Administrerende direktør Stian Kløfta har jobbet 25 år i Krogsveen

29. juni 2023 av Krogsveen
Han er selvutnevnt sportsgal, har sju i golf-handicap og styrer Krogsveen med stødig og jovial hånd.
Nesbuen Stian Kløfta (48) kan også navnene på alle de 400 som jobber i eiendomsmeglerselskapet. I år jubilerer han med 25 år i Krogsveen.
- Jeg er genuint glad i mennesker, og tror at det å kjenne navnene på de ansatte betyr noe.
- Det er to ting jeg er spesielt opptatt av. Det ene er å være meg selv. Det andre er å se alle menneskene som jobber i Krogsveen, sier Stian Kløfta, administrerende direktør i Eiendomsmegler Krogsveen siden 2019, men med totalt 25 års fartstid i selskapet.
Han husker godt en episode fra han var sylfersk i Krogsveen.
- Gründer Gunnar Krogsveen kom bort til meg og visste hva jeg het. Det gjorde virkelig inntrykk, og var rett og slett veldig stort for meg. Den gang i 1998 var vi 49 ansatte. Nå er vi 400, og jeg kan navnet på alle. Jeg er genuint glad i mennesker, og tror at det å kjenne navnene og personene betyr noe. Det betyr noe å bli sett. Det er hele livet. Blir du ikke sett, kan du forvitre, sier Kløfta med tydelig stemme.
Stian Kløfta og Gunnar Krogsveen - 2019

Være seg selv 100 prosent

Han husker også godt perioden da han endret arbeidstittel fra jobben som daglig leder og fagansvarlig på Jessheim, og flyttet til hovedkontoret på Fornebu som salgsleder.
- Da tenkte jeg at jeg måtte endre meg, i og med at jeg skulle følge opp andre kontorer. Men hvor feil går det an å ta? Jeg forstod raskt at jeg må være meg selv – 100 prosent, sier Kløfta ydmykt.

Ski og fotball

48-åringen er fra Årnes i Nes kommune på Romerike. Der vokste han nærmest opp med ski- og fotballstøvler på beina – alt ettersom hvilken årstid det var.
- Min pappa var veldig interessert i langrenn, og tråkket blant annet løyper for oss. Vi hadde et lite, men godt skimiljø, og jeg ble faktisk klubbmester. Men etter hvert ble det mindre og mindre snø om vinteren, og det gikk ut over skimiljøet. Da ble det mer og mer fotball, forteller Kløfta.
Så mye fotball ble det at Nesbu-gutten begynte på fotballgymnaset på Wang i Oslo. Interessen for fotball og for LSK-miljøet på Lillestrøm var stor.
- Jeg prøvde meg på fotballgymnaset på Wang da jeg gikk andreåret på videregående, men da det tredje året skulle begynne, ville jeg tilbake til hjemtraktene for å gjennomføre russetiden sammen med kompiser der hjemme. Da militærtjenesten kom, ble det ikke mer satsning på fotball, sier Kløfta.
Det er to ting jeg er spesielt opptatt av. Det ene er å være meg selv. Det andre er å se alle menneskene som jobber i Krogsveen.
Stian Kløfta

Heller ski enn fotball

Han liker fortsatt verdens største idrett, men tiden da han var tribunesliter på Åråsen stadion er forbi. Du finner heller ikke fotballkanaler på TV-en hjemme hos Stian Kløfta.
- Nei, det gjør du ikke. Det er fotball på TV hele tiden. Det blir for mye, men jeg følger med på resultater og har favorittlag. Jeg kan nok gå på en kamp på Åråsen i ny og ne, men ikke noe fast, sier Kløfta.
Vinteridrett står nok 45-åringens hjerte nærmere. Som nærmeste nabo hjemme på Årnes bor moren til landslagsløperne Tiril og Lotta Udnes Weng.
- Jeg sluker alt av vintersport på TV. Det synes jeg er skikkelig moro, og ekstra moro når disse to jentene er naboer. Og så er det Formel-1 og golf når snøen har gått, sier han.

Rekreasjon

Skiene er også funnet frem igjen i voksen alder.
- Jeg er så heldig å ha hytte på Hafjell. Der stortrives jeg når jeg kan legge ut på middels lange turer i rolig tempo. Det er skikkelig rekreasjon for meg, sier Stian Kløfta, som også har gått Birken på ski én gang, og syklet hele sju ganger.
- Det er innmari fint sykkelterreng fra Årnes og på grusveier innover mot svenskegrensen, så der har jeg mange kilometer, forteller han.

Bitt av basillen

Nå har imidlertid sykkelinteressen måttet vike for en annen ballsport. For fem år siden fikk en kompis av Stian «lurt» ham med på golfbanen.
- Og så ble jeg selvsagt skikkelig bitt av basillen. Golf er en herlig sport. En «tenkende» sport. Faktisk den mest tenkende sporten etter sjakk. Det er selvsagt mange faktorer inne her, men jeg har faktisk klart å spille ned golf-handicapet fra 54 (det du har når du begynner med golf) til sju.
- Jeg har spilt meg ned i løpet av fire år, og det er nok ganske bra. Skulle jo tro jeg spilte hele tiden, men det har jeg ikke gjort, «sier Stian med glimt i øyet». Noe av årsaken til at jeg har «tatt» golfspillet er nok at jeg spilte fotball i mange år i oppveksten. Ballfølelsen er der, sier han.
Rundene med golf gjøres stort sett hjemme på Nes på Vormsund, ellers er Miklagard på Kløfta og Kongsvinger, som er av Norges beste golfbaner, favoritter å spille på, fortelle Kløfta.

Takker kona

Etter militærtjenesten møtte han sin kone, Kristin. Stian Kløfta var ikke spesielt glad i skole på den tiden, men Kristin fikk ham til å tenke annerledes.
- Min far var veldig flink på skolen. Han hadde toppkarakterer. Jeg, derimot, hanglet meg igjennom skolen, som jeg ikke var spesielt glad i. Men Kristin fikk meg til å tenke annerledes, og det er henne jeg kan takke for at jeg er der jeg er i dag. Hun fikk meg rett og slett til å ta en utdannelse, og i 1996 søkte jeg, og kom inn på meglerstudiet på BI, forteller Kløfta.
Underveis fikk han jobb som megler. En jobb han la svært mye tid og sjel i.
- Den gang kunne du begynne å jobbe som megler mens du gikk på skolen. Lille julaften i 1997 søkte jeg på en stilling hos Krogsveen på Jessheim. Jeg visste jo at Gardermoen skulle åpne året etter, og tenkte at den reisen der ville jeg være med på. Siden gikk det slag i slag, forteller Kløfta.
Stian Kløfta og kona Kristin Kløfta

Til Jessheim

Jobben var hans allerede i januar 1998, mens han fortsatt hadde et halvt år igjen av studiet.
- Det ble fryktelig mye jobb, men jeg kom meg da igjennom studiene og jobbet som megler på Jessheimkontoret til 2004. I 2004 fikk jeg muligheten som daglig leder og fagansvarlig på det samme kontoret – en jobb jeg hadde til sommeren 2007. Da hadde jeg solgt 800 boliger, og i toppåret solgte jeg 115 boliger på ett år. Det var i 2006, forteller Kløfta.

Turnleder og fotballtrener

I mellomtiden hadde han blitt tobarnspappa til Karoline (24) og Emilie (20). Hvordan fungerte så det, med all jobbingen?
- Jeg har verdens mest tålmodige og snille kone. Hun har prioritert slik at jeg har fått muligheten til å jobbe mye. Jeg har jo selvsagt vært til stede, men i etterpåklokskapens navn, mye mindre enn jeg ville vært i dag, om jeg skulle gjort ting på nytt. Men jeg gnager ikke på det, og døtrene våre snakker heller ikke om det, sier Kløfta.
Helt fraværende var han dog ikke. Stian Kløfta var leder for den lokale turnforeningen i fem år. Han var også fotballtrener for Karolines lag i ti år. Fritidsproblemer hadde han ikke.
- Nei, det kan du si. Det var ikke mange timer til overs, sier han, og ler.

Til Fornebu

Sommeren 2007 skulle jobbsituasjonen endre seg. Stian Kløfta fikk jobb som salgsleder på hovedkontoret til Krogsveen på Fornebu.
- Det stemmer. Jeg ble salgsleder i 2007, og kom inn i ledergruppa året etter. I 2009 ble jeg salgsdirektør i Krogsveen – en stilling jeg hadde til 2019, forteller han.
Veien videre til topps var kort. I 2019 ble Stian Kløfta ansatt som administrerende direktør i Krogsveen.

Pendler

Hele tiden har familien bodd på Årnes. Det er en reiseavstand på sju mil hver vei – Årnes-Fornebu.
- Det betyr 14 mil med pendling hver dag siden 2007. Jeg har kjørt bil hver dag, helt til pandemien var slutt. Da nærmest eksploderte det på veiene, og køen ble uutholdelig. Nå tar jeg toget, sier han.
Vi ønsker å være et selskap det skal være godt å jobbe i. Et selskap der meglerne får lov til å være ordentlige meglere, og å ha fokus på eiendomsmegling. Ikke på bank og forsikringer. Meglerne i Krogsveen skal gjøre livet enklere for alle som skal flytte, og kundene skal oppleve flytteprosessen som enkel, trygg og verdifull.
Stian Kløfta

Sterk bransjeposisjon

Utviklingen i Krogsveen har vært formidabel siden Kløfta begynte i selskapet. Antallet kontorer har økt fra 12 til 51, pluss tre utleiekontorer og egen næringsavdeling.
Direktørens visjon er krystallklar; det skal være godt å jobbe i Krogsveen. Folk skal bli sett og få muligheten til å utvikle seg.
- Som jeg nevnte innledningsvis, så er det viktig at folk skal bli sett. Jeg er genuint glad i mennesker, og skal til enhver tid vite hvem som jobber i selskapet. Det gjør jeg, sier han.
Krogsveen har en sterk posisjon i bransjen og er et sterkt brand. Det er livsviktig også i årene som kommer. Vi er kjent som spesialisten på eiendomsmegling og er den eldste meglerkjeden. Gunnar Krogsveen startet opp i Bærum i 1975, og hans fokus på kunden og de ansatte har alltid vært unik.
- Vi ønsker å være et selskap det skal være godt å jobbe i. Et selskap der meglerne får lov til å være ordentlige meglere, og å ha fokus på eiendomsmegling. Ikke på bank og forsikringer. Meglerne i Krogsveen skal gjøre livet enklere for alle som skal flytte, og kundene skal oppleve flytteprosessen som enkel, trygg og verdifull, sier Kløfta.

Hele Sør-Norge

I dag er han glad for at Krogsveen er eiet av et stort meglerkonsern - Pareto.
- Tidligere var vi en gründerbedrift med ansatte som eiere, men solgte i 2005 for å kunne få kapital til å ekspandere. Å være eid av en bank, var selvsagt profesjonelt og bra, men det ble litt for mye fokus på banken og kunden som lånekunde. Men det er jo egentlig ikke det vi skal drive med. Vi skal sørge for at kundene våre får solgt boligen sin til en høyest mulig markedspris på en trygg og effektiv måte. Derfor er jeg glad for at vi i dag har Pareto som eier. De driver med megling og forvaltning. Eier Svein Støle forstår godt det vi driver med, sier Kløfta.
I dag har Krogsveen 51 kontorer spredt over stort sett hele Sør-Norge, fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør. Slik vil det fortsatt bli, og derfor ingen utvidelse til Nord-Norge hvor avstandene er lange og omsetningene mer spredt.
- Cirka 75 prosent av boligomsetningen i Norge skjer i de områdene vi nå er i. Derfor ønsker vi å styrke oss der vi allerede er. Det gjelder å ha fullt fokus der vi er og sikre oss fornøyde kunder og fornøyde ansatte, sier Stian Kløfta. Da kan vi fortsette god drift og morsomme dager på jobb også i årene fremover.