulighet for å parkere flere biler på egen tomt.

Selger opplyser at han også disponerer to parkeringsplasser på feriehjemmets parkeringsplass. Den ene er merket og ligger ved porten inn til eiendommen.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1941

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Selger opplyser at det er gjort noen små utvidelser av terrasser og at det er laget et overbygg/glasstak over uteplassen ved inngangspartiet.

Dette er tiltak som ikke er søkt eller byggemeldt til kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Eiendommen har ifølge avtale fra 1973 adkomstrett over feriehjemmets eiendom.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kystsoneplan for Fredrikstad datert 17.06.2011 avsatt til: Lnrf -tiltak for stedbunden næring, bruk og vern av sjø, vassdrag og strandsone, flomfare og hensyn til friluftsliv.

Eiendommen ligger innenfor 100-meters beltet.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Selger har mottatt nabovarsel fra feriehjemmet vedrørende søknad om mindre endringer i forhold til gjeldene reguleringsplan. Eiendommen vil ikke bli direkte berørt av endringene og selger har ingen intensjon om å protestere i henhold til mottatt varsel.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 2.284,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og renovasjon.

Det betales pr. i dag ikke avgifter for avløp, og det gjøres oppmerksom på at totale kommunaleavgifter vil øke noe når dette tilkommer.

Eiendomsskatten er kr 13.380 pr år.

Velavgift er kr 300 pr. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10.251.249.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Engalsvik

Steder i nærheten

Lervik 5.7 km
Saltnes 8.8 km
Vestre Vikene 12.5 km
Gressvik 14.7 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 132.6 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 80.2 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 17 km
Bussholdeplass Engelsviken snuplass 0.7 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 16.4 km
Kjøpesenter Østsiden Storsenter 21.1 km
Postkontor Kiwi Elingaardkilen 4.4 km
Postkontor Kiwi Saltnes 9.3 km
Apotek Ditt apotek Ørebekk 13.4 km
Apotek Vitusapotek Ørebekk 13.4 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 16.5 km
Vinmonopol Østsiden Vinmonopol 18.5 km
Dagligvare Joker Engelsviken 0.7 km
Dagligvare Kiwi Elingårdkilen 4.4 km
Kiosk/video Mix Kjærre Huseby Kiosk 4.7 km
Kiosk/video Saltinn Kiosk og Gatekjøkken 9.3 km
Bensin Smart Onsøy 5.3 km
Bensin Solgård Bensin 11.1 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen må det tas forbehold om dette i budet.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen. Provisjon tilfaller ikke megler direkte.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av prospektets fullstendige eiendomsopplysninger. Alle som vurderer tilbud må sette seg inn i alle prospektets opplysninger. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Ine Marie Eriksen
Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?