Kontakt oss

Statistikk for dette prospektet

Denne siden er vist
ganger
Salgsoppgave lastet ned
ganger
Loading...
Finn
Loading...
Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk

Statistikk for runde to

Smartannonser
Loading...
Smartannonsering
visninger
besøk
Solgt Solgt

Tomten marker med sirkel

Dronefoto av tomten

Fra tomten er det fin utsikt mot Åfoss

Varpet

IMG_0417

IMG_0413

IMG_0414

IMG_0411

IMG_0416

Rekreasjonsområder mot Åfoss

SKIEN - VARPET

Varpevegen 64 B

Vis på kart

Prisantydning

Kr 1 250 000,-

SKIEN - VARPET: SKIEN - VARPET : Byggeklar boligtomt med fin utsikt og gode solforhold! Barnevennlig i blindvei. Her er det ingen byggeklausul!

Boligtype:
Tomt, Selveiet
Prisantydning:
Kr 1 250 000,-
Beliggenhet

Områdebeskrivelse

Tomten har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet i godt etablert boligområde på Varpet i Skien. Fra eiendommen er det fantastiske sol- og utsiktsforhold mot sjarmerende gårdslandskap i øst til Lifjell i vest. Tomten ligger svært barnevennlig til i blindvei, med kort avstand til flotte og populære turområder. Her kjører man bomfritt til en rekke aktivitieter og steder i Skien som f.eks. Skien Fritidspark, Sykehuset Telemark, barnehager, Moflata barneskole og Herkules handlesenter. Det er gode bussforbindelser i området.

Barnehager og skoler

Moflata barneskole og Gimsøy ungdomsskole. Det finnes mange barnehager i området, deriblant Maurtua barnehage og Maribakkane barnehage m.fl. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Adkomst

Fra Skien følger man Ulefossvegen og tar rett frem i rundkjøringen etter sykehuset opp mot Steinsrud. Følg Steinsrudsvingene oppover og ta etterhvert til venstre inn Varpedelet. Følg veien og ta til høyre inn Varpevegen og deretter første til høyre igjen. Tomten er merket med skilt fra Krogsveen.

Fakta om boligen
Meglers prisvurdering

Kr 1 250 000,-

Boligtype

Tomt

Eiertype

Selveiet

Tomt

747m2

KR-kode

26.18188

Eiendomsopplysninger

Eiendommen

Varpevegen 64 B, 3728 Skien

Gnr. 216, bnr. 485 i Skien kommune.

Tomten

Tomten er skrånende mot nordvest. Innkjøring fra Varpevegen. Tomten er renset og klar for bebyggelse.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har direkte adkomst fra kommunal vei.

Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. For avstand til kommunalt nett, se vedlagte kart.

Selger har fått godkjent en funkis-bolig på tomten, og det er betalt byggesaksgebyr og tilkoblingsavgift for vann/avløp for denne boligen. Man står fritt til å bygge annen bolig, men det må da påregnes nytt byggesaksgebyr samt nytt tilkoblingsgebyr for vann/avløp.

Det er lagt fiber og strøm frem til tomtegrensen. Strømledning som henger over tomten skal fjernes (legges i rør), og strøm til denne tomten hentes fra punktet nedenfor tomten (ved Ulefossvegen).

Bebyggelse og byggemåte

Det er ingen byggeklausul på tomten, og man står fritt til å velge utbygger/entreprenør selv (ingen krav til husvalg). Her er det kun reguleringsbestemmelser som legger føring for hva og hvor stort man kan bygge.

Nåværende eier har fått godkjent oppføring av enebolig i funkis-stil på eiendommen. Den godkjente bolgien har et bruksareal på 248 kvm. og et bebygd areal (BYA) på 218 kvm. Bygget er vist med en underetasje, en 1. etasje og en oppbygd loftsetasje på 31 m2. Bygget ha flatt tak. Gjennomsnittlig høyde fra terreng er vist til under 8 meter til gesims. Utnyttelsesgraden er oppgitt til 29,2 %.

Søknaden er godkjent i medhold av plan - og bygningsloven (pbl) § 20 - 3, og tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Boligen må brannsikres i henhold til TEK 10 da det oppføres nærmere enn 8 meter til nabohusene.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er heller ingen tinglyste servitutter/avtaler på tomten.

Regulering

Eiendommen er uregulert, og avsatt til boligformål i kommuneplanens arealdel, vedtatt 23.04.2015. Eiendommen grenser mot reguleringsplan for Steinsrudsvingen, og her er det byggegrensen mot Ulefossvegen på nedsiden som reguleres. Se kart i salgsoppgaven.

