Kontakt oss
Forrige: Kontraktsmøte
7. Overtakelse

Overtakelse

Få med deg alt du trenger å vite på det første møtet med din nye bolig.

Det aller første stevnemøtet med din nye drømmebolig er overtakelsen. Dette er et møtehvor du, megler og selger går gjennom boligen og sjekker at alt er standsmessig i boligen din. Det er derfor viktig å følge godt med.  

Video: Oscar Halsen & Kamilla Kaptan forklarer hva som skjer og hva som er viktig å huske på overtakelsen.

Video: Bård Johnson & Marius Wang forklarer hvordan overtaksdato settes.  

Noe følger med en bolig som skifter eier – og noe følger ikke med 

Som hovedregel skal alt som er fastmontert følge med en solgt bolig. Fordi en del ting kan havne i gråsoner, har Norges Eiendomsmeglerforbund utarbeidet en tilbehørsliste over alt som bør følge med en bolig. Eksempler er blant annet varmekilder, baderomsinnredning, heldekningstepper, postkasse, markiser og garderobeskap.  

Video: Andreas Haraldsen & Thor Gunnar Stavholt forklarer hva som skal følge med på kjøpet av en ny bolig.

Mangler kan dukke opp etter overtakelse 

De aller fleste boligkjøpere i Norge blir fornøyd med sin nye bolig. Likevel finner noen feil og mangler som er så alvorlige at de ønsker å klage. Å klage kan være dyrt og tidkrevende, så om du er i tvil er det derfor lurt å rådføre deg med megler før du går videre. Boligkjøperforsikring sikrer mange kjøpere større trygghet i etterkant av boligkjøpet.  

Video: Henrik Jensen & Christer Haugen forklarer hvor du som kjøper står om du oppdager feil eller mangler etter overtakelse.

God fornøyelse! Gratulerer. 

Nå har du fått deg ditt eget sted å bo. Kjenn på følelsen av å sette deg ned på gulvet, lukke øynene og se for deg hvor fint det kommer til å bli i din nye drømmebolig.

Forrige: Kontraktsmøte
7. Overtakelse

Boligtips

Les nyttige tips og råd verdt å vite for deg som selger, kjøper eller eier bolig