Kontakt oss

10 gode tips for små soverom

Publisert 17. november 2017 inspirasjon

Stadig flere bor på liten plass, og soverommene blir mindre og mindre. Men heldigvis trenger ikke et soverom være stort for at det skal være fint og funksjonelt.

10-gode-tips-til-små-soverom_blogg

Selv om plassen ikke er stor er det likevel viktig at det er et rom du har lyst til å oppholde deg i. Soverommet skal invitere til ro og avslapning, det skal være et rom hvor det føles godt både å starte dagen og avslutte dagen. 

Her får du ti gode tips som kan hjelpe deg til å få det beste ut av soverommet ditt:

1. La sengen spille hovedrollen. Selv om rommet er lite, trenger ikke sengen være beskjeden. Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavl.

2. Tenk kreativt når det gjelder sengegavl. Her er det brukt en skjermvegg, som gir et annerledes utseende. Du kan også lage en flott sengegavl ved å ta utgangspunkt i en MDF plate som du kler med stoff, det blir langt rimeligere enn å kjøpe en ferdig, og kan bli like flott. Det kan også være fint med en hel vegg med resirkulert tre i sengens bredde fra gulv til tak. Det gir en flott effekt

3. Sørg for oppbevaring under senga. Det er ofte et sted vi ikke utnytter, men med store sengeskuffer som enkelt kan skyves under senga, får du mye ekstra oppbevaring.

4. Store hotellputer gir luksusfølelse. Sy gjerne trekk til dem av et stoff med et mønster som passer til resten av rommet. Det kan bli et fint blikkfang.

5. Heng opp en knagg til morgenkåper i stedet for å ha en stol til å legge fra seg klær, det tar mindre plass og det blir mindre rot

6. Fjern rot og alt som ikke skal være på soverommet. Ha plass til det du velger å beholde. Hvis du ikke har plass til et nattbord kan en liten hylle gi plass til mobiltelefon, en bok eller lignende.

7. Hvis du har plass til nattbord, kan det være en fordel å velge nattbord med skuff eller skap, på den måten har du plass til bøker, blader og lignende, og det virker mindre rotete.

8. Bygg gjerne sengen opp i høyden, særlig hvis du har høyt til taket og det er et lite rom. Da får du et mer harmonisk uttrykk.

9. En puff for enden av sengen er dekorativ, og du får ekstra plass til oppbevaring.

10. Bruk gjerne speil til å forstørre rommet. Hvis du plasserer et speil på nærmeste vegg ved siden av et vindu, vil det reflektere vinduet og gi en følelse av at det er to vinduer i rommet.

Foto: Franciska Munck-Johansen

Relaterte boligtips

Totalt 57 relaterte blogginnlegg

10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike...

Slik får du liv i hagen

Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...