Kjøper er selv ansvarlig for å skaffe alle nødvendige tillatelser fra kommunen for å bebygge eiendommen, og må selv avklare med kommunen hva som eventuelt vil bli godkjent på eiendommen.

Det er gitt tillatelse til oppføring av enebolig med bruksareal på 248 kvm. og et bebygd areal på 218 kvm. Bygget er vist med en underetasje, hovedplan og en oppbygd loftsetasje på 31 kvm. Bygget har flatt tak. Gjennomsnittlig høyde fra terreng er vist til under 8 meter til gesims. Utnyttelsesgraden er oppgitt til 29,2 % Det er en forutsetning fra kommunen at boligen brannsikres i henhold til TEK 10 da det oppføres nærmere enn 8 meter til nabohusene.

Overtagelse

Ledig for snarlig overtagelse hvis ønskelig.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt. Det må påregnes gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:

- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt

- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.

- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.282.472,00

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-.

Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Nabolagsprofil

Beliggenhet

Tilhørighet

Kommune Skien
Grunnkrets Faråsen

Steder i nærheten

Telemark Sentralsjukehus 1.7 km
Åsen 2.2 km
Sykehuset Telemark 2.4 km
Åfosstrand 3.3 km

Transport

Flyplass (regional) Sandefjord lufthavn Torp 55.5 km
Jernbanestasjon Skien stasjon 5.9 km
Bussholdeplass Steinsrud 0 km*

Idrett/friluft

Idrettsanlegg Åfoss grus 1.8 km
Idrettsanlegg Åfoss kunstgress 1.8 km
Treningssenter Akrobat Treningssenter 3.1 km
Treningssenter ELIXIA Klosterøya 3.6 km

Steder av interesse

Skoler

Åfoss skole (1-7 kl.) 1.8 km
Moflata skole (1-7 kl.) 2.9 km
Gimsøy skole (8-10 kl.) 3.2 km
Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.) 4.5 km
Mæla ungdomsskole (8-10 kl.) 5.5 km
Hjalmar Johansen vgs. 2.9 km
Toppidrettsgymnaset i Telemark 4.8 km

Barnehager

Varpet familiebarnehage (0-6 år) 0.1 km
Maurtua barnehage 1.3 km
Maribakkane barnehage (3-6 år) 1.4 km

Varer/tjenester

Kjøpesenter Herkules 3.1 km
Kjøpesenter Arkaden Skien Storsenter 4.4 km
Postkontor Coop Prix Åfoss 2.3 km
Postkontor Grenland Bedriftssenter 3.9 km
Apotek Sykehusapoteket Skien 2.4 km
Apotek Vitusapotek Herkules 3 km
Vinmonopol Skien Vinmonopol 4.7 km
Dagligvare Rema 1000 Moflata 1.4 km
Dagligvare Meny Myren 1.9 km
Kiosk/video Bergbys Myren 1.9 km
Kiosk/video Narvesen Butikken 3 km
Bensin Esso Myren 1.9 km
Bensin Circle K Jorkjend 2.5 km

Demografi

Nøkkelopplysninger for nabolaget

Andel menn 49,2 %
Andel kvinner 50,8 %
Gj.snittalder menn 38
Gj.snittalder kvinner 38,8 år
Husholdninger med barn 38,2 %
Husholdninger uten barn 61,8 %
Gj.snitt byggeår 1973
Gj.snitt tomtestørrelse 975
Område Personer Husholdninger
Kommune: Skien 54316 24930
Grunnkrets: Faråsen 1067 421

Informasjon i Nabolagsprofilen er hentet fra ulike kilder og det kan forekomme feil eller mangler i dataene. Distanser er basert på korteste kjørbare vei (*Distanse i luftlinje). Kartene er levert av Geodata AS. Kartene skal ikke brukes som kilde eller fasit på f.eks. fradelinger, sammenføyninger, grenser, da kommunen tilbyr mer oppdaterte kart for dette formålet. Eiendomsprofil AS, Geodata AS eller Krogsveen kan ikke holdes ansvarlig for feil eller mangler i dataene eller kortene.

Øvrig informasjon

Avhendingsloven

Tomten selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Eierskifteforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:

Provisjon: Kr. 35.000,-

Grunnhonorar: kr 4.500,-

Oppgjørshonorar: kr 4.550,-

Markedspakke: kr. 18.500,-

Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-

Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Dokumenter
Morten Saubrekka
Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Les mer om megler

Lurer du på noe?