Delvis overbygget inngangsparti med trappeadkomst fra veien. Tilkomst til bod ved inngangsdør.
1.etg
Entrè: Entrè med tilkomst til stue og toalettrom. Praktisk skyvedørsgarderobe.
Stue: Stue med romslig takhøyde og store vindusflater. Tilgang til kjøkken, spisestue (som opprinnelig er et godkjent soverom) og trappegang. Stige til hems over stue (ikke godkjent til varig opphold). Vedovn plasser i stue. Utgang til overbygget balkong med trapp ned til hage foran boligen.
Kjøkken: Kjøkken fra byggeår med gulvflater av belegg, vegger med tapet og himling med takplater. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Nisje for komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Avtrekksvifte i overskap. Godt med plass til et spisebord på kjøkkenet.
Spisestue: Opprinnelig boligens tredje soverom, men som i dag er innredet som spisestue. Gulvflater av laminat, vegger med panel og tapet og himling med panel.
U.etg
Soverom: To soverom i underetasjen hvor det ene har garderobeskap. Gulvflater av laminat og teppe, veggflater av brystningspanel og tapet og himling av panel og takplater.
Bad: Flislagt bad fra byggeår med badekar og dusjhjørne. Godt med plass til servantinnredning. Gulvstående toalett. Naturlig ventilasjon.
Vaskerom: Vaskerom med belegg på gulv, tapet på vegger og himling med takplater. Utslagsvask. Varmtvannsbereder fra byggeår. Vaskerommet har behov for oppussing.
Boder: Lagringsplass i flere boder i underetasjen, med en bod som har utgangsdør. Tidligere utvendig boder er innlemmet i boligen og har nå innvendig adkomst. Forholdet er ikke byggemeldt hos kommunen.
Følgende bygningsdeler har fått TG2 (vesentlig avvik) i tilstandsrapporten:
- Radon: Det er ikke kjent om det er foretatt radonmåling i boligen og verdiene er derfor ukjent. For å kartlegge de faktiske forholdene, må det gjennomføres målinger.
- Elektrisk anlegg: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på de deler av det elektriske anlegget som er montert før 1999. Med bakgrunn i ovennevnte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Rom under terreng: Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren (bad). Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette sammen med dreneringens alder tilsier risiko for fuktskader i kosntruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.
- Innvendige trapper: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen og rekkverket har åpninger på mer enn 0,10 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav til sikkerhet. Tilstandsgrad settes iht. NS3600. Om trappen vil oppfylle kravene som var gjeldene på oppføringstidspunktet eller ikke, er ikke videre undersøkt.
- Etasjeskiller: Det er skjevheter i underetasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15mm på soverom mot sydvest og 19 mm på soverom sydøst. Årsaken til skjevhetene er ikke kjent. Det er skjevheter i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 16mm. Forøvrig kun mindre skjevheter på kjøkken. Årsaken til skjevhetene er ikke kjent.
- Loft: Svertesopp observert i undertak. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeårsak-/omfang og eventuelle tiltak anbefales.
- Øvrige rom: Det ble registrert skjolder/merker på tapet på vegg i stue mot entre/toalettrom. Skade utover det kosmetiske avviket kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje og elde. Det registreres sprukket flis i entre og foran vedovn. Det er stedvis knirk. Tiltak anbefales.
- Hems: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse risiko.
- Yttertak: Takkonstruksjonen synes å ha mangelfull/liten ventilering. Det registreres stedvis knekt/ødelagt takstein i gradrenner. Det registreres hull i blybeslag ved luftehatt.
Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims.
- Balkonger, terrasser, veranda etc: Det er registrert stedvise råteskader på rekkverk. Råteskader bør utbedres.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Det registreres råteskader i bærende søyler ved veranda. Råteskader bør utbedres. Det observeres at ytterkledningen mangler tilstrekkelig luftespalte, noe som erfaringsmessig øker risikoen for skjulte skader og redusert levetid på kledningen. Utvendige fasader har stedvise tørrsprekker og slitt overflatehehandling.
- Grunnmur, fundamenter: Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Salt/kalkutslag og avskallinger er registrert.
Følgende bygningsdeler har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten:
- Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Rommets lekkasjesikkerhet kan ikke verifiseres. Det ble registrert redusert avrenningshastighet i avløpsrør. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.
- Vaskerom: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Det vurderes at det ikke er etablert membran/tettsjikt på veggflater. Gulvbelegg har skader og utettheter. Rommet tilfredstiller ikke krav til fukt og lekkasjesikkerhet.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
- Innvendig pipeløpet sin funksjonalitet er ikke vurdert.
- Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Det anbefales ytterligere undersøkelser av disse punktene.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.