Kontakt oss
Forrige: Finansiering
Neste: Visning
3. Finn din drømmebolig

Finn din drømmebolig

Etter at du har ordnet finansiering, er det bare å lete etter drømmeboligen.

Når du vet hvor mye du kan bruke og du har kartlagt hva som er viktig for deg ved en ny bolig – det være seg beliggenhet, antall soverom, hage, garasje, standard eller utviklingspotensial – kan letingen endelig begynne for alvor. Benytter du Krogsveens BoligsøkerRegister, gjør du letingen din enklere ved å få boliger som passer dine behov tilsendt per e-post – før alle andre får se dem.

Video: Turid Borgersen & Marie Marlén Frogner forklarer hva det er lurt å tenke gjennom når du skal lete etter drømmeboligen.

Video: Kamilla Kaptan & Egil Hovde forklarer hvordan Krogsveens BoligsøkerRegister fungerer.

Du lærer et nytt språk på jakt etter drømmeboligen

Med kjøp og salg av bolig følger mange uttrykk som kan være greit å kunne. Utrykk som forkjøpsrett, primærrom, bruksareal, bruttoareal, andelsbolig, selveier, energiattest og egenerklæring er utrykk du raskt blir kjent med – enten for første gang eller på nytt, alt ettersom du er førsteganskjøpende eller har kjøpt bolig tidligere.

Lurer du fortsatt på hvordan du finner akkurat den rette boligen for deg? Eller hva som skjer på et kontraktsmøte? Eller hva som egentlig følger boligen? Dette er de mest vanlige spørsmålene for deg som skal kjøpe bolig.

Video: Bjørnar Brynildsen & Dan-Christian Jensen forklarer hvordan råderett, omkostninger og forskjøpsrett er de største forskjellene mellom andel- og selveie.

Video: Bjørnar Brynildsen & Dan-Christian Jensen forklarer hva forkjøpsrett innebærer.

Video: Kristine Mevik & Kjetil Marstein forklarer hva forkortelsene står for og hva de betyr.

Vær ekstra grundig når noen selger bolig uten bruk av megler

Å selge bolig uten megler er fullt lovlig og fullt mulig. Det krever kun litt ekstra – både av selger og av kjøper. Det viktigste å huske på for deg som kjøper, er at dokumentasjonsplikten ikke er like streng for en selger som for en eiendomsmegler. Skal du kjøpe bolig av noen uten megler er det derfor lurt å be om all dokumentasjon om eiendommen, og sette seg inn i dette før en eventuell budrunde.

Video: Karin Bruteig & Christian Blenne Lien lister opp det viktigste for å trygge en sikker handel uten megler involvert.

Forrige: Finansiering
Neste: Visning
3. Finn din drømmebolig

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig