Kontakt oss

Boligprisstatistikk - Hele landet

Velg fylke

Forventet utvikling i markedet

2,7% Prisendring siste måned
3,6% Prisendring siste 12 måneder
kr 40 800 Kvadratmeterpris
63 Gjennomsnittlig formidlingstid
+ 7,3 % Endring antall solgte boliger, i fjor kontra i år

Oppgang i boligprisene i januar

Boligprisene i Norge steg med 2,7 prosent i januar 2019. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,5 prosent. Boligprisene er nå 3,6 prosent høyere enn for ett år siden.

Les hele pressemeldingen fra Eiendom Norge her .

Forventninger til boligmarkedet i 2019

Gode rammebetingelser gir stor aktivitet
God balanse mellom etterspørsel og tilbud og stabil prisutvikling gjennom en lengre periode - sammen med gode rammebetingelser - skaper et godt grunnlag for høy aktivitet i boligmarkedet.

Det er lang vei fra internasjonal uro til de lokale boligmarkedene i Norge. Når internasjonale skyer tårner seg opp vil større forsiktighet fra Norges Bank med tanke på renteøkninger og en ekstrem solid statsfinansiell situasjon gjennom oljefondet, utgjøre viktige støtputer for husholdningene og dermed boligmarkedet. Vi er av den formening at det er få faktorer som det er grunnlag for å frykte for aktørene i boligmarkedet i 2019.

Vi forventer moderat stigende boligpriser

Vi tror på et stabilt og godt marked for alle som skal bevege seg i boligmarkedet i 2019. Det er godt med boliger å velge mellom for alle som er på boligjakt, både bruktboliger og prosjekter som er under utvikling. Samtidig blir de fleste boliger som legges ut, solgt i løpet av en begrenset tidsperiode. Selger må likevel påregne noe lengre salgstid enn det vi har opplevd i enkelte perioder de senere år. Nøkkelen er at man har realistiske forventninger til pris, og dermed ikke går ut i markedet med for høye forhåpninger. Årene med 10 prosent årlig boligprisvekst er forbi. Vi tror på en prisvekst på 3 til 5 prosent de fleste steder i landet i 2019. Les mer om Leif J. Laugen, administrerende direktør i Krogsveen sine prognoser for 2019 her

Sjekk prisutviklingen og les våre forventninger til der du bor ved  å klikke inn i rullgardinen over. Her finner du også tall for 4. kvartal.

Vil du følge med på prisutviklingen i boligmarkedet? Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev her.

Prisutvikling
Scroll for å se tidligere tall

 

Kilde: Eiendom Norge  
Tallene er hentet fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi. Les mer om bakgrunnen for endring i Eiendom Norges prisstatistikk fra januar 2018, og hvilke kommuner som inngår i de forskjellige områdene.

Sjekk hva boligen din er verdt – på nett!

Gjennom Krogsveens Lynvurdering får du raskt, enkelt og helt gratis vite hva boligen din er verdt. 
Les mer om lynvurdering her

Krogsveens Boligsøkerregister hjelper deg  - enten du skal kjøpe eller selge

Vi i Krogsveen vet hvor mange og hvem som kan være interessert i din bolig.  Informasjon om din bolig blir alltid sendt ut til aktuelle interessenter. Hele 4 av 10 boligsøkere blir kjøper.  Les mer om vårt boligsøkerregister her og sjekk antall interessenter. 

Som boligsøker blir du fulgt opp jevnlig av din lokale Krogsveen-megler for å avstemme boligbehov og ønsker. Du vil alltid få tilsendt informasjon om boliger som passer dine behov - før alle andre.  På den måten får du bedre tid til å forberede deg til visning. Registrer deg som boligsøker her

Ta kontakt

Hvis du har spørsmål om boligmarkedet eller ønsker konkrete boligråd - som selger eller kjøper - ikke nøl med å ta kontakt med oss i Krogsveen

Gå tilbake til Boligprisstatistikk