Kontakt oss

Boligprisstatistikk

Prisoppgang i januar

+ 2,00 % Prisendring siste måned
-2,20 % Prisendring siste 12 måneder
kr 39 500 Kvadratmeterpris
58 Gjennomsnittlig formidlingstid
+ 8,4 % Endring antall solgte boliger, i fjor kontra i år

Regional prisutvikling og landet for øvrig – 2,2 % lavere enn for 1 år siden

I januar var det en oppgang i boligprisene i alle deler av landet, og snittet ble en økning på 2 %. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene likevel ned med 0,4 prosent.
Av byene hadde Bergen den sterkeste utviklingen med en oppgang på 3,9 prosent. Svakest utvikling hadde Drammen med en oppgang på 0,4 prosent.

Mer balansert marked

Det er fremdeles litt for tidlig å friskmelde boligmarkedet i hovedstaden, men det er flere tegn på bedring. Oslo hadde en prisutvikling i januar på 2,7 prosent og dette er over gjennomsnittet for måneden de siste årene. I tillegg var det stor aktivitet, og det ble lagt ut langt færre boliger i markedet enn det som ble solgt. Det vil si at boliger fra «varelageret» selges unna. Det er et godt tegn på mer balansert marked, sier Leif J Laugen, Adm. Dir i Krogsveen.

Omlegging av boligprisstatistikken i Norge fra 2018 – et enda mer presist bilde av svingningen

For å få pålitelige tall, må området vise et tilstrekkelig antall solgte boliger. Derfor endres nå områdeinndelingene noe. Les mer om omleggingen av boligprisstatistikken

Vil du følge med på prisutviklingen i boligmarkedet? Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev her.

Prisutvikling
Scroll for å se tidligere tall

* De oppgitte kvadratmeterprisene er et gjennomsnitt av de siste seks måneder.

 

Kilde: Eiendom Norge  
Tallene er hentet fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi. Les mer om bakgrunnen for endring i Eiendom Norges prisstatistikk fra januar 2018, og hvilke kommuner som inngår i de forskjellige områdene.

Sjekk hva boligen din er verdt – på nett!

Gjennom Krogsveens Lynvurdering får du raskt, enkelt og helt gratis vite hva boligen din er verdt. 
Les mer om lynvurdering her

Krogsveens Boligsøkerregister hjelper deg  - enten du skal kjøpe eller selge

Vi i Krogsveen vet hvor mange og hvem som kan være interessert i din bolig.  Informasjon om din bolig blir alltid sendt ut til aktuelle interessenter. Hele 4 av 10 boligsøkere blir kjøper.  Les mer om vårt boligsøkerregister her og sjekk antall interessenter. 

Som boligsøker blir du fulgt opp jevnlig av din lokale Krogsveen-megler for å avstemme boligbehov og ønsker. Du vil alltid få tilsendt informasjon om boliger som passer dine behov - før alle andre.  På den måten får du bedre tid til å forberede deg til visning. Registrer deg som boligsøker her

Ta kontakt

Hvis du har spørsmål om boligmarkedet eller ønsker konkrete boligråd - som selger eller kjøper - ikke nøl med å ta kontakt med oss i Krogsveen

Gå tilbake til Boligprisstatistikk