Therese fikk drømmejobben som daglig leder i Tønsberg

2. mai 2023 av Krogsveen
Ved nyttår fikk hun drømmejobben som daglig leder hos Krogsveen i Tønsberg, hvor hun har jobbet siden hun startet som eiendomsmegler i 2005.
Therese Thon Andreassen er ekte tjømling, som hun selv kaller det. Hun elsker Tjøme, og etter år med studier og meglerjobb i Oslo var det derfor helt naturlig for henne å vende nesen hjemover da sjansen bød seg. Siden har hun ikke sett seg tilbake.
- Det var i 2005. Jeg søkte og fikk jobb som eiendomsmegler her hos Krogsveen i Tønsberg. Jeg stortrives, sier Therese fornøyd.

Kvalitetsbevisst

43-åringen med mann, to barn og småbruk, jobbet noen år i Oslo etter at hun ble uteksaminert fra BI i Oslo, men lysten til å flytte tilbake til Tjøme og Tønsberg-traktene var hele tiden der. Lysten til å få jobb i Krogsveen var også stor. Krogsveen ble da en attraktiv arbeidsgiver. Her forteller Therese hvorfor:
- «Brandet» Krogsveen har alltid vært en sterk merkevare for meg. Da tenker jeg først og fremst på kvalitet. Jeg har alltid vært kvalitetsbevisst i forhold til hvor jeg ville jobbe, og hvordan jeg ville fremstå som megler. Derfor var Krogsveen det naturlige førstevalget mitt, sier hun.
Nå har Therese jobbet snart 18 år som eiendomsmegler hos Krogsveen Tønsberg. Hele tiden har hun kjent på at det var rett valg.
- For meg handler det også om verdier. Miljø og trivsel er viktig, hos meg skal alle glede seg til å gå på jobb. I tillegg har Krogsveen en sterk eier i ryggen som hele tiden er langt fremme når det gjelder utvikling av konsept, rutiner og digitale verktøy, sier Therese.

Meglerne blir hørt og sett

Meglerne i Krogsveen roser stadig de korte kommunikasjonslinjene i selskapet. Therese har samme oppfatning.
- Det er helt riktig. Veien opp til toppen er veldig kort, noe som gjør at medarbeidere blir hørt og sett. Ledelsen i Krogsveen er flinke til å vise at de setter pris på den innsatsen som nedlegges. Det er både fint og viktig, sier Therese.
Ved nyttår overtok hun stillingen som daglig leder etter Jørgen Erland Pettersson – en Tønsberg-legende i eiendomsbransjen, og som var daglig leder hos Krogsveen fra oppstarten i 2003 til 1. januar 2023. Nå har han selv valgt å kun konsentrere seg om meglingen og slipper til yngre krefter bak rattet.
- Jeg har jobbet for Jørgen siden 2005. Han har alltid vært min daglige leder. Det har også hatt betydning for at jeg har vært her så lenge. Jørgen har vært en god sjef, som har skapt en trygg arbeidsplass og et hyggelig sted å være. I dag trives Jørgen med ren megling og her er han ekstremt dyktig. I tillegg er han en god sparringspartner for meg og det setter jeg utrolig stor pris på. Men det er klart det er spesielt å være hans sjef - sånn plutselig, sier Therese med et smil.
«Brandet» Krogsveen har alltid vært en sterk merkevare for meg. Da tenker jeg først og fremst på kvalitet. Jeg har alltid vært kvalitetsbevisst i forhold til hvor jeg ville jobbe, og hvordan jeg ville fremstå som megler. Derfor var Krogsveen det naturlige førstevalget mitt.
Therese Thon Andreassen

Godt forberedt

Hun var aldri i tvil om at hun ville ha jobben.
- Jeg har alltid drømt om den, og vi har hatt en god intern spøk om at jeg ville ha jobben ved et eventuelt lederskifte. Men jeg skal innrømme at jeg var både stolt og kry da jeg ble spurt om jeg ville ha jobben etter Jørgen, sier hun.
Therese opplyser at det hele har vært en prosess som har pågått over tid.
- Kall det gjerne å gå litt i skolen. Men Jørgen har tatt meg under vingene og forberedt meg godt for jobben. Og Jørgen er slett ingen «syvende far i huset», selv om han nok alltid vil henge i hornet på veggen her, sier Therese, og ler.
- Husk at han var daglig leder i 20 år. Men Jørgen har tatt valget selv, og det tror jeg er avgjørende for at det har gått så bra, legger hun til.

Høy prisklasse i fritidsboligmarkedet

Kontoret i Tønsberg har levert gode resultater på omsetning av alle typer boliger.
Fritidsboligene i Færder kommune ligger nær pristoppen i Norge, med en snittpris på 8,8 millioner kroner. Bare Lillesand kan måle seg med slike priser.
- Og vi selger mye fritidseiendommer ved sjøen, som også gjør at prisklassen totalt sett har blitt veldig høy i vårt nedslagsfelt, sier Therese.

Stabil prisutvikling i boligmarkedet

Hun opplyser at boliger i området generelt har hatt en stabil og god prisutvikling de senere årene.
- I pandemiårene merket vi plutselig at folk så på løsninger med hjemmekontor. 30-40 prosent av kjøperne våre kom utenbys fra i denne perioden. Og vi ser fortsatt tendensen - at de kjøper seg et mindre sted i Oslo, og et større sted her. Vi merker fortsatt en tilstrømming av utenbys folk som vil kjøpe bolig i nedslagsfeltet vårt. Det gjør at boligprisene holder seg nokså stabile. Etterspørselen er stor, men tilbudet er lite i forhold til mange andre områder. Det er få boliger til salgs her, sammenlignet med Oslo og andre større byer. Det gjør at prisene fortsatt holder seg, forteller Therese.

Velger hesteryggen ved siden av megleryrket

Megleryrket er ingen vanlig ni til fire-jobb, og stadige visninger i helger gjør det viktig for Therese å lade batteriene skikkelig når hun først gjør det. Hun er bosatt på et småbruk på Tjøme, der hest er et viktig stikkord.
- Jeg har drevet med sprangridning fra jeg var liten. Det er en av grunnene til at vi nå bor på et småbruk med tre hester. Selv har jeg ikke lenger like god tid til å drive aktivt med sprangridning, så nå er det min datter Madicken (12) som har overtatt den stafettpinnen. Ulrikke (8) har også en ponni stående på stallen. De helgene jeg ikke har visninger, reiser vi land og strand rundt på sprangstevner. Helgene er dermed en sjonglering mellom hestestevner, håndballkamper med yngste frøkna og selvfølgelig visninger.
Hest er utvilsomt en god avkobling fra en hverdag fylt med kontor, PC og boligsalg.
- Når du sitter mye med telefon, PC og i forhandlinger gjennom hele uken, så er det fantastisk deilig å sette seg på hesteryggen og ta en tur i skogen. Jeg setter utrolig stor pris på at mine barn også er glade i det livet. Jeg tror det er sunt og fint for både barn og ungdom å vokse opp med ansvar – et ansvar du er nødt å ta når du driver med hest. Jeg fikk selv min første hest da jeg var sju år, som jeg tidlig lærte å ta ansvar for. Hester skal ut, de skal ha mat og trenes i all slags vær. Her er det ingen snarveier til mål, jobben skal gjøres fra morgen til kveld. Akkurat som med boligsalg, avslutter Therese.