Kontakt oss

Pusse opp? Det skal ikke alltid så mye til

Publisert 29. desember 2017 inspirasjon oppussing

Mange blir skremt av rom som trenger oppussing, og det er ikke rart for det er ikke alltid så enkelt å se for seg hvordan et rom kan bli. Men ikke la deg skremme, de fleste rom kan oppnå stor forandring med noen få tiltak. Her får du noen gode tips.

Gang-hoved

Se på disse bildene av før og etter oppussing. 

Gang_før_bloggpost

Denne gangen hadde lite skapplass og trengte oppussing.

Etter-tekst

Ved hjelp av nye garderobeskap, maling og fliser har den blitt både tidsriktig og tiltalende.

Her har du 8 enkle oppussingstips:

1. Planlegg før du setter i gang

Bestem deg for hva du ønsker å gjøre og legg en plan. Jo bedre forberedt du er, jo mindre ubehagelige overraskelser får du. 

2. Sammenlign priser

Det kan være store forskjell på priser på maling, tapet, fliser etc. Bruk derfor litt tid på å sammenligne priser før du setter i gang. 

3. Et godt forarbeid lønner seg

Ja, det kan være kjedelig med forarbeid, men det lønner seg. Bruk heller den tiden det tar å maskere lister og vinduer, i stedet for å prøve å male på frihånd og ta deg tid til å vaske der det trengs. Tiden du bruker kan fort tjene seg inn igjen og resultatet skal du ofte leve med i årevis.

 4. Det er mye du kan gjøre selv

Du kan spare mange penger på å gjøre deler av jobben selv. Maling, tapetsering og lignende får de fleste til, mens vann- og avløp og det elektriske arbeidet er det anbefalt å bruke fagfolk til. 

5. Bruk pengene der du får glede av dem

Alle er forskjellige, puss derfor opp etter dine behov ikke etter hva som er trendy eller kult. Hvilket rom liker du best å være i? Er du glad i å lage mat og bruker du mange timer på kjøkkenet? Drømmer du om hjemmespa, eller er det et multimedierom som står øverst på ønskelisten? Legg flest penger i det rommet som betyr mest for deg. 

6. Gjør heller litt bra enn mye halvveis

Det kan for eksempel være bedre å velge kvalitetsfliser til badet på gulvet og i dusjsonen og ha våtromsmaling på veggene, i stedet for å velge rimeligere fliser i hele rommet som du egentlig ikke har lyst på. 

7. Ta et rom av gangen

Mange blir overveldet hvis de begynner med hele huset på en gang. Lag gjerne en plan og sørg for å ha en god helhet. Men begynn heller med ett rom og gjør det ferdig før du går videre til neste, da vil du ha bedre kontroll og oversikt. 

8. Tenk langsiktig

Det er enkelt å male en vegg, her kan du derfor slå deg løs og velge akkurat det du vil, men når det gjelder for eksempel kjøkken eller bad kan det lønne seg å tenke frem i tid. Spør gjerne deg selv: Vil du like disse flisene eller denne kjøkkeninnredningen om ti år? 

Foto: Franciska Munck-Johansen

Relaterte boligtips

Totalt 58 relaterte blogginnlegg

10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike...

Slik får du liv i hagen

Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...