Standard:
Leiligheten holder god standard og gir et solid inntrykk med sin gode takhøyde og store vindusflater. Fra kjøkkenbalkongen med morgensol har man oversikt over innkjøringen som fører opp til eiendommen, og fra balkongen med utgang fra stuen er det vid utsikt over fjorden og byen.
Leiligheten ble bygget ny innvendig i perioden 1999 og innehar høy standard med tanke på materialvalg og utførelse fra den tiden. I desember 2024 ble gulvene slipt og lakkert, kjøkkenfrontene ble lakkert samt at vegger og tak ble malt. Den er gjennomgående og fremstår som godt vedlikeholdt, lun og koselig.
Hall:
Hallen er meget romslig, glatte veggflater malt i varm gråtone. I den ytterste delen er det lagt fliser på gulv i kombinasjon med hvitlasert parkett i eik utførelse. Hvitmalt himling med downlights. Rommet har stor garderobe. For øvrig er det plass til møblement.
Kjøkken:
Leiligheten har et stort, skjermet kjøkken med en klassisk innredning som har profilerte fronter. Frontene er nylig lakkert. Innredningen har godt med benke- og lagringsplass, samt benkebelysning og fliser mellom benk og overskap. Flislagt og laminert benkeplate med benkebeslag i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap og fryseskap. Stekeovn og nedfelt platetopp. Komfyrvakt. Ventilator i overskap. Oppvaskmaskin i benk.
Glatte veggflater malt i varm gråtone. På gulvet er det lagt hvitlasert parkett i eik utførelse. Hvitmalt himling med downlights. Synlige takbjelker.
Fra kjøkkenet er det utgang til balkong hvor morgenkaffen kan nytes.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i 1999, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Stue:
Fra stuen er det spektakulære utsiktsforhold fra de store vindusflatene, og utgang til balkong hvor utsikten kan nytes ytterligere. Rommet har ildsted med flott
omramming, og en spennende utforming som gir god fleksibilitet i forhold til møblering. Glatte veggflater malt i varm gråtone. På gulvet er det lagt hvitlasert parkett i eik utførelse. Hvitmalt himling med downlights. Synlige takbjelker.
Bad/wc/vaskerom:
Boligen inneholder to bad med fine løsninger, som er innredet med blå og hvite fliser fra Villeroy & Boch, samt gulvvarme og downlights. Rommene har innmurt speil
med integrert belysning og hylle, enkel servant innfelt i marmor benkeplate. Underskap med skap og skuffer. Toalett. Det ene rommet har badekar for ekstra velvære og det andre har dusjnisje i tillegg til opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Begge bad ble bygget nye i 1999.
Soverom og garderobe:
Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet har stor garderobe. Det er god plass til dobbeltseng på begge rommene. Rommene har glatte veggflater malt i varm gråtone. På gulvene er det lagt hvitlasert parkett i eik utførelse. Hvitmalt himling med downlights. Synlige takbjelker.
For øvrig er det god lagringsplass med bl.a. 2 kjellerboder, fellesbod samt garasje.
Eiendommens historie:
Velkommen til en enestående mulighet til å eie en toppleilighet med rik historie og kulturverdi. Denne ikoniske bygningen fra 1895, opprinnelig drevet som pensjonat av den visjonære og arbeidsomme Birgitte Hammer. Eiendommen er kjent for sin betydning i lokalhistorien, blant annet som tilholdssted for prominente gjester som Edvard Munch og Knut Hamsun.
Besøkene til de prominente gjestene gikk ikke upåaktet hen. Munch "overvintret" 1899 og 1900 på Hammers Pensjonat og har malt bildene Togrøyk, Vinternatt og
Solnedgang mens han bodde på pensjonatet. "Det gule huset" er for øvrig nevnt i flere av Munchs tekster, og det er trolig dette Birgitte Hammers pensjonatet han sikter til.
Knut Hamsun sitt opphold førte til datidens sosietetsskandale. Under oppholdet innledet han et forhold den gifte Bergljot Güpfert. Mens forholdet pågikk ble begge utsatt for forfølgelse i form av anonyme brev som gikk ut på å nedsette den ene i den andres øyne. De anonyme brevene ble stjålet fra Hamsun sitt skrivebord og delt rundt til bok forhandlere, stortingsmenn, aviser og privatpersoner. Dette gjorde Hamsun svært forbitret og brevene ble oversendt til en fransk skriftekspert som konkluderte med at det var Anna Munch som var gift med Knut Hamsun sin fetter. Hamsun og Güpfert ble gift i 1898, men ekteskapet ble oppløst i 1906.
Etter Birgitte Hammers sin bortgang i 1906 ble driften videreført helt frem til krigens utbrudd. Pensjonatet ble da rekvirert av okkupasjonsmakten i likhet med flere andre eiendommer på Nordstrand.
Etter krigens slutt ble eiendommen solgt til Filadelfiamenigheten. Huset ble i tiden det var eid av Filadelfiamenigheten brukt som gamlehjem for menighetens eldre.
Etter mange års bruk som gamlehjem ble etter hvert det vedlikeholdsmessige etterslepet så stort at stedet ikke lenger egnet seg som gamlehjem.
Ca. 100 år etter pensjonatets oppstart, fikk en kameratgjeng vite at Filadelfia-menigheten ønsket å selge eiendommen. Kameratene ble betatt av utsikten og det overdådige huset av ukjent mellom-europeisk inspirasjon og kjøpte eiendommen i 1996. Fra våren 1998 til høsten 1999 ble huset delvis restaurert og ombygget. Bygget ble delt opp i 7 leiligheter. Renoveringsarbeidene var omfattende og fasaden ble oppgradert, alle rør ble skiftet, det elektriske ble skiftet og det ble etablert to nye piper samt at det ble bygget et nytt trappeløp ved siden av heisen.
Det ble gjennomført en oppgradering mht. brann og lyd, hvor vegger og himlinger ble kledd med gips, og alle inngangsdører ble byttet til brannklassifiserte dører.
Det ble installert dørcalling, sentral brannvarslingsanlegg til vaktselskap og felles system for innbruddsalarm også koplet til vaktselskap.
Eiendommen har fått jevnlig vedlikehold. De senere årene har alle fasader, med treverk vært malt opp 2 ganger siden ombyggingen. I 2024 ble det gjort omfattende oppgradering av heisen til en kostnad på ca. 1 mill. Kun elektromotor er av eldre dato, denne har lenger levetid og det var ikke behov for utskifting.
Det omfattende restaureringsprosjektet har ikke gått upåaktet hen og i 2004 fikk man Ljans Vel sin bevaringspris.