Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
for kr 2 650 000,- for kr 2 650 000,-

Flyfoto

Utsiden

Utsikt fra veranda

Flyfoto

Overbygd veranda

Kort vei gå fra uteplassen og ned til sjøen

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Stue

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Kjøkken

Soverom

Soverom 2

Flyfoto

Flyfoto

Flyfoto

Flyfoto

Flyfoto

Koselig plass

Overbygd veranda

Fasade

Uteplass

Utsiden

Utsiden

Svaberg og sjø, med Arisholmen i bakgrunn

Flyfoto

Flyfoto

Flyfoto

Idyllisk område

Anvist plass for båtfeste

Plantegning 3D

Plantegning

Tyttebærtangen/Kråkerøy

Tyttebærtangen 62

Vis på kart

Prisantydning

Kr 2 190 000,-

Tyttebærtangen/Kråkerøy: Lita koselig hytte, solrikt og nær sjøen med utsikt mot Hvaler

Boligtype:
Hytte, Selveiet
Soverom:
2
Prisantydning:
Kr 2 190 000,-
AREAL (P-ROM / BRA)
32 / 39 / m2
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Tyttebærtangen er et populært hytteområde lengst syd på Kråkerøy med Hvalerskjærgården rett utenfor. Hytta har en god beliggenhet forholdsvis lunt og usjenert med fin utsikt mot sjøen, holmene nedenfor og Hvalerøyene. Solforholdene er upåklagelige, fra tidlig på dagen og helt fam til solnedgangen.

Med sjøen rett utenfor døra og umiddelbar nærhet til Hvaler og Fredrikstad flotte skjærgård, kan det ikke bli så mye bedre. Det er også et enkelt båtfeste like nedenfor hvor man kan ha en liten båt. Når det i tillegg er masse flotte turløyper i området også er ypperlig for kajakkpadlere, ligger alt til rette for et variert uteliv enten det er aktivt eller avslappende, akkurat slik du ønsker på et landsted. Til Tangen hvor det er en liten offentlig strand og en hyggelig Kro med servering.

Fra parkeringsplassen på Tyttebærtangen er det ca 7-8 minutters gange på fine turveier. Har man tunge ting å frakte er det mulig kjøre nærmere, kun for av og pålessing. Det er også noen gjesteparkeringer på felles parkeringen, ellers er det rikelig med offentlig parkering på Tangen.

Det er ca 10 minutter å kjøre til Fredrikstad. Ønsker du en hyggelig handletur tar du båten over til Ødegårdskilen på Vesterøy hvor det er dagligvarebutikker, apotek, kro mm. Nærmeste butikk er Joker ved Lunde ca 3-4 km, passe sykkelavstand.

Adkomst

Fra Fredrikstad kjører du mot Hvaler ca 7-8 km og tar av mot Tangen. Fortsett ca 3 km, du vil se en båthav i Trolldalen på venstre side fortsett videre noen hundre meter til du får en parkering/båtopplagsplass på høyre side, ta der inn til høyre ved postkassesatativ. Fortsett på denne veien fram til en stor felles parkeringsplass. derfra er det bare forrtsette til fots, først på en vei som går over tile en sti. Det er det merket bl.a. med pilerog hyttenummer. Rett før du kommer til hytta dlere stien seg i to, ta da til venstre og du er strak på hytta, Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 2 190 000,-

Boligtype

Hytte

Eiertype

Selveiet

Byggeår

1959

Soverom

2

Primærrom

32m2

Bruksareal

39m2

Tomt

625m2

KR-kode

291864

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Tyttebærtangen 62, 1670 Kråkerøy

Gnr. 431, bnr. 28 i Fredrikstad kommune.

Tomten

Festet tomt på 625,1 kvm.

Festeavgiften er kr 10.000,- pr. år.

Festeavgiften ble sist regulert 2017, og denne kan reguleres hvert 5 år iht konsumprisindeksen. Festeavtalen er evigvarende.

Grunneier har forkjøpsrett, men har ved dette salget fraskrevet seg forkjøpsretten. Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke, men melding om ny eier blir sendt grunneier etter salget. Fester har den fysiske råderetten over tomten, felling av trær skal avtales med grunneier. Grunneier har opplyst om at frivillig innløsing av tomten kan være mulig, men det må i tilfelle diskuteres med ny eier. Kopi av festekontrakten følger vedlagt salgsopgaven.

Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det følger en parkeringsplass med festekontrakten, det er noen gjesteplasser på parkeringsområdet.

Vei, vann og avløp

Hytta har utedo og det er heller ikke innlagt vann. Det er et privat vann- og avløpslag for området (Søndre Kråkerøy vann- og avløpslag) hvor det er mulig koble seg på. Kostnaden med dette er per i dag kr. 215.000,- inkl. kloakkpumpen. Det som kommer i tillegg er legge opp ledninger fra hovedledning, tilknytningsavgift til kommunen med kr 938,- for vann og det samme for avløp. Nye medlemmer må melde seg inn i laget og en andel koster kr. 1.000,-. Årlig avgift til vannllaget kr. 2.500,-. Vann og avløpslaget her en egen hjemmeside ww.skva.no hvor det ligger nyttig informasjon og kart over ledningsnettet.

Arealer og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 42 kvm

Totalt bruksareal: 39 kvm

Totalt primærrom: 32 kvm

Bruksareal:

Fritidseiendom 35 kvm

Utvendig bod 4 kvm

Primærrom:

Fritidseiendom:

1. etasje 32 kvm: Stue, kjøkken og 2 soverom

Sekundærrom:

Fritidseiendom:

1. etasje 3 kvm: Bod

Utvendig bod:

1. etasje 4 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.04.2018 utført av Frank Feldt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre. Vinduer med enkle glass og med isolerglass. Utgangsdøren og kjøkkenvinduet er nyere.

Innvendige vegger er oppført i bindingsverk/ behandlede plater. Det er tregulv inne i hytten, og trebjelkelag i etasjeskille. Himling av trekonstruksjon med panel/plater. Saltak, bordtak og Papp. I forbindelse med at det bla lagt ny papp i 2011 ble pipen over tak fjernet, den er ikke murt opp igjen. Det gjøres derfor oppmerksom på at peisen i stua ikke må benyttes. Takrenner og nedløp er ikke komplette. Uthus/utedo er i dårlig forfatning.

Hytta som er oppført i 1959 holder en enkel standard og det er ikke foretatt særskilte påkostninger de siste årene så noen utbedringer må påregnes.

Rapport følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Standard

Hyggelig liten sommerhytte som holder en enkel og nøktern standard. Innvendig har hytta panel som er malt i lyse farger, innenfor kjøkkenet er det et soverom, i tillegg er det et soverom med utvendig adkomst. Kjøkkeninnredning er plassbyd

Koselig stue med murt peis, der må pipen mures overt tak. Fra stuen kommer du ut på en overbygd veranda hvor du kan sitte nyte utsikten.

Det ble lagt inn strøm i 2014, så hele el-anlegget er forholdsvis nytt.

Selger har av grunneier blitt påvist hvor det kan settes opp et båtfeste i fjellet og så må man legge ut en bøye. Det er en mulighet for å plass til å legge en mindre båt/jolle.

Oppvarming

Det er etablert en åpen peis i stuen, men peisen kan ikke brukes før pipen er ført gjennom taket. Ellers noe elektrisk med panelovn/elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsboligformål siden 1959

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Hvis bebyggelsen er eldre enn 1965/66, var det ikke krav til slik tillatelse. I ”samlet rapport” (eiendomsstatus) framgår det at eiendommen er registrert som fritidsbolig tatt i bruk i matrikkelen (tidligere GAB).

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:

Dagboknr 900772, tinglyst 2009, type heftelse: Festekontrakt med bestemmelser om regulering av leien, forbud mot næringsvirksomhet, kan ikke framleies uten bortfesters samtykke, forkjøpsrett for grunneier med unntak for nærstående familie, Med flere bestemmelser

Det er tinglyst 2 heftelser på eiendommen som ikke antas ha noen betydning for kjøpers bruk: Dagboknr. 301309, tinglyst 1976, type heftelse: Urådighet vedr. bebyggelse mm på en del av grunneiers eiendom Brattholmene, Lille Brattholmen. Lille Sauholmen og vestre Sauholmen, rettighetshaver Oslofjordens Friluftsråd, tinglyst på denne eiendom m.fl.

Dagboknr. 9770, tinglyst 1988 type heftelse: Erklæring/avtale vedr at Lille Vestre Brattholmen skal eies i sameie med denne grunneier og en annen grunneier i området

Alle servitutter og heftelser vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eiendommen har tinglyst bestemmelser om båtplass, adkomstvei, parkering mm tinglyst med ovennevnte festekontrakt. Rettigheten er tinglyst på grunneiers eiendom 431, bnr. 1 med dagboknr 900772, tinglyst 2009.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kystsoneplan for Fredrikstad Kommune i perioden 2011-2023 formål: 530 – Hensyn friluftliv, 1120 - Fritidsbebyggelse, 5100 – LNFR – tiltak for stedbunden næring, datert 17.06.2011. Eiendommen har bygning som ligger innenfor 100 m beltet i strandssonen. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 736,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon.

Eiendomsskatten er kr 1.300,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.120 kwh. pr. år.

Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.800,-

Velavgift er kr 825,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.245.999,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Fredrikstad
Grunnkrets Trolldalen/tangen

Steder i nærheten

Fredrikstad Domkirke 9.7 km
Isegran fort/museum 9.3 km
Hauge 13.1 km
Gamlebyen 12.5 km

Transport

Flyplass Oslo Gardermoen 144.9 km
Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 93 km
Jernbanestasjon Fredrikstad stasjon 10.2 km
Bussholdeplass Tangen brygge 1.4 km

Steder av interesse

Varer/tjenester

Kjøpesenter Torvbyen 10.7 km
Kjøpesenter Østsiden Storsenter 14.2 km
Dagligvare Joker Kråkerøy 3.6 km
Dagligvare Coop Extra Hvaler 9 km
Postkontor Coop Extra Glommen Brygge 9.1 km
Postkontor Coop Mega Fredrikstad 10.4 km
Apotek Apotek 1 Hvaler 9.1 km
Apotek Boots apotek Kråkerøy 9.4 km
Vinmonopol Torvbyen Vinmonopol 10.4 km
Vinmonopol Østsiden Vinmonopol 11.8 km
Kiosk/video Shell/7-Eleven St.Croix 10 km
Kiosk/video Mix Henriette Frukt og Tobakk 9.9 km
Bensin Shell Kråkerøy 9.3 km
Bensin Shell/7-Eleven St.Croix 10 km

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkårene kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring.

Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Innhent komplett prospekt

Nettannonsen er kun et utdrag av salgsoppgaven. Alle som vurderer å legge inn bud, må sette seg inn i salgsoppgaven. Last ned fullstendig PDF eller kontakt megler.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: 2,25% av salgssummen.

Minimumsprovisjon: kr 45.000,-

Grunnhonorar: kr 12.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-

Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Bjørnar Brynildsen
Daglig leder/Eiendomsmegler
Les mer om megler

Lurer du på noe?