Benedicte ble beste meglerstudent: - Kunnskap var viktigere enn gode karakterer
31. mai 2022 av Krogsveen
Hun ble beste student på meglerstudiet på BI, men for Benedicte Margrethe Bratvold fra Asker var det aldri om å gjøre kun å få best mulig karakter.
– Det viktigste var å tilegne seg god kunnskap, sier hun.
I dag jobber Benedicte som eiendomsmeglerfullmektig hos Krogsveen i Asker. Det har hun gjort siden hun startet som trainee mens hun gikk i 1. klasse på BI-studiet, og er en jobb hun trives utmerket i. Benedicte er svært takknemlig for at hun fikk muligheten i Asker.
- Alle sa det var viktig å komme seg ut i jobb tidlig. Derfor satset jeg alt, og startet på Asker-kontoret i oktober under det første meglerstudiesemesteret, forteller Benedicte.
Og studenten hoppet likeså rett ut i det, selv om hun var nøye på å delta på alle forelesningene.
- Jeg kan telle på én hånd hvor mange forelesninger jeg ikke deltok på. Forelesinger på skolen var en undervisningsform som passet meg godt, kombinert med selvstudie i ettertid. Ved å delta i forelesing får du en unik mulighet til å kunne stille spørsmål til foreleser direkte dersom det er noe du ikke forstår, sier Benedicte.
Kunnskap viktigere enn karakterer
Hun ser på seg selv som den positivt, nysgjerrige typen – alltid på søken etter ny lærdom.
-Jeg har alltid syntes det har vært gøy og interessant å tilegne seg ny kunnskap og nye ferdigheter, noe som har hjulpet meg godt på veien. Det var aldri viktig for meg å arbeide med fag kun for å få god karakter. Det får du ikke noe igjen for. Det viktige var kunnskapen du tilegnet deg på studiet, sier hun.
Gamle eksamensoppgaver var gull verdt for henne. Det samme var den praktiske læringen hun fikk som trainee.
- Praktisk oppgaveløsning, fremfor 500 sider lesning anbefales, sier Benedicte med et smil.
«Fredet» eksamensperioden
Hun var imidlertid klar i sin kommunikasjon med arbeidsgiver at eksamensperioden var hellig for henne.
- Jeg var og veldig tydelig på at jeg ikke kunne jobbe i eksamensperiodene. Den tiden måtte brukes på lesing og oppgaveløsning, og det er også noe jeg vil anbefale andre studenter som jobber som traineer. Ikke vær redd for å si ifra, selv om det til tider kan være ubehagelig å si nei, sier hun.
Krogsveen har et velutviklet og godt etablert læringsprogram for traineer, og som nyansatt fikk hun raskt delta på visninger, i tillegg til felles samlinger med egen mentor sammen med andre traineer.
- De første halvannet årene deltok jeg på visninger, samtidig som det var kontorjobb i alle ferier. Jeg hadde vel egentlig en rolig start, slik at studiene kunne være i fokus. På våren i 2. klasse startet jeg fast på kontoret to dager i uken, forteller Benedicte.
Bratt læringskurve som meglerstudent
Læringskurven var bratt, men med god opplæring, og muligheten til å prøve og feile på egenhånd, gikk det raskt fremover.
- Ved å starte i jobb tidlig ligger man som regel ett steg foran forelesningene. Du vet hva sikringen er, hvordan dokumentavgiften beregnes ved fellesgjeld, og hva en servitutt er - allerede før det presenteres på BI. Dermed får du en praktisk forståelse som gjør det lettere å huske alt man lærer på BI, sier hun.
- Hva vil så en «beste student» anbefale andre meglerstudenter å gjøre underveis?
- Mitt beste tips er å ikke jobbe mer enn du makter, med tanke på at du samtidig går på et fulltidsstudium. Det er viktigere å komme seg gjennom på tre år, enn å være på jobb fem dager i uken – det til tross for at du lærer veldig mye på et kontor. Et alternativ er at du tilbyr deg å jobbe i feriene - hvis du har mulighet.
De viktigste fagene på eiendomsmeglerstudiet
Selv følte Benedicte at enkelte fag på skolen var viktigere enn andre.
- Ha fokus på fagene Eiendomsmegling, Eiendomsjus og Oppgjør. Dette er fag du får bruk for i senere jobb. Brøkregning i arveoppgjøret, sletting av privat pant og veiretter dukker opp oftere enn man skulle tro. Så må du selvsagt komme deg gjennom resten av fagene, men integralregningen slipper du å bruke etter BI - og heldigvis for det. Jeg har i hvert fall klart meg et helt år uten, sier Benedicte med et smil.
Selv var hun heller ikke engstelig for å spørre når det var noe hun ikke forstod hundre prosent.
- Da brukte jeg de ressursene jeg hadde tilgjengelig, og spurte foreleser dersom det var noe jeg ikke forstod. Jeg deltok også på samlingene med learning assistant og kalkulatorkurs, sier hun.
Eksamenshjelp fra Krogsveen
Benedicte råder eiendomsmeglerstudenter til å snakke med medstudenter, og levere alle oppgaver underveis i semesteret - selv om de er frivillige.
- De tilbakemeldingene du får her er en hjelpende hånd mot eksamen. Delta også på eksamenshjelpen som Krogsveen tilbyr. Det var et godt verktøy for meg. Og til slutt vil jeg anbefale at du bruker oppslagsverket til Krogsveen som ligger på intranettet, for alt det er verdt. Her finner du svaret på alt du kan lure på innenfor arverett, konsesjon, dokumentbehandling og mye mer lett forklart, sier Benedicte Margrethe Bratvold.
Nysgjerrig på en karriere i Krogsveen? Vi er alltid på utkikk etter nye meglertalenter!
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.
Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
Mer fra magasinet
Selge
Anine ble fristet av Krogsveens unike trainee- og fullmektigprogram
God oppfølging og opplæring, samt fast grunnlønn det første fullmektigåret, gjorde at valget falt på Krogsveen da Anine Holter startet som trainee i 2020.
Finn ut mer
Selge
Krogsveens spesialdesignede trainee- og fullmektigprogram skamroses av unge eiendomsmeglere
Har du en drøm om å bli eiendomsmegler? Krogsveen har utviklet spesialtilpassede oppfølgingsprogram for å gi deg en best mulig start på karrieren. Og dommen fra de ferske deltakerne er klar: Profesjonelt opplegg, inspirert av gode verdier i bunn.
Finn ut mer