Kontakt oss

Stylingstips til verandaen

Publisert 15. mai 2018 hage

Skal du selge leiligheten, eller ønsker du bare at verandaen skal få et lite løft? Med enkle grep kan du forandre en grå uteplass til en liten oase, selv med liten plass.  

Hvordan style opp verandaen med blomster, møbler, puter og belysning

På våren og sommeren kan verandaen bli brukt som en forlengelse av leiligheten. Du får dermed et ekstra rom der du enten kan sole deg, lese en god bok, grille pølser, plukke tomater fra «kjøkkenverandaen» eller ta en frisk kopp morgenkaffe. Krogsveen forteller deg hvordan du kan gjøre verandaen din til et triveligere sted å være.

Møbler

Ikke bruk for mange møbler. Tar møblene for stor plass kan det bli mindre behagelig å oppholde seg på verandaen. Et triks for små verandaer er å kjøpe utemøbler som ikke tar for stor plass. Dagens utemøbler er ofte beregnet for de med relativ stor plass ute, så det kan være lurt å bruke tid på å finne møblene som passer din veranda. Plassen vil da oppleves som mer luftig og et mer behagelig sted å oppholde seg på.

Planter og blomster

Planter og blomster kan gjøre verandaen din lun, frodig og trivelig. I tillegg kan planter være med på å dempe innsyn.

I april kan du allerede begynne å plante og sette ut blomster på verandaen. Hvis du skal sette ut planter på våren, er det viktig at du velger planter som tåler noen få kuldegrader. Løkblomster, som påskeliljer og perleblomst er perfekte vårblomster som tåler noen minusgrader om natta. Ellers er Ranunkler, Stemor, Tusenfryd og Helleborus også fine vårblomster.

Du trenger heller ikke store verandaen for å lage en liten kjøkkenhage. Sukkererter, tomater, timian, mynte og basilikum er det fult mulig å få til på et lite areal.

Klatreblomster som Clematis, Ipomoea og Thunbergia kan friske opp en vegg eller et verandagelender med fine farger og dufter.

Blomster kan også plantes i høyden med et hyllestativ eller ved hjelp av blomsterkasser for å unngå at de tar opp for mye plass.

Pledd og lys

Puter, tepper og pledd kan varme opp og gjøre verandaen din lunere. Sørg da for at du har et enkelt sted du kan stue det bort når du ikke oppholder deg på verandaen.

Lys opp verandaen med soldrevne lys, som lyser opp når det blir mørkt. Stearinlys gjør også mye med stemningen. Får du veranda-besøk eller skal ha visning, kan et par stearinlys gjøre mye for trivselen.

Tenk farger

Bruker du puter, pledd, stearinlys og blomster, sørg for at fargene passer til hverandre. Har du en gjennomført stil inne kan det være lurt å fortsette på denne ute.

Grill

Har du lov til å bruke kull- eller gassgrill der du bor, er dette noe som virkelig kan løfte standarden på verandaen din. Om du har plassmangel finns det flere små griller som er enkle å flytte på. Kan du ikke bruke kull- eller gassgrill, kan du bruke en elektrisk grill.

 

Kilder:

hjem.no

hemnet.se

lysthagen.com

Relaterte boligtips

Totalt 24 relaterte blogginnlegg

Slik får du liv i hagen

Det er hyggelig å fore fuglene på vinteren og mer enn 400 000 nordmenn gjør det. Det skaper liv i hagen og...

Bygg lekestue selv!

Å få sitt eget, lille hus på tomta er en drøm for de aller fleste barn. Å bygge et  minihus er et...

Vårdugnad i hagen

Når vårsola endelig titter frem og hagen igjen byr til hyggelige stunder, er uterommet vårt et sørgelig...
Utebod uten søknad

Bygg bod uten søknad

Visste du at du kan sette opp en bod på inntil 15 kvadratmeter uten byggesøknad? Bod på inntil 15...