Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 5 650 000,- for kr 5 650 000,-

Høydefoto med Hvaler og Kråkerøy i bakgrunn

900fasade

Høydefoto

902fasade

903fasade

Lunt beliggende i bukta

Områdebilde

Rolige farvann

Kveldstur med kajakken

collage02

Solnedgang

Gangbro over til holmen

Høydefoto

20stue

21stue

22stue

23spisestue

24spisestue

25spisestue

26spisestue

27spisestue

40kjokken

41kjokken

42kjokken

50detalj

51detalj

60bad

61bad

70soverom

71soverom

32terrasse

30terrasse

31terrasse

904uteomrade

905uteomrade

906uteomrade

907uteomrade

908uteomrade

909uteomrade

910uteomrade

911uteomrade

collage01

Høydefoto

Hvaler i bakgrunn

DJI_0105

Flott utsikt

Høydefoto

Kveldsstemning

Høydefoto mot Tyttebærtangen og Bjørnevågskilen i bakgrunn

Idylliske holmer og skjærgård

Høydefoto

52detalj

Ideelt for kajakk

Solnedgang

Gangtsti fra parkering

x 3D Store Sauholmen 21

Store Sauholmen Kråkerøy

Store Sauholmen 21

Vis på kart

Prisantydning

Kr 4 800 000,-

Store Sauholmen Kråkerøy: Hytte ved sjøkanten, flott utsikt mot fjorden og Hvaler, innlagt vann og avløp

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 4 800 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
75 / 78 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Store Sauholmen ligger lengst syd på Kråkerøy ved Tyttebærtangen, med Hvalerskjærgården rett utenfor. Holmen ligger under Bjørnevaagen Gård og var tidligere brukt til beite for sauene, derav navnet. Eiendommmen ligger i en bukt og er skjermet for vær og vind, og har en flott utsikt mot fjorden og Hvalerøyene. Solforholdene er upåklagelige, fra tidlig på dagen og helt fam til solnedgangen i horisonten.

Med sjøen rett utenfor døra, båtfeste like nedenfor og umiddelbar nærhet til Hvaler og Fredrikstad flotte skjærgård, kan det ikke bli så mye bedre. Når det i tillegg er masse flotte turløyper i området, ligger alt til rette for et variert uteliv enten det er aktivt eller avslappende, akkurat slik du ønsker på et landsted. Som en liten kuriositet kan det nevnes at det ligger et gammelt båtvrak som er fredet like nedenfor.

Fra parkeringsplassen i Bjørevågkilen er det ca 15 minutters gange på fine turveier. Fra Tyttebærtangen er det en liten gangbro over til holmen. Det kan også være en løsning med båt fra Tangen, en båttur på kun noen minutter.

Det er ca 10 minutter å kjøre til Fredrikstad. Ønsker du en hyggelig handletur tar du båten over til Ødegårdskilen på Vesterøy hvor det er dagligvarebutikker, apotek, kro mm.

Adkomst

Fra Fredrikstad kjører Kråkerøyveien mot Hvaler, etter ca 6 km tar du til høyre like etter fotgjengerfelt. Fortsett så grusveien rett fram helt til du kommer til sjøen. Fortsett forbi den første parkeringsplassen og ta så første vei til høyre, mellom jordene (her er det en bom) veien fører fram til parkeringsplassen som ligger på høyre side merket med Fure. Herfra er det bare følge gangveien rett fram (står pil mot Tangen) fortsett den samme gangveien til det kommer et nytt skilt som viser mot Sauholmen. Du vil da komme inn på en vei mellom hyttene, det er hvite piler på fjellet. Hytta ligger ikke langt etter gangbroa.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 4 800 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1973

Soverom

2

Primærrom

75m2

Bruksareal

78m2

Tomt

844m2

KR-kode

2917137

Energimerke
Energikarakter: G / Oppvarmingskarakter: 4
Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Store Sauholmen 21, 1676 Kråkerøy

Gnr. 431, bnr. 1, fnr. 64 i Fredrikstad kommune.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 90 kvm

Totalt bruksareal: 78 kvm

Totalt primærrom: 75 kvm

Primærrom:

Entré, stue, spisestue, kjøkken, bad, 2 soverom : 75 kvm

Sekundærrom:

Utvendig bod: 3 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2017 utført av Feldt, Frank. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Overtagelse

Så snart som mulig eller etter nærmere avtale.

Tomten

Festet tomt på 844 kvm.

Festeavgiften er kr 1.748 pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 2014, og denne kan reguleres hvert 10 år

Festeavtalen utløper 10.11.2022

Naturtomt med busker, trær og svaberg. Tomtegrensen går nesten ved sjøkannten, grunneier har et smalt belte som går mellom tomten og sjøen. Det er tinglyst rett til båtfeste på grunneiers tomt.

Grunneier, Elin Bjørnevaagen Bertelsen, har forkjøpsrett, men har bekreftet at de ikke kommer til å benytte den ved dette salget. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Det er ikke aktuelt for grunneier med frivillg innløsing.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget. Fester kan alternativt kreve tomten innløst. Ved en evt. forlengelse løper festeforholdet videre på samme vilkår, men bortfester har rett til å kreve et "engangsløft" av festeavgift regulert til 2 % av råtomteverdien, maksimalt på kr. 11.725,- pr. dekar tomt. Beløpet reguleres årlig iht. KPI. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar, gangsti fra parkering og bort til hytta. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via et privat vann-/ og avløpslag for området. Det er er i flg . selger varmekabel på vannrør og mulighet for helårsdrift. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført med bindingsverk i tre, utvendig kledd med trepanel. Trevinduer med både koblede glass og isolerglass. Saltak med takpapp. Hytta er fundamentert med støpt mur og pilarer på fjell.

Det gjøres spesielt oppmerksom på: Takpapp er slitt og må påregnes lagt ny. Bad er ikke våtrom. det er en sprekk i et vindu på soverom.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Hytta holder en standard stort sett fra byggeår med lakkerte tregulv, trepanel på vegger og tak, noe malt og noe ubehandlet.

Badet er etablert i 2011 og ble da pusset opp og fikk nytt dusjkabinett, wc servant og innredning. Kjøkkeninnredning i furu fra 1980 tallet med løse hvitevarer.

Lys og romslig stue med store vinduer og spiseplass ved vindu hvor du har en fantastisk sjøutsikt og direkte sjøkontakt.

Hytta er oppført i 1973 ble i flg selger påbygd på 80 tallet, etter den tid har det ikke vært noen store påkostninger utover badet som ble etablert i 2011. Koselig sommerhytte som holder en enkel bygningsmessig standard, den har en bra størrelse og en flott beliggenhet.

Oppvarming

Åpen peis i stue, elektrisk med panelovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass for hyttene i området, som ligger på grunneiers eiendom. Selger har rett til en parkeringsplass, men det er plass til en bil bak. Plassen er merket med Fure.

Ferdigattest

Eiendommen er hos kommunen registrert som fritidsbebyggelse tatt i bruk. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 305595, tinglyst 22.11.1973, type heftelse: festekontrakt

Det er tinglyst følgende servitutter og rettigheter på eiendommen i festekontrakten med dagboknr 305595, tinglyst 22.11.1973: Grunneier har i festekontrakten forbeholdt seg rett til kjørevei frem til stranden og til uhindret adkomst for beitende dyr fram og tilbake fra beite. Festeren på sin side skal ha rett til akomstvei fram til tomta og båtfeste der dette til enhver tid er anvsit av grunneieren. Rettigheten er tinglyst på gnr. 431, bnr, 1. Kopi av festekontrakten følger vedlagt salgsoppgaven.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kystsoneplan for Fredrikstad Kommune i perioden 2011-2023 formål: 530 – Hensyn friluftliv, 5100 – LNFR – tiltak for stedbunden næring, datert 17.06.2011. Eiendommen har bygning som ligger innenfor 100 m beltet i strandssonen. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Generelt pålegg i området om utkobling av taknedløp, dvs at takvann skal gå til terreng.

Hytta selges som den står med møbler og inventar, den er ferdig ryddet og rengjort.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 5.418,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, hytterenovasjon og feiing/tilsyn. Det betales vann/-avløps avgift for hytte 1/2 år og fast forbruk på 90m3, det er ikke vannmåler.

Eiendomsskatten er kr 5.556,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.500,-pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.441,-.

Velavgift er kr 724,- pr. år.

Søndre Kråkerøy vann og avløpslag (SKVA) kr. 2.500, pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.921.249,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 9.200,-

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Trolldalen/tangen

Steder i nærheten

Fredrikstad Domkirke 9.7 km
Isegran fort/museum 9.3 km
Hauge 13.1 km
Gamlebyen 12.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 144.8 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 93.2 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 10.2 km
Bussholdeplass Tangen brygge 1.4 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 10.7 km
Kjøpesenter Østsiden Storsenter 14.2 km
Postkontor Coop Extra Glommen Brygge 9.1 km
Postkontor Coop Prix Seiersten 10.8 km
Apotek Apotek 1 Hvaler 9.1 km
Apotek Boots apotek Kråkerøy 9.4 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 10.4 km
Vinmonopol Østsiden Vinmonopol 11.8 km
Dagligvare Coop Extra Hvaler 9 km
Dagligvare Kiwi Vesterøy 9.4 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven St.Croix 10 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 10.1 km
Bensin Shell Kråkerøy 9.3 km
Bensin Shell/7-Eleven St.Croix 10 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Dokumenter
Energiattest
 
Bjørnar Brynildsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